fbpx

Jeg er klar til å blomstre!

Foto: Kjell Rødhammer

Hei igjen! Nå er det kun 6 dager igjen til den store finalen som foregår på Wallmans den 29.juli. Det er utrolig at tiden har gått så fort, men nå er dagen snart kommet. Da jeg først hørte om Miss Norge ble jeg veldig skeptisk, for handler ikke en skjønnhetskonkurranse om utseendet? Svaret er definitivt nei! Det krever styrke, motivasjon og mye tid. Jeg skal prøve å lage et kort sammendrag av eventyret mitt fra start til slutt.

 

Det startet i 2016

E-mailen dukket plutselig opp i innboksen og der satt en 17 år gammel jente å gråt av glede. Dessverre var jeg for ung, men jeg gav meg ikke. Jeg stillte opp på catwalk-kurs og jobbet allerede da med å forbrede meg til 2017. I fjor på denne tiden var jeg nervøs, nesten like nervøs som det jeg er nå. Jeg følte virkelig på hvor stresset og nervøse de andre jentene var og jeg tenke '' tenk om jeg får denne muligheten neste år''. Det fikk jeg, et år senere sitter jeg her 6 dager før finalen.

Denne konkurransen har gitt meg muligheter jeg aldri hadde fått uten. Jeg har lært alt fra å stå i kulde til å takle ting på egenhånd. Jeg kan ikke beskrive hvor takknemmelig jeg er for å ha fått muligheten til å vise det jeg er god for og mine verdier. Jeg har jobbet beinhardt siden dag en for å gjøre mitt aller beste for å nå målet mitt om å bli Miss Norway 2017. 

I starten av konkurransen gikk jeg ut med en historie som er veldig vanskelig for meg. Jeg var utrolig redd for hva de rundt meg skulle si, og allerede da merket jeg styrken jeg fikk av å gå ut av min komfortsone. Artikkelen kan du lese HER. Like etter kom jeg i kontakt med MOT og Oss mot mobbing. Mitt aller første veldedige arbeid var å holde et foredrag om mobbing på en skole i Drammen. Det var så godt å se de unge tok til seg det jeg nevnte i foredraget, det er så lite som skal til for å gjøre en liten forskjell.

 

Finaleuttak periode

Etter mye hard jobbing med photoshoots, presse og sponsorer var det endelig klart for finaleuttaket! Jeg kapret Drammen's flinkeste videoprodusent Marius Eie til å lage min finalevideo. I videoen fikk vi med Drammen's perler som vi er stolte av, nemlig Ypsilon brua, Drammenselva og Drammensteateret. Jeg følte meg som en prinsesse når jeg fikk æren av å stå på scenen i lang aftenkjole. Mitt hovedbudskap med videoen var å få frem en vanlig jente med store drømmer. Videoen ser du under;

 

 

 

 

Mine reiser i Norge

Helt siden Martine sto på scenen i 2015 var jeg bestemt på at jeg skulle ha Nina Thorsø som kjoledesigner. Jeg ville gjøre noe helt sprøtt og uvanlig og da var denne dama perfekt. Vi fant tidlig ut at jeg gjorde hva som helst uavhengig av kulde og egne grenser. I April dro vi til en nydelig by kalt Røros. Det startet klokken 5 om morgenen fordi vi skulle ha med oss soloppgangen og blåtimen som stedet er kjent for. 

Jeg har aldri kjent på en slik kuldefølelse noen gang! Det var -15 og vind på kalde Rørosvidda i April. I noen øyeblikk der tenkte jeg '' hva har jeg blitt med på nå''. 

Foto: Silje Markussen Dale

Etter de kalde photoshootsene på fjellet dro vi ned til sentrum for å bli med lokalavisen og radioen på tur. Intervjuene kan du lese HER og HER. Dette var også veldig rart siden jeg aldri hadde vært med på radio før. Men jeg klarte det!

