fbpx

Livet er kort, kunsten er lang

Helt siden 2013 har jeg vært skikkelig fan av det engelske boybandet The Wanted. I snart et tiår har jeg hørt på musikken deres nesten daglig. Hvert år er de enten min mest spilte artist på Spotify eller på topp 5. Jeg husker fremdeles så utrolig godt da jeg sto fremst ved scenen på VG-Lista i 2013 bare 13 år gammel hvor nærme jeg var å ta på hånda til Tom Parker, et av medlemmen i bandet. I kveld kom dessverre nyheten om at han døde av kreft tidligere i dag.

Foto: Joe Urrutia

Jeg har visst at Tom har vært kreftsyk snart et og et halvt år, men jeg kjenner fortsatt at jeg synes det var en ordentlig trist nyhet å lese. Jeg tenker på bandet som har mistet et medlem, kona som har mistet mannen sin og ikke minst barna som har mistet pappaen sin. Livet er skjørt og det kan være urettferdig. Det ser vi gang på gang. I kveld tenker jeg også litt ekstra på et sitat som faktisk står skrevet på veggen over inngangsdøra på Lillestrøm videregående skole der jeg var elev tidligere "ars longa, vita brevis". Det er latin og betyr "livet er kort, kunsten er lang". Vi fikk fortalt hva sitatet betydde allerede første dagen på videregående, og jeg husker det enda fordi jeg synes det var så fint, så det kommer jeg alltid til å huske. Selv om livet er kort kan vi likevel skape noe som lever evig. Det er så fint å tenke på, fordi til tross for at et av medlemmene i The Wanted ikke lenger er blant oss betyr jo ikke det at det er slutten. Musikken og kunsten lever evig, og den kommer alle vi andre til å ha glede av i mange mange år framover. 

Selv om jeg dessverre bare fikk sett The Wanted live én gang var det likevel nok til å gjøre meg til ordentlig fan, og musikken har vært med meg i både glade og triste stunder store deler av livet mitt. I kveld har jeg hørt en ekstra gang på alle gladsangene, som tross alt er favorittsangene mine, og prøvd å hente fram musikkgleden og gode minner jeg har fra musikken. Jeg tror det er bra å kjenne på ulike følelser, og akkurat i kveld tenker jeg på at jeg er glad i de jeg har rundt meg, hvordan livet er og hvor viktig det er å gjøre det som betyr noe. Bare dager før Tom gikk bort var han på sin siste turné sammen med The Wanted, gjorde det han elsket og levde livet til det fulle. Det er beundringsverdig, og noe jeg synes vi alle skal bli inspirert av.

Julie

På shoot hos Lillys studio!
Dagen jeg har gruet meg til lenge ...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på