fbpx

Da var det over

Heisann!

Nå har det gått 3 uker siden finalen, og jeg kan enda nesten ikke tro at Miss Norway 2021 er ferdig. I 8 måneder deltok jeg, og selv før jeg fikk mailen om at jeg hadde blitt med, ventet jeg i 7 måneder i spenning. Miss Norway var fantastisk, og ga meg mange nye opplevelser. jeg har aldri før følt at jeg har hatt en stemme, men som deltager i Miss Norway fikk jeg nettopp dette. Jeg følte jeg kunne gjøre en forskjell, jeg følte jeg gjorde ting som betydde noe. ikke bare for min egen del, men for andre også.

 

Hjertesaken min er mental helse, og dette er noe jeg mener er viktig å snakke om. Jeg fikk ut ordet gjennom blogg innlegg og presse. Om jeg skal trekke frem høydepunktet mitt innenfor arbeidet mitt for mental helse så må dette være presseoppslaget jeg var med på i dagen. (Du kan lese oppslaget HER) Dette var en del av ett prosjekt blant hadde hvor de intervjuet folk om deres mentale helse. Da de fikk høre om meg og min historie tok det ikke lange tiden før vi begynte å arbeide med oppslaget. Dette var en artikkel som tok flere uker å lage, og jeg er utrolig fornøyd med hvordan det ble til slutt! Jeg snakket om min historie, og egne erfaringer innenfor temaet, og om hvordan jeg ble frisk. 

Miss Norway ha vært en opplevelse! Jeg ser tilbake på januar, da jeg var ute med venninner og tok bilder med en iPhone. Jeg husker hvor spent jeg var, for dette var en photoshoot med bilder jeg skulle poste på min helt egen blogg på selveste Miss Norway nettsiden. Jeg husker introduksjons kurset med Knut Yrvin, og hvor spennende det var å se alle disse nye folkene. Mange deltagere sluttet ettersom tiden gikk, men til slutt stod vi 13 finalister på scenen i Oslo i 14.august. Det gikk så fort! Jeg er utrolig stolt over oss alle! Vi alle har komt så langt siden vi startet.

Hele Miss Norway reisen ledet jo opp til selve finalen, og da tiden kom gledet jeg meg noe utrolig! Jeg hadde flyttet opp til Oslo noen dager tidligere, så denne gangen slapp jeg 4 timers buss tur fa Kristiansand dagen før. Vi hadde øvelse dag før, hvor vi gikk gjennom programmet og "varmet litt opp". Hele tiden kjente jeg på sommerfugler i magen, og så rundt meg mens jeg tenkte "en av oss kommer til å bli kronet Miss Norway 2021 IMORRA!".

Dagen kom, og vi startet dagen allerede klokken 9. Vi kom oss tilrette backstage, og alle løp rundt i spenning for å se hverandres aftenkjoler. Jeg tror aldri jeg har sett så mange fine kjoler i hele mitt liv! Siden ble det en del øving, og etterhvert kom hår og sminke stylistene. Tiden før selve finalen gikk til øving. Vi fikk beskjed om å ikke gå for mye i helene før selve finalen, ettersom vi kunne få sår og generelt få vondt i føttene når det virkelig gjalt. Derimot klart jeg ikke dy meg, så det ble mye øving på heler. Dette endte jeg opp med å angre litt på i etterkant, for da tiden for aftenkjole kom, hadde jeg så vondt i føttene at jeg såvidt klarte å gå. Derimot ble smerten borte da jeg gikk på scenen, ettersom jeg hadde det alt for gøy til å i det hele tatt tenke på det. Skoene mine var heller ikke lagd for å gå med over lengre tid heller, så dette er nok noe jeg burde ha tenkt på i forveien. 

Plutselig var tiden inne, og finalen startet. Jeg var super spent og merket ikke på så mye nervøsitet, dette var derimot kun frem til jeg stod bak scenen som nestemann på. De kikkert nervene inn, men det var bare å hoppe i det! Da jeg kom ut på scenen var det som all nervøsiteten forsvant, og jeg stor koste meg! Det var så utrolig gøy å se publikum, og å se dommerene som vi for det meste allerede hadde møtt. Første antrekk var casual, her skulle vi også stoppe fremst på scenen og introdusere oss selv.

 Etter å ha stått i fryd på scenen i casual var det bare å løpe Backstage å skifte. Iløpet av kort tid skulle alle ha skiftet, samt eit forandret sminke eller hår. Til treningstøy satte jeg opp håret til en hestehale og gikk i grå og svart treningstøy. Vi var vell 10 minutter Backstage, men hadde du spurt meg mens det skjedde hadde jeg lovet deg at vi kun hadde 2 min.

 

Fra treningstøy var det rett over til cocktailkjole, og talen. Talen var noe jeg var ekstra nervøs for, ettersom jeg aldri har holdt en tale før. På skolen syntes jeg det var uggent nok å holde en presentasjon, og nå skulle jeg stå på en scene å snakke om hjertesaken min. Derimot ble jeg veldig fornøyd med talen min. Jeg valgte å fortelle hvorfor jeg valgte min hjertesak, og samtidig spre ordet om at det er viktig å skaffe hjelp om man sliter psykