fbpx

Vis at du bryr deg! Rosa sløyfe/Brystkreft

Hei igjen dere<3

Nå nærmer det seg semifinaleluttak og jeg er superspent! Jeg konkurrerer mot mange flotte og søte jenter, og ønsker alle lykke til med uttaket<3 Jeg har aldri vært med på en slik konkurranse før og synes det veldig spennende, lærerik og gøy å prøve seg fram. 

Men før semifinale-uttaket er i gang, ønsker jeg å formidle noe jeg har vært med på en gang før i denne konkurransen. Jeg har nemlig strikket et skjerf i forhold til kirkens bymisjon, for å vise at jeg bryr meg om de som ikke alltid har det like lett! For meg er det viktig å være en person for andre, og vise at de ikke er alene. Det å strikke oransje-skjerf var en utrolig fin og avslappende aktivitet å gjøre, og var ikke vanskelig i det hele tatt. 

Denne gangen har jeg begynt å stikke en lue, hvor jeg stikker med rosa sløyfe-garn i kampen mot brystkreft. Som sist, men også denne gang blir fem kroner pr. garn gitt til forskning og for å hjelpe dem som er i en slik situasjon. Jeg kjøpte mitt garn på Europris, og var lett tilgjengelig. House Of Yarn samarbeider med rosa sløyfe hvor de selger garn og gratis oppskrifter, for å lettere få folk til å støtte brystkreft. Link til oppskriftene: https://rosasloyfegarn.no/oppskrifter/. Jeg tror det er en fin ting å gjøre enten om du kjenner noen som har hatt brystkreft, eller om du har/hadde det selv. Jeg har familiemedlemmer som har hatt brystkreft og blitt friske, men likevel blir denne kreften (som alle andre kreft-tilstander) et merke for livet. I dag er det nesten 48 000 mennesker i Norge som har eller har hatt brystkreft og blitt friske, og tallet stiger!

Hver dag får ca. ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft! Det vil si ca. 3500 slike tilfeller hvert år. Men det er ikke bare kvinner som får brystkreft, også menn kan få denne type kreften. I 2017 var det 34 menn som fikk brystkreft, selv om det er svært sjeldent i forhold til kvinner. På grunn av frivillige som ønsket å gi, samarbeid med organisasjoner og rosa sløyfe-løp har rosa sløyfe fått inn penger til å forske på nye medisiner og ulike person-tilpasset behandlinger. 

Med et usunt kosthold, lite fysisk aktivitet og et miljø som er mye påvirket av eksos og gasser kan være noen av årsakene til at kreft generelt forekommer! Å forandre hele landet eller verden er kanskje vanskelig, men å gi litt frivillig eller å vise solidaritet til de som er i en slik situasjon er noe alle mennesker har mulighet til. Jeg oppfordrer alle til å sjekke seg en gang i blant for å i tilfelle kunne få en kjapp sjekk/behandling. Ofte kan du oppdage kul eller hevelse i brystområdet, det kan forekomme fargeendringer, og hudfortykkelse (appelsinhud). Noen ganger kan det komme uklare eller blodtilblandet væske fra brystvorten. Ikke nok med det skal man være oppmerksom på om brystvorten trekker seg innover samt. overgangsalderen eller smerter i brystene. 

Hvis du er usikker på noe kan du kontakte noen som vil svare på spørsmål du har eller hvilke situasjon du er i: 

Tlf: 21 49 49 21 (svarer fra mandag til fredag, 09.00-15.45)

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (svarer innen 72 timer)

 

Informasjonen jeg har brukt har jeg funnet på disse linkene nedenfor. For mer informasjon om brystkreft kan du klikke inn på denne linken: https://kreftforeningen.no/om-kreft/kreftformer/brystkreft/

eller denne linken: https://kreftforeningen.no/rosasloyfe/

 

Dette er luen jeg holder på å strikke, kanskje jeg skal strikke resten av settet også?! Vis at du bryr deg, og strikk for en god sak<3 Ha fortsatt en fin kveld videre<3

Ønsker du eller noen du kjenner å samarbeide med meg, send gjerne en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook:https://www.facebook.com/Sunniva00

Instagram: https://www.instagram.com/sunniva3/

 

 

Stormen Didrik
Frivillig på herredshuset i Sandefjord!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på