fbpx

Nyt påsken, og husk dette

God påske! I dag starter påskeferien for mange over hele landet. Skolene er stengt og mange har hjemmekontor de første dagene neste uke før helligdagene setter i gang. For min del blir det en travel påske fylt med forberedelser til finaleuttaket i Miss Norway, jobbing og også litt skole. Dagene går fort til 30. april og finaleuttak så det er veldig greit å få unnagjort ting som skal gjøres nå når det er noen fridager.

Selv om vi er mange som kanskje har spennende planer i påsken vi gleder oss veldig til er det dessverre ikke slik for alle. Foto: Soraia Khawari

Masterstudiet mitt er faktisk på engelsk, og cirka halvparten av medstudentene mine er derfor internasjonale studenter. Jeg synes det er veldig spennende å få lov til å bli kjent med dem, fordi man har så mye å lære av hverandre. Det er interessant å høre om deres kulturer og verdier fra hjemlandet, og samtidig få høre på deres syn på norsk kultur. I og med at jeg er norsk selv gir det meg mulighet til å reflektere litt ekstra rundt kulturen vår, fordi det som er selvsagt for oss er jo ikke nødvendigvis det for alle andre. Det store temaet de siste par ukene, i tillegg til skolerelaterte temaer, er naturligvis påsken. For de internasjonale medstudentene mine er det vanskelig å forstå hvorfor alt er stengt i påsken. Når jeg svarer at det er fordi vi vil ha tid til å være sammen med familiene våre får jeg raskt oppfølgingsspørsmålet "Men hva med oss som ikke har en familie?". For meg som alltid har hatt hele familien min rundt meg er det kanskje ikke det man reflekterer over, men man begynner absolutt å tenke når man får et sånt spørsmål. Det er faktisk ikke alle som har noen rundt seg i familiehøytiden vi går inn i. Det er klart at da er det lenge med alle dagene alt er stengt, og når man i tillegg slenger oppdateringer fra folk som koser seg på hytta med familien i påsken kan det fort bli ensomt.

I følge Helse Norge er høytider noe som kan oppleves vanskelig dersom du er alene. Det er ikke så rart, fordi alle forventer og tar det som en selvfølge at høytider og store begivenheter skal feires med venner og familie, og når det ikke blir sånn kan det føles sårt og leit.

Rådet mitt til de internasjonale vennene mine og alle andre som føler seg alene i påsken er rett og slett å finne på noe sammen med noen andre. Selv om det kanskje virker som om alle andre gjør noe gøy, så er jo ikke det alltid tilfellet. Det er alltid flere som er i samme situasjon. Hvis du tørr å ta kontakt med en venn eller en kollega så kan det jo hende at vedkommende føler det på akkurat samme måte, og også vil ha noen å bruke påsken sin med. 

Jeg håper alle får en fin påske, uansett hvordan dagene tilbringes!

Julie

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

INTRODUKSJONSVIDEO ER UTE NÅ!!!
Media på jobb!?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på