fbpx

Når kunnskap er makt og redder liv!

Når kunnskap er makt og redder liv!

I dag var siste fristen på å søke skole. Og hva søkte jeg?

En av drømmene mine er å kunne gjøre noe som betyr mye for mange folk på en posetiv møte. Jeg har ofte tenkt på hva det skal være? Fordi jeg vett med meg selv at jeg ikke er en person som kunne vært sykepleier, lege eller noe slik. Men jeg har mye respekt for disse folkene og disse jobbene. For de gjør en helt utrolig viktig jobb i vårt samfunn og egentlig burde de, og da spesielt sykepleiere ha mye høyere lønn enn hva de har nå. Når det kommer til meg selv så kunne jeg desverre ikke hat en slik jobb uansett hvor mye jeg ønsker.. med den grunnen at jeg tåler ikke å ta sprøyter på andre folk eller meg selv. Jeg bare takler det ikke. 

Det er noe av det jeg tenker når jeg er i USA og hører at hvis du ikke har forsikring så får du ikke hjelp på sykehus? Hvorfor ikke.. eller hvordan kan en lege eller sykepleier nekte å hjelpe en unge som har det vondt? Hvor er det moralske i det, og hvordan klarer de å si nei og snu ryggen til? Det hadde jeg ikke klart, tror jeg. Heldigvis så hørte jeg i går at det finnes sykehus i USA som er uten forsikring også :) Selvfølgelig på et langt mindre effektivitetsnivå enn det andre, men allikevel! 

Så.. hva skal jeg gjøre? Jeg har valgt å studere matte, kjemi og biologi. Dette for å kunne jobbe som bioteknikker eller biokjemiker en gang i fremtiden. Jeg har tenkt mye på dette fordi: Årke jeg faktisk å være en fattig student i 5 år til? :/ Oh... Vel ja, og her kommer grunnen :) Hvis dette intresserer meg og er fag som kommer lett for meg (med unntak av matte) så hvorfor ikke bruke det. Selv om det er mange år så får jeg så mye igjen for det etterpå. Jeg er jo egentlig ferdig utdannet som exhibition designer (stands, scenografi, kulisser, butikk konsepter osv) men hvis jeg begynner å jobbe nå så vett jeg at jeg aldri kommer til å gå tilbake til skolen. Så jeg gjør dette mens jeg ennå har muligheten, kan og ikke minst mens jeg ennå har motivasjonen til å ta denne lange og tunge utdannelsen! 

Hva som er min motivasjon? Folk med kreft! En bioteknikker analyserer blodprøver, lager medesiner og kan finne opp kurer mot sykdom. Hvis jeg kunne jobbet innen kreft forskning så hadde det vært best! :) Jeg kjenner venner og familie som har/ har hatt kreft. Og dette har vært min motivasjon til å ta denne veien! 

b2ap3_thumbnail_2012-12-04-15.23.23.jpg

Ikke akuratt det beste bilde av meg.. Men vi har akuratt laget hudkrem på labben. Vi hadde undevisning i forskjellige emulgatorer (binde middler mellom fett og vann) Min ide var å selge denne unike hudkremen med Justin Biber etikett og tjene millioner :)) 

Her er noe dere kanskje ikke viste:

- Alle kosmetiske produkter har nødt til å sortere mengden i innholde etter rekkefølge. Så hvis dere ser at første ingrediens er aqua (som bare er et fint ord å bruke for vann) så er dette altså det som det er mest i.

- Noen kosmetiske produkter innerholder: Parobener. Parobener er hormon forstyrrende middel som kan skifte eller variere østrogen/ testosteron stoffet i kroppen din på en kunstig måte.  

Så bli mer oppmerksom på hva du kjøper av kosmetiske produkter! :)

 

Hvem er Fay Teresa?
Blondes do it better!!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på