fbpx

La oss ta vare på kattene

Hvert år er det altfor mange katter som ender opp hjemløse rundt omkring i Norge, og det er et problem. Årsakene til det kan være mange. Uansett hva som er grunnen til at en katt ender opp som hjemløs er det en trist historie, fordi katter er husdyr. Selv om de fint kan være ute og jakte mus er de helt avhengige av å ha mennesker rundt seg for å ha et godt liv. De trenger å få ordentlig mat, stell og kjærlighet for å ha det bra. For å sette det litt i perspektiv hvor stort problem det med hjemløse katter er, så har Kjersti Teig som startet Hjemløse Katter Løken for 11 år siden loggført og hjulpet over 870 katter. Det er så mange katter at det er vanskelig å se for seg, men det er så viktig at noen hjelper dem.

Si hei til lille Mina

På fredag var jeg så heldig at jeg fikk lov til å komme og besøke kattene på Løken. Jeg var jo og besøkte de hjemløse kattene i fjor også, og det er så koselig å få lov til å besøke og kose med de søte små. Hvor mange katter som bor hos Hjemløse Katter varierer hele tiden. Akkurat nå var det to voksne katter, en kattemamma og to kattunger som bor der mens de venter på et nytt hjem.

Kattungene som har fått navnet Mina og Mio fylte faktisk fem uker på fredag. De var så nydelige begge to og fulle av liv. Det jeg synes er gøy å se er at selv om de er søsken og fortsatt veldig små har de allerede fått sin egen personlighet og man ser tydelig forskjell på hvordan de er. Frem til kattene er cirka fem uker er de veldig avhengige av mammaen sin i alt de gjør, men nå som de har blitt litt større begynner de å utforske livet litt mer på egenhand. Kattungene hadde nettopp lært seg å gå på kattedo og såvidt begynt å spise litt mat da jeg var der. Jeg fikk også lov til å introdusere de til en ny katteleke for første gang. Det var morsomt å se hvordan de gikk fra å være litt skeptiske i starten til å storkose seg med leken på veldig kort tid.

Mio er broren til Mina, og er en tålmodig kattunge som liker å kose

For å bli en trygg og god katt er det uvurdelig å få masse kos og kjærlighet, og det får alle kattene hos Hjemløse Katter Løken. Jeg fikk kose masse med kattungene og det var helt tydelig å se at kattemammaen stolte fult og helt på at vi menneskene tok godt vare på ungene hennes. Det er fordi at hun har blitt behandlet bra der og føler seg trygg.

Hvis du er interessert i å se mer av arbeidet til Hjemløse Katter Løken kan du klikke deg inn her og sjekke ut Facebook-siden deres

Selv om Hjemløse Katter Løken har hjulpet 870 katter er målet likevel at det skal bli færrest mulig katter som trenger hjelp. Det beste for alle er hvis mennesker tar vare på dyrene sine og tar det ansvaret som kreves selv. Å ha et dyr et et stort ansvar og det er en forpliktelse. Derfor er det veldig viktig at man tenker seg godt om før man skaffer seg en katt. Det er også viktig at man kastrerer kattene sine sånn at ikke man ender opp med masse kattunger, om man ikke ønsker det. Hjemløse Katter Løken kommer uansett til å fortsette å hjelpe katter i nød, men drømmen er likevel at ingen katter skal bli hjemløse i fremtiden.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

 

Hvorfor er det viktig å smile?
En liten gåtur i solen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på