fbpx

Mine hjertesaker

Hei alle fine.

Jeg har lyst til å dele mine hjertesaker, som har stor verdi for meg. 

 

Lære andre viktige saker på skolen, blant annet mer om psykisk helse. Når jeg var yngre var det ingen som fortalte eller lærte meg om hvordan jeg skulle føle meg vel i min egen kropp. Hva slags teknikker jeg skulle bruke når jeg først var langt nede. Hvordan jeg skulle klare å takle forskjellige typer sorg. Vi lærte ingenting om dette på skolen. Heller så måtte jeg klare meg selv, og jeg vokste på det så klart. Jeg skulle fortsatt ønske at jeg visste mer om dette, og forskjellige måter man kan løse dette på. Ingen fortalte min bestemor dette. Ingen lærte min mor dette. Ingen lærte meg. 

 Behandle dyr med respekt. Etter hvert når jeg er innstilt for det, er det en stor mulighet for at jeg prøver en hverdag uten kjøtt. MEN, hjertesaken min ligger mer i hvordan man behandler disse dyrene, måten den blir slaktet på, måten den blir mata på og miljøet rundt dyrene. Dyr har ingen stemmerett, og mishandling av dyr må ta slutt en dag. Strengere straffer burde bli laget, slik at mennesker som gjør dyr vondt får en lærepenge for å ha for eksempel brukt vold mot dyret. 

 Få en bedre helsetjeneste innenfor psykisk helse. Jeg har selv opplevd noe jeg syntes er helt forferdelig, og det var også for sent for denne personen. Kun fordi Norge ikke har god nok helsetjeneste for dem som har psykiske lidelser. Det burde ikke være slik at en kan skrive seg selv ut av et mentalsykehus dagen etter personen (som er en fare for seg selv og andre) ble skrevet inn. Det gir null mening, det er vel en grunn til at personen ble skrevet inn i første omgang, og dette burde tas seriøst. En dag er det for sent for personene som skriver seg ut hele tiden. Lovene om tvungent psykisk helsevern står i §3-3. Hvorfor er det så mange nordmenn som har psykiske lidelser? Den norske helsetjenesten er for slapp.

Fikk du noen nye tanker om mine hjertesaker?

Masse kjærlighet,

Victoria 

Hvem er dine forbilder?
Jentetur til byen og bananutdeling
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på