fbpx

Hei! Mitt navn er Lilly Sødal, jeg er 18 år og kommer fra Kristiansand. Jeg går foreløpig i siste året på videregående hvor jeg går musikk, og fokuserer på sang. På fritiden er jeg mye med venner og prøver å finne nye ting jeg kan hive meg ut på. 

Vil du eller noen du kjenner samarbeide med meg? gjerne ta kontakt på mailen min: soedallilly@gmail.com

Da var det over

Heisann!

Nå har det gått 3 uker siden finalen, og jeg kan enda nesten ikke tro at Miss Norway 2021 er ferdig. I 8 måneder deltok jeg, og selv før jeg fikk mailen om at jeg hadde blitt med, ventet jeg i 7 måneder i spenning. Miss Norway var fantastisk, og ga meg mange nye opplevelser. jeg har aldri før følt at jeg har hatt en stemme, men som deltager i Miss Norway fikk jeg nettopp dette. Jeg følte jeg kunne gjøre en forskjell, jeg følte jeg gjorde ting som betydde noe. ikke bare for min egen del, men for andre også.

 

Hjertesaken min er mental helse, og dette er noe jeg mener er viktig å snakke om. Jeg fikk ut ordet gjennom blogg innlegg og presse. Om jeg skal trekke frem høydepunktet mitt innenfor arbeidet mitt for mental helse så må dette være presseoppslaget jeg var med på i dagen. (Du kan lese oppslaget HER) Dette var en del av ett prosjekt blant hadde hvor de intervjuet folk om deres mentale helse. Da de fikk høre om meg og min historie tok det ikke lange tiden før vi begynte å arbeide med oppslaget. Dette var en artikkel som tok flere uker å lage, og jeg er utrolig fornøyd med hvordan det ble til slutt! Jeg snakket om min historie, og egne erfaringer innenfor temaet, og om hvordan jeg ble frisk. 

Miss Norway ha vært en opplevelse! Jeg ser tilbake på januar, da jeg var ute med venninner og tok bilder med en iPhone. Jeg husker hvor spent jeg var, for dette var en photoshoot med bilder jeg skulle poste på min helt egen blogg på selveste Miss Norway nettsiden. Jeg husker introduksjons kurset med Knut Yrvin, og hvor spennende det var å se alle disse nye folkene. Mange deltagere sluttet ettersom tiden gikk, men til slutt stod vi 13 finalister på scenen i Oslo i 14.august. Det gikk så fort! Jeg er utrolig stolt over oss alle! Vi alle har komt så langt siden vi startet.

Hele Miss Norway reisen ledet jo opp til selve finalen, og da tiden kom gledet jeg meg noe utrolig! Jeg hadde flyttet opp til Oslo noen dager tidligere, så denne gangen slapp jeg 4 timers buss tur fa Kristiansand dagen før. Vi hadde øvelse dag før, hvor vi gikk gjennom programmet og "varmet litt opp". Hele tiden kjente jeg på sommerfugler i magen, og så rundt meg mens jeg tenkte "en av oss kommer til å bli kronet Miss Norway 2021 IMORRA!".

Dagen kom, og vi startet dagen allerede klokken 9. Vi kom oss tilrette backstage, og alle løp rundt i spenning for å se hverandres aftenkjoler. Jeg tror aldri jeg har sett så mange fine kjoler i hele mitt liv! Siden ble det en del øving, og etterhvert kom hår og sminke stylistene. Tiden før selve finalen gikk til øving. Vi fikk beskjed om å ikke gå for mye i helene før selve finalen, ettersom vi kunne få sår og generelt få vondt i føttene når det virkelig gjalt. Derimot klart jeg ikke dy meg, så det ble mye øving på heler. Dette endte jeg opp med å angre litt på i etterkant, for da tiden for aftenkjole kom, hadde jeg så vondt i føttene at jeg såvidt klarte å gå. Derimot ble smerten borte da jeg gikk på scenen, ettersom jeg hadde det alt for gøy til å i det hele tatt tenke på det. Skoene mine var heller ikke lagd for å gå med over lengre tid heller, så dette er nok noe jeg burde ha tenkt på i forveien. 

