fbpx

Sidene man ikke ser på sosiale medier

kp6

Hei alle sammen! 

I dag har jeg valgt å skrive et innlegg om kropp, hvordan den kan fremstå på sosiale medier og de sidene som ofte ikke blir vist. 

Det er naturlig at mennesker påvirkes av omgivelsene vi omgir oss i. Vi påvirkes av de menneskene vi er sammen med, og følger med på. Musikken vi hører på, og bøkene og nettsidene vi leser. Det samme gjelder sosiale medier, noe vi i dag bruker mer tid på enn tidligere. Mange kan oppleve urealistiske forventninger til egen kropp og utseende, noe som kan føre til at eget kroppsbilde og selvfølelse påvirkes, ofte i negativ retning. Dette gjelder alle, kvinner og menn, jenter og gutter og mennesker i alle aldre. 

Men hva er sosiale mediers rolle i dette? 

På de fleste bildene som legges ut på sosiale medier, som Instagram og Facebook, velger personen som deler bildet hvordan han/hun ønsker å fremstille seg selv. Det er naturlig å ville vise frem de beste sidene ved seg selv, og man velger derfor ut de bildene hvor man selv mener man ser mest flatterende ut. 

Når unge mennesker hele tiden ser på bilder av personer som tilsynelatende virker "perfekte", kan dette etterhvert være med på å påvirke hvordan vedkommende tenker om seg selv og egen kropp og utseende. Man bruker mye tid på å sammenlikne seg selv med "de perfekte" andre. Mens realiteten er at ingen mennesker er perfekte. Og ingen kropper er like. En sunn og frisk kropp ser ulik ut, fordi vi mennesker er ulike fra naturens side. Derfor er det så dumt at vi skal bruke tid på å sammenlikne oss med andre. Alle mennesker har sine usikkerheter, uavhengig om de viser de frem eller ikke, og uavhengig av hvordan de ser ut. 

Ofte er det mye utseende orientert innhold på sosiale medier, noe som kan være med på å gi en vrangforestilling om hva som er "normalt". Noen retusjerer bildene sine, mens andre bruker filter som endrer på utseendet. Hvordan skal man kunne måle seg opp mot, og sammenlikne seg selv med noe som ikke engang er ekte? Det går ikke. Det blir satt urealistiske forventninger som de færreste klarer å oppnå. 

Jeg synes derfor det er viktig å vise alle sider, ikke bare den "perfekte". For livet er ikke perfekt, det er fullt av kontraster, oppturer og nedturer. Både når det kommer til kroppslige endringer, men også psykiske. Man har ikke bare gode dager, noen dager er tyngre enn andre, mens andre dager føler man at man kan klarer alt. 


Her er et eksempel på hva jeg mener:

Dette bildet ble tatt mens jeg ligger utstrakt på gresset. Jeg gjør kroppen lang og utstrakt. Dette er med på å gi meg en mer definert mage, jeg ser slankere ut og beina smalere. Bildet er ikke redigert, så dette er fremdeles slik jeg kan se ut. Men her velger jeg en positur jeg vet vil gjøre meg mer lik det vi i dag ser på som kroppsidealet.  

Fra ulike kanter i samfunnet får vi stadig prakket på oss at det å ha en slank, veltrent og definert kropp med plettfri hud er det som ansees å være idealet, det "riktige". Det er fåtallet som har dette: en hud som ikke bærer preg av hverdagens stress og matvaner, en kropp som hele tiden er i toppform og fett plassert på de "riktige" plassene. Derfor tyr mange til "knep og triks", slik at man kan oppnå dette kroppsidealet - gjennom f.eks. en godt gjennomtenkt positur. Det er ingenting galt i å ville vise frem de fine sidene ved seg selv, men det er viktig å huske på det også er rom for den mindre "perfekte" versjonen av deg.

Dette er også meg, men fra en annen vinkel. Her kan man tydelig se at den "definerte" magen ikke lengre er like definert og at beina ikke ser like slank ut. Dette er ikke et typisk Instagram bilde, muligens fordi jeg ikke oppnår standaren om kroppsidealet som er satt av samfunnet. Bildet viser ikke meg fra min mest flatterende side, men dette er fremdeles meg, på lik linje som bildet over. 

Det er viktig å ha i tankene når du ser et bilde på Instagram/Facebook som tilsynelatende ser perfekt ut, at det er flere sider ved et bilde. 

For mange er det en livslang prosess å lære seg å akseptere seg selv, men husk at du er du og du er god nok akkurat slik du er! 

Vil du samarbeide med meg? ikke nøl med å ta kontakt!

Instagram:Her
Facebook:Her 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

 

Sommerfest med LAF
FINALE KJOLE!!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på