Miss Norway tar sterk avstand fra sosial kontroll

Miss Irak, Sarah Idan mottok dødstrusler for å gå i bikini under deltagelsen Miss Universe. Familien som også fikk trusler, måtte flykte fra Bagdad. Miss Norway tar sterk avstand fra dødstrusler mot kvinner som deltar i skjønnhetskonkurranser. Bikini-visning er en helt vanlig del av Miss Universe og andre skjønnhetskonkurranser der Norge har deltatt siden starten for 65 år siden.

For å hindre flere trusler, fjernet Miss Universe bikinibilder av Miss Irak. Miss Norway tar på det sterkeste avstand fra at folk som fremmer trusler får begrense bikini-visningen, eller påvirke en skjønnhetskonkurranse med ekstrem form for sosial kontroll.

Miss Universe har som ideal å fremme sterke og uavhengige kvinner som viser dyktighet med veldedig arbeide, reklameoppdrag, itervjuer i media og deltagelse i tv-sendt finale til 650 millioner seere. Vi snakker om kvinner som er solide og dyktige rollemodeller for mange millioner, spesielt yngre kvinner, i godt over 100 nasjoner verden rundt.

Er man heldig og har fått muligheten til å komme til Norge, må en akseptere de aller viktigste verdiene Norge bygger på. Det er frihet, demokrati og likestilling, noe politikeren Masud Gharahkhani forteller fra Stortingets talerstol. Miss Norway slutter opp om disse helt grunnleggende norske verdiene. Miss Norway tar på det sterkeste avstand fra alle former for sosial kontroll.

Grunnet drapstrusler mot kvinner som viser dyktighet og uavhengighet i skjønnhetskonkurranser, kan vi ikke avskaffe bikinivisning i Miss Norway, Miss Universe eller andre skjønnhetskonkurranser der bikini er et av mange innslag.

Snarere er det en plikt i Miss Norway å bidra til å styrke kvinners rettigheter og grunnleggende friheter, også til å gå i de antrekk de ønsker. Noe som er spesielt viktig i Norge som i følge FN er et av verdens mest likestilte land. Det er helt frivillig å delta i skjønnhetskonkurranser med bikini-visning. Det finnes andre typer konkurranser uten bikini-visning som kvinner står fritt til å velge.

 

Bakgrunn:

Oppslag i mediene om dødstrusler mot Miss Irak, familien og nasjonal direktør i Miss Irak etter hun gikk med bikini i Miss Universe 2017.  

International Business Times: http://www.ibtimes.co.uk/death-threat-forces-miss-iraqs-family-leave-baghdad-ahead-miss-universe-pageant-1648907

The Pageant Planet: https://thepageantplanet.com/miss-iraq-2017-receives-death-threats/

Kjønnsmessig ulikhetsindeks fra FN-rapporten om menneskelig utvikling:  https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_Inequality_Index

Talen til Stortingsrepresentant Masud Gharahkhani på Stortinget mot sosial kontroll: https://www.facebook.com/Arbeiderpartiet/videos/10155465811271773/?hc_ref=ARR6hInjri0Xmum4staPq4bITg-18Dog2dtFzMHZdsvceCHBlA6Kivwvq_PUhv5o8X4&pnref=story

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Julesammenkomst
Julens magi
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på