Plutselig var tiden inne, og finalen startet. Jeg var super spent og merket ikke på så mye nervøsitet, dette var derimot kun frem til jeg stod bak scenen som nestemann på. De kikkert nervene inn, men det var bare å hoppe i det! Da jeg kom ut på scenen var det som all nervøsiteten forsvant, og jeg stor koste meg! Det var så utrolig gøy å se publikum, og å se dommerene som vi for det meste allerede hadde møtt. Første antrekk var casual, her skulle vi også stoppe fremst på scenen og introdusere oss selv.

 Etter å ha stått i fryd på scenen i casual var det bare å løpe Backstage å skifte. Iløpet av kort tid skulle alle ha skiftet, samt eit forandret sminke eller hår. Til treningstøy satte jeg opp håret til en hestehale og gikk i grå og svart treningstøy. Vi var vell 10 minutter Backstage, men hadde du spurt meg mens det skjedde hadde jeg lovet deg at vi kun hadde 2 min.

 

Fra treningstøy var det rett over til cocktailkjole, og talen. Talen var noe jeg var ekstra nervøs for, ettersom jeg aldri har holdt en tale før. På skolen syntes jeg det var uggent nok å holde en presentasjon, og nå skulle jeg stå på en scene å snakke om hjertesaken min. Derimot ble jeg veldig fornøyd med talen min. Jeg valgte å fortelle hvorfor jeg valgte min hjertesak, og samtidig spre ordet om at det er viktig å skaffe hjelp om man sliter psykisk. Jeg valgte nemmelig psykisk helse av en personlig grunn. Da jeg var mindre slet jeg, og jeg var deprimert i rundt 7 år. Det kom til ett punkt hvor jeg ikke følte jeg kunne se noe lys i enden av tunellen, og hvor alt så helt mørkt ut. Men jeg fikk hjelp, og da jeg begynte å bli friskere fikk jeg en drøm, ett håp. Jeg så for meg og en gang kunne stå på en scene, i en flott kjole og snakke om psykisk helse. jeg ønsket å spre budskapet om at ting blir bedre, og å stå som ett levende bevis på nettopp dette. Dette sa jeg i talen min, og så viste til hva som skjedde akkurat da. For i akkurat det øyeblikket ble det ønsket oppfylt. Jeg fikk endelig stått på en scene i en fin kjole og snakket om psykisk helse.

 

Etter talene var det på tide med hva vi kalte "happy" walken! Dette var ett mere "positivt" opplegg, hvor vi alle skulle stå på scenen samtidig og danse, mens to og to var ute å gikk, slik som man ofte ser på kles fremvisninger. Dette har aldri blitt gjort i Miss Norway finalen før.

Etter dette hadde vi en god 30 min pause, og jeg husker jeg var helt sjokkert da jeg så vi allerede hadde holdt på i over en time! Alt gikk så fort, det føltes ut som tiden løp fra meg så gøy jeg hadde det. Neste antrekk ut var bikini! Jeg var litt nervøs for akkurat denne walken, men nå i etterkant kan jeg si at dette var faktisk favoritten min! Det å kunne ha ett slør med på scenen var noe helt annet!

 Det beste ble tatt til slutt, og vi fikk endelig vist frem aftenkjolene! Kjolen min har jeg faktisk hatt i noen år, og det er en kjole jeg kjøpte i Ungarn noen år siden. Jeg husker jeg syntes den så helt magisk ut da jeg først så den, så den ble med hjem. Siden har jeg strevd med å finne en anledning hvor den ville passe, og jeg må si at finalen var absolutt riktig anledning!

Så kom kåringene, og jeg merker jeg er utrolig stolt over alle som ble runner ups og Nora som ble Miss Norway 2021. Alle fortjente det, og jeg unner dem det så utrolig mye! Jeg viste at jeg ikke ikke hadde sjans imot dem lenge før finalen, så jeg kom til finalen for å ha det gøy å skaffe en opplevelse for livet. Dette merket jeg roet nervene veldig, og fikk meg til å nyte hvert sekund av finalen. Både på scenen og Backstage. 

