fbpx

"Hva får deg til å føle deg vakker?" med Ulrikke Falch

ferrige

Ulrikke Falch; mest kjent som karakteren "Vilde" i TV-serien SKAM, feminist og Wonder Woman! Ei jente alle hadde hatt godt av å følge på Instagram. I mine øyne, nådagens beste rollemodell. 

Flesteparten av vår yngre generasjon bruker sosiale medier daglig, og blir svært påvirket av hva andre legger ut. Ulrikke har sterke meninger om dette tema, så jeg ønsket å ta en prat med henne. Personlig digger jeg jenta. Jeg respekterer meningene hennes, har mye av de samme meningene, men jeg har en helt annen måte å uttrykke det på. Ulrikke er jo en veldig offentlig person, så jeg må si at jeg var litt usikker på om hun kom til å svare meg. Norske kjendiser har jo et mye mer vanlig liv enn hva for eksempel amerikanske kjendiser har, men det betyr ikke at jeg blir mindre starstrucked av den grunn. Jeg ble veldig gira da hun svarte på meldingen min, og utrolig nok er hun like fantastisk over melding som hun virker på sosiale medier. 

Jeg stilte henne spørsmål som -hva får deg til å føle deg vakker?, svaret jeg fikk var -at menneskene rundt meg er stolte av meg, at jeg tar gode valg og at jeg tør å snakke høyt og ta plass.
Tenker du det samme? Mange vil kanskje ikke tenke over at det å være vakker, ikke trenger å handle om utseende i det hele tatt. Noen føler seg kanskje vakker når de får mange likes på bildene sine. Andre føler seg kanskje vakker når de har på seg de dyreste klærne.

Hva får deg til å føle deg vakker? 

-Hva tror du må til for at vi skal slutte å føle at vi må presisere så høyt i alle aspekter av livene våre? spør jeg. 
Mange av de veldig store sosiale media kontoene (les: de som har veldig mange følgere/leser) er mennesker som ser ut som reiser mye, tar fine bilder og lever det perfekte liv. Hvordan vet vi at de har et perfekt liv? Jo, fordi bildene sier så. Det vi ikke tenker over er at samfunnet er kapitalistisk, som Ulrikke sier. Vi lever for å prestere, vi lever for å levere en hvit løgn (spesielt) på sosiale medier om at livet er perfekt. Når var sist du innrømte at livet ikke går helt som planlagt? Når var sist du la ut et #tb (= throwback//et gammelt) bilde, bare for å vise folk hvor fint liv du har? Jeg vet hva svaret mitt er, og jeg har noe å jobbe med jeg også. 
-At vi snakker sammen og ser at alle kjenner på det samme. At vi ikke er alene.

Spot on!

 Forskjellen på Ulrikke og meg er nok stor, men tankene vi har er de samme. Jeg meldte meg ikke på denne konkurransen med tanke på å bevise noe for noen som helst. Jeg har aldri tenkt at jeg er bedre enn noen, selv om at jeg vet at dette er tanken noen har fått om meg. Jeg meldte meg på for å få muligheten til å bruke min stemme høyt. Å få være med å gjøre en forskjell er noe jeg alltid har ønsket. Jeg vil være den som viser skjønnhet, synlighet og prestasjoner i et litt annet aspekt, men jeg har fortsatt mye å lære. 

"Jeg vil være hun venninnen som sier det du ikke klarer å si til deg selv. Jeg vil bare være en trygghet og en som oppfordrer til å tenke litt rundt hvorfor vi gjør som vi gjør". -Ulrikke Falch

Åpenhet, ærlighet, respekt og aksept. Tenk hvor mye bedre hverdagen vår hadde vært om vi alle klarte å strekke oss mot disse holdningene, istedenfor alle disse materialistiske tingene! 

Bli med på #postitgerilja du også!
-Stine

Jeg vil representere dine produkter/tjenester!
Hei Folkens!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på