fbpx

Når tiden blir dyrebar

Hei og god morgen<3

I går ettermiddag besøkte jeg Foreningen for barnepalliasjon, også kalt FFB. De jobber for å gi syke/dødende barn og deres familier, helhetlig lindrende omsorg gjennom et sykdomsforløp. Det kan være vanskelig for mange å tenke at når et vakkert liv har startet, så er det ikke lang tid før det skal ta slutt igjen. Jeg ble i dag informert og tildelt en vakker bok som har fått en livstruende-/livsbegrensende sykdom eller tilstand. Likevel kan livet være minnerik og verdifull da FFB har hjulpet, støttet og vært der for barnet og familien i den vanskelige tiden også etterpå når barnet har dødd.

Organisasjonen jobber med helhetlige tjenester til syke og dødende barn, samt. pårørende/familier. Tilbudene kan være alt fra forskjellige kurs til workshops for helsepersonell og pårørende. FFB blir stadig større, og skal nå også etablere Norges første barnehospice. I møte med alvorlige livstruende sykdom skal det enkelte barnet og familien møtes med respekt for egne verdier og livsforståelse, og på barnehospice skal det legges til rette for livsutfoldelse, samvær, felleskap og aktivitet, opplæring og mestring. Livet, lek og mestring for hele familien.

Natasha Pedersen er generalsekretæren i FFB, og startet opp organisasjonen for 11 år siden da hennes egen datter, Andrea døde. Hun ble 17 år gammel etter å ha vært alvorlig syk hele livet. 

«Foreningen for barnepalliasjon FFB, er en frivillig landsdekkende diagnosenøytral medlemsorganisasjon som jobber for den lindrende omsorgen, kunnskapen og kompetansen for alvorlige syke og dødende barn, kalt barnepalliasjon.» FFB er nå over 10 år.

(Om du ønsker slike kunst-gavekort, kan du kontakte meg eller FFB på nettsiden eller sosiale medier (En pakke med seks forskjellige kunst-kort, koster 289kr))

I dag var en veldig hyggelig dag hvor jeg fikk komme opp i lokalene til FFB for å tilegne meg informasjon om deres arbeid og tilbud. Min oppgave i dag ble derfor å dele ut brosjyrer på biblioteket og forskjellige butikker i bygden min. Målet mitt var å plassere de små katalogene tydelig og tilgjengelig for mennesker som vil ta med seg en hjem. Visjonen bak dette arbeidet er enorm, og betyr mye for mange mennesker. Jeg tror derfor at det å henge opp brosjyrer i de lokale butikkene er effektivt, og kan treffe enkelte mennesker.

Jeg fikk også med meg en bok, årsrapport, ballonger, penner, kataloger, ventesorg-sløyfe, klister, fargeblyanter og annet informasjonsmateriell. 

Link til liten video vil lagde: https://www.facebook.com/barnepalliasjon.no/videos/2735376766682141/

Lindrende omsorg ved livets begynnelse er et nytt program som Foreningen For Barnepalliasjon tar for seg. Mange foreldre får påvist alvorlige tilstander på barnet i magen, eller etter fødselen. FFB ønsker derfor å fokusere på den helhetlige omsorgen til både foreldre og barnet, før og etter fødsel. Foreningen vil veilede, støtte, planlegge og tilrettelegge tiden fremover ved forskjellige behov.

FFB har også definert et ord som heter «ventesorg», da det betyr å vente på at sorgen skal inntreffe. Det er en vanskelig prosess, og kan både være vakkert og skjørt. FFB vil gjør alt de kan for at ventetiden skal bli fylt med omsorg og aktivitet, for å både gi barnet og familien gode minner og magiske øyeblikk.

«Når tiden renner ut blir livets øyeblikk dyrebare.»

Ønsker du å høre mer om dette temaet og organisasjonen kan du klikke inn her: https://barnepalliasjon.no

 

 

Takk for at du leste innlegget, ha en fin kveld videre<3 Mange klemmer<3

Ønsker du å stemme på meg i Miss Norway 2020, kan du sende "MISSU 13" til 1963<3 Jeg er utrolig takknemlig for hver eneste stemme som kommer inn, og det gjør en stor forskjell. En stemme koster 20kr, og det er lov til å stemme flere ganger<3

 Hvis du eller noen du kjenner trenger markedsføring, send gjerne en Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg også gjerne på sosiale medier:

Facebook:https://www.facebook.com/Sunniva-Veien-til-Miss-Norway-2020-106564227452195/?eid=ARCCHxSARpslywV2NUUyEzA73CBcPdthARQa7shg3CKIRIFa5JLw4la-hhT8b9Mj4_v5geDaUR0k-D16

Instagram:https://www.instagram.com/sunniva3/ 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Engaged in important debate
Livet med Cøliaki
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på