Dette har virkelig vært en opplevelse for livet, og jeg har satt så utrolig stor pris på alt sammen. Jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å ikke bare være deltager, men også finalist i Miss Norway 2021. Jeg har måte så utrolig mange flotte mennesker, både resten av finalistene og organisasjonen.

Bladet D2 var også med oss backstage, og intervjuet oss og fikk innblikk i hvordan det var å være misser i Miss Norway. Det var utrolig hyggelig å snakke med dem, og du kan lese oppslaget de skrev om besøket HER.

Etter finalen ble det tatt bilder foran presse veggen, og klokken 00:30 dra jeg fra lokalet. Miss Norway 2021 var offisielt over. Jeg klarte ikke slutte å smile. Delvis fordi jeg hadde smilt i sikkert 10 timer i strekk, men også pga all gleden og takknemligheten jeg følte på.

Jeg vet at jeg kunne gjort det bedre denne sesongen, men som dere sikkert har lest på bloggen så har dette vært ett utrolig travelt år for meg. Derimot har jeg vært på tanken på å melde meg på igjen en gang, så vi får se:)

Tusen takk til Miss Norway Organisasjonen, Klara og alle som har støttet meg gjennom denne reisen! Jeg har satt pris på alt, selvom det kun var en stemme.

Alle bildene i denne bloggen (bortsett fra det første og siste) er tatt av Joe Urrutia.

Takk for meg! 

957 Hits

Jeg har flyttet!

Heisann!

I hele sommer har jeg jobbet og jobbet for å kunne gjøre dt jeg nettopp gjorde, temmelig å flytte til Oslo! Jeg har nå bodd her i ett døgn, og det føles helt sykt ut at jeg faktisk nå bor her. Det har vært en drøm siden jeg var liten å kunne flytte tilbake til Oslo, ettersom det var her jeg ble født, og nå har det skjedd. Jeg flyttet inn med kjæresten min som jeg nå har vært sammen med i 2,5 år, noe jeg synes er utrolig koselig.

planene nå for dagen er å prøve å skaffe meg jobb og øve til Miss Norway. Nå er finalen kun ett par dager unna, og jeg er utrolig spent! Jeg har fikset alle klærne, og prøver å få øvd med å gå på heler og øve inn annet jeg trenger til finalen. 

650 Hits

Ett år siden jeg meldte meg på Miss Norway

Hei!

Jeg har alltid trodd at jeg meldte meg på Miss Norway i august 2020, men idag på Snapchat minner så jeg at det faktisk var ett år siden idag! Det er utrolig at det allerede har gått ett år siden jeg meldte meg på!

Da jeg meldte meg på viste jeg ikke for mye om denne konkurransen, men jeg var klar for hva enn jeg nå skulle hive meg ut i. Siden den tid har jeg lært så mye, og fått mange nye opplevelser. Dette var ikke ting jeg en gang kunne se for meg ett år siden, og nå har alt blitt en virkelighet. 

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier: 

Instagram: TRYKK HER 

Facebook:  TRYKK HER

Vil du eller noen du kjenner samarbeide med meg? Send meg en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

651 Hits

Hvorfor hjertesaken min er mental helse

Da jeg var liten strevde jeg med min mentale helse. I 8 år var det alltid noe som lingret og ødela livsgnisten min. Jeg hadde depresjoner, angst, tvangstanker, holdt på med selvskading, ptsd, spiseforstyrrelser og sikkert enda mere. Jeg hadde det vondt. Det er ikke noe jeg liker å prate om, men med Miss Norway ser jeg en måte å gjøre opp for mitt gamle strev. Nemlig å snu det om, slik st det kan bli en erfaring jeg kan bruke til å hjelpe andre. Dette er noe jeg vil fokusere på videre i konkuransen.

Da jeg var liten var armene mine fulle av arr fra selvskading. Jeg hatet dem. Jeg gikk med hettegensere om sommeren så ingen kunne se dem. Da jeg var på ferier til utlandet turte jeg å gå i t-shorte, for da kunne ingen jeg kjente se dem hvertfall. Derimot fikk jeg rare blikk fra folk som gikk forbi, og jeg husker barn som gikk forbi meg spurte foreldrene sine hvilken sykdom jeg hadde siden armene mine var fulle av sår. Jeg følte meg som ett monster. Jeg hatet å se armene mine.

