fbpx

Viking-gudinne til Miss Universe

Kaja Caroline Kojan i sitt nasjonalkostyme  - Foto: Per Martin Grambo

Norges missehåp Kaja Caroline Kojan ankom Las Vegas i USA i går, hvor hun skal representere Norge i verdens største skjønnhetskonkurranse, Miss Universe 2017. Dette med et nasjonalkostyme som er inspirert av vinter, is og vikingtiden. Der vil Kaja stråle som en “Norwegian Viking Goddess” i finalen den 26. november.

Konkurransen starter om to dager, den 11. november, og i finalen vil 650 millioner seere kunne følge med på Kaja, på TV og nett, ifølge det amerikanske TV-selskapet Fox Television.

 

Foto: Per Martin Grambo
Stylist og make up artist: Jea Holtet

 

Kostymet ser ut som det er dekket av is, med forskjellige mønstre inspirert av den norske bunaden. Prikken over i-en er en utradisjonell vikinghjelm, noe som raskt gjenkjennes av publikum utenfor Norden. 

Det norske gudinnekostymet er designet av Hilde Marie Johansen. Hun sier det er viktig å kjenne til forskjellen mellom en folkedrakt som bunaden er, og et kostyme inspirert av hjemlandet. Publikum som følger Miss Universe-finalen skal kunne gjenkjenne landet Norge, som Kaja representerer, i løpet av få sekunder i en konkurranse med kostymer fra 90 andre nasjoner.

Selv om vi er svært stolte av den norske bunaden, og har brukt den mange ganger i skjønnhetskonkurranser, så er antrekket lite kjent utenfor Norden. Også andre land har antrekk som ligner bunaden, fordi det bygger på en moteretning i Skandinavia og Sentral-Europa på 1700- og 1800-tallet. I Miss Universe gjelder det å sette Norge på kartet, uten at publikum og dommere skal behøve å tenke seg om to ganger før de forstår hvilket land som representeres på scenen. Derfor blir det gudinneinspirerte kostymet med bunadsmønstre og en kreativ vikinghjelm spennende, annerledes og eventyrlig.

Mer om Hilde Marie Johansen, Miss Universe og Miss Norway følger lenger ned i saken.

 

Bildene er tatt i isbaren Magic Ice i Oslo, hvor de store isskulpturene danner en virkelig magisk ramme for fotoshooten. Kaja er skjerpet og klar til kamp i Las Vegas, og det ser ikke ut som det påvirker henne det minste å oppholde seg i et rom som holder -5 grader.

Foto: Per Martin Grambo

 

Foto: privat

 

Kontaktopplysninger:

Designer, Hilde Marie Johansen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller facebook: https://www.facebook.com/hilde.m.johansen
Miss Norway, Kaja Caroline Kojan: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Pressekontakt Miss Norway, Knut Yrvin: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tlf: 93479561

Fakta om Miss Universe

Miss Universe er verdens ledende skjønnhetskonkurranse. Det er årlig et av verdens mest sette reality-programmer. Bare den direkte-sendte finalen alene blir sett av over 650 millioner TV-seere. Bare Eurovision Song Contest og Miss World kan vise til lignende seertall. https://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Universe

Konkurransen varer i over tre uker, der utøvere kommer fra nærmere 90 land. I løpet av de tre konkurranseukene gjennomfører utøverne en rekke aktiviteter med fotoshoots, sponsorarbeid, veldedighet, reklameoppdrag osv. I mange land er skjønnhetskonkurranser minst like populært som de ledende idrettskonkurranser i verden innen sommeridrett.

Det krever årevise forberedelser for å representere sitt land i internasjonale skjønnhetskonkurranser. F.eks. deltok Pia Wurtzbach tre år i Miss Filippinene før hun vant - for så å representere landet sitt i Miss Universe 2015, hvor hun stakk av med seieren. Dette etter en mye omtalt feilkroning av TV-vert og programleder Steve Harvey. https://en.wikipedia.org/wiki/Pia_Wurtzbach

For Norges del har vi kun en vinner av Miss Universe, nemlig Mona Grudt i 1990. Kathrine Sørland nådde en ellevte plass i 2004 og Helene Tråsavik en trettende plass i 2005.

Fakta om kostymedesigner Hilde Marie Johansen

Hilde Marie har laget kostymer for artister som Alexandra Joner, Tokyo Diva og Natalie Glebova (som gikk til topps i Miss Universe 2005). Hun startet sin karriere på design- og tekstil på Gloppe VGS. Siden har hun bodd 10 år i Bangkok, Thailand, hvor hun studerte Mote og Design på Kalawin International Fashion School.

Reisen til Asia skjedde etter anbefaling av Nils-Christian Ihlen fra Esmod Oslo, der han foreslo Asia som et godt marked som ville passe Hilde Marie godt. Her fikk hun også stor fremgang som makeup-artist og stylist. Hun har en sterk signatur for sine kreative kostymer og fargerike makeup, som er godt kjent i hele skjønnhetsbransjen.

De siste fire årene har hun sammen med to skandinaviske partnere undervist i skjønnhet og fantasi på Scandinavian Makeup Academy, hvor elever flyr inn fra hele verden for å lære. Tilsammen har Hilde startet tre skoler i Bangkok, Thailand - Yangon, Myanmar og Pune, India - og flere er under planlegging.

Kontakt gjerne Hilde Marie Johansen på Facebook:
https://www.facebook.com/hilde.m.johansen

Presseoppslag i Pakistani Vogue: 
http://pakistaninvogue.com/category/INTERVIEW/Exclusive-Interview-with-Hilde-Marie-Johansen-132

Fakta om Miss Norway

Miss Norway er en årlig missekonkurranse, hvor vinneren representerer Norge i Miss Universe. Vi kårer også representanter til Miss World og Miss International.

I Miss Norway jobber deltakerne med reklameoppdrag for både kommersielle og veldedige organisasjoner. Alle må gjennom et kurs i blogging, markedsføring, sosiale medier, pressehåndtering og etikk. De lager presentasjonsvideo, kontakter sin lokale presse og blogger om sin deltakelse og sine sponsorer. Aktivitetene gir poeng i konkurransen.

Miss Norway handler om skjønnhet, synlighet og prestasjoner. Hensikten med kvalifiseringssystemet, som pågår over 9-10 måneder, er å finne ut om deltakerne takler det å være i søkelyset, samt å kunne levere på avtaler. Under finalen vil en jury vurdere deltakernes egnethet i form av utstråling, catwalk og sceneopptreden.

Det er selskapet Motivaction AS som drifter og arrangerer konkurransen og finalen.

 

 

Avreise fra Norge til Las Vegas
5 Tips to a better lifestyle!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på