 

Turen min gikk hjem igjen etter 2 tøffe dager med lite søvn og kulde. Men dette skulle jeg gjøre igjen! Vi bestemte oss fort for å gjøre noe helt spesielt, paragliding i kjole. En måned senere tok jeg turen opp til stedet som fikk meg til å stråle. Første dagen jeg kom opp var det rett i et test hopp med Rolf Arne Borgen som er en ekstremt dyktig tandemhopper. Når jeg sto på Keiservarden var det veldig emosjonelt. Jeg hadde virkelig ikke sett for meg at organisasjonen hadde gjort meg så sterk til å fly paragliding i en så ung alder. Dette er det Norge har å by på som ingen andre land kan måle seg med:

Dagen etter flygningen var det tett timeplan og mye å gjøre. Vi tok seilbåten til en magisk strand hvor jeg skulle fly i designerkjole. Vi fikk med oss en journalist på turen. Under reisen fikk designeren min en tanke om bilder i mastaen på en seilbåt. Sikkerheten slo meg ikke engang før jeg sa ja til å gjøre noe så ekstremt. I det jeg ble heist opp var jeg utrolig redd og nervøs. Det var kjempekaldt og tårene rant. Mens Nina roper til meg ''aldri gi opp, dette klarer du'' tok jeg meg sammen og gjorde min oppgave. 

Foto: Silje Markussen Dale 

 

 

 

Frivillig arbeid

I tillegg til mange flottet turer har jeg også jobbet mye veldedig. Jeg ble tidlig en del av Røde Kors og jobbet mye mot mobbing. I februar var det stor nyåpning av ungdomshuset i Drammen ''Fellesverket, hvor jeg fikk en stor rolle som frivillig. Det er så utrolig godt å hjelpe, og det skal ikke mye til for å gjøre en forskjell. Når jeg var yngre slet jeg mye med lekser hjemme og derfor har dette vært en stor del av mine frivillige timer på blant annet ungdomshuset. Jeg har også bidratt til norsktrening for flyktninger som er noe ''litt annerledes''. Norsk - kursene var noe av det morsomste jeg har vært med på av frivillig arbeid og det var alltid god stemning med vafler og noe godt å drikke på. Har blitt kjent med så mange gode mennesker jeg fortsatt ønsker å ha i livet mitt selv etter konkurransen.

 

 

Sponsorjobbing

Sponsorer er noe som legges mye vekt på i Miss Norway fordi en skal vise at man klarer å markedsføre seg selv og andre i media. Fordelen min når det kom til sponsorer var at jeg alltid har vært veldig kreativ. Å finne en god løsning slik at begge parter får igjen for samarbeidet var hovedmålet mitt med hver sponsor. Det har vært en spennende utfordring når man samarbeider med en dyrebutikk og vannleverandør. Det er kun kreativiteten som setter grenser. 

 

Foto: Kjell Rødhammer  

Å Reise er det beste jeg vet, og hvis jeg hadde fått æren av å bli Miss Norge vil jeg fortsette eventyret. Jeg vil vise at vi i Norge har noe spesielt ingen andre land har og derfor er vi nordmenn unike. Jeg vil vise at man kan komme langt ved å bare være seg selv og jobbe hardt for drømmene sine. Året som kommer vil jeg bruke på å besøke skoler rundt i Norge og motivere andre til å skille seg ut samt å inspirere det norske folk til å bidra frivillig.

Jeg er så takknemmelig for alt som har skjedd meg dette året og en spesiell takk til organisasjonen. Dere har gitt meg muligheten til å vise mine virkelige verdier og en enorm lærdom jeg kan dra nytte av senere i livet. Jeg er klar til å blomstre! Til deltagerne som skal konkurrere til høst; Aldri mist troen på deg selv og vær sterk!

 

Nå er det under en uke igjen til finalen og uansett hva som skjer vil jeg avslutte et kapittel med mange gode erfaringer og nye gode venner!

 

En siste takk til;

Eivind Nilsen, Kjell Rødhammer, Nina Thorsø, IPet, Konnerud trafikkskole, SnåsavannAS og Diamant klinikk.

 

Foto: Kjell Rødhammer 

 

- Celine Herregården

 

 

Min reise til finalen
Hva bruker du under klærne?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på