Ettersom årene gikk lærte jeg mere og mere at arrene var en del av meg, selv etter at selvskadingen hadde sluttet. Jeg husker jeg regnet ut når jeg trodde arrene skulle forsvinne. 21 år kom jeg frem til. Jeg så for meg å leve med den samme skammen til jeg var 21 år gammel. Det var mange år. Jeg hadde levd i skam i mange år, og jeg ville ut av det. Jeg ville skifte måten jeg så på megselv å arrene på.

Da jeg ønsket å bli bedre så jeg veldig opp til de som stod opp å fortalte om sine gammle problemer, og kunne fortelle at det gikk fint til slutt. Det ga meg håp. Håp om at jeg også kunne få det bedre. Med å se hvilken effekt disse personene hadde på meg, innså jeg at når jeg ble frisk kunne jeg også bli en slik person selv. En person som hjalp andre med å bli friskere, og hjalp dem med å se lyset i enden av tunellen. Dette hjalp meg også med å bli frisk. Bli frisk slik at jeg kunne dele min historie og hjelpe andre. Jeg ville gjøre skammen min om til stolthet. Vise til mine mørkeste tider i mine lyseste tider. Jeg så for meg at jeg en dag skulle stå på en scene, med arrene mine på armene og ett smil på munnen. Slik at de som så på og selv strevde kunne se det samme jeg så i de jeg så opp til da jeg var liten; at her er det en person som er ett levende bevis på at ting blir bedre.

Nå er jeg 18 år, og arrene har nesten forsvunnet. Jeg trengte ikke ha dem til jeg var 21. Nå kan jeg ikke lenger vise dem, men jeg kan enda snakke om erfaringen min og budskapet mitt.

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier: 

Instagram: TRYKK HER 

Facebook:  TRYKK HER

Vil du eller noen du kjenner samarbeide med meg? Send meg en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

601 Hits

SMS stemmene har begynt!

Hei!

Nå har SMS stemmene i konkurransen begynt, og du kan stemme på din favoritt! For å stemme på meg sender du "Missu 7" til 2401, en stemme koster 20kr. Du kan stemme så mange ganger du vil frem til finalen i August. 

Jeg håper du stemmer på meg, og vil være med på å hjelpe meg videre i konkurransen:) Jeg setter utrolig stor pris på hver eneste stemme!

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier: 

Instagram: TRYKK HER 

Facebook:  TRYKK HER

Vil du eller noen du kjenner samarbeide med meg? Send meg en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

604 Hits

Mere fra beauticampen!

Hei!

Nå er det 5 dager siden beauticampen i Oslo, og jeg har enda flere bilder å dele! Her kommer det til å være litt forskjellige bilder, og jeg har lyst til å ta dere med gjennom bildene og forklare litt fra min opplevelse av dagen

Fellesbildene er utrolig gøy å se tilbake på, ettersom det får med oss alle. Dette var første gang jeg møtte flere av jentene også, og det var utrolig koselig å møte på jentene bak bloggene! På det øverste bildet er også Ina (1st runner up 2020), Helene (Miss Norway 2019), Sunniva (Miss Norway 2020) og Kaja (Miss Norway 2017/dommer)

Vi gikk i ett par gater for å gå til en plass for å ta noen ute bilder, og til og med gåturen bort var en opplevelse! Folk filmet oss, så på oss og flere kom bort til oss. Vi fikk alle kjent på en liten 5 minutes of Fame! Spesielt med Knut som løp rundt oss og tok bilder som vår egen papparazi!

Selfølgelig må jeg legge til litt bilder fra øvingen også! Alle bildene tatt fra denne dagen er tatt av Knut yrvin og Helene Arildsnes.

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier: 

Instagram: TRYKK HER 

Facebook:  TRYKK HER

Vil du eller noen du kjenner samarbeide med meg? Send meg en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

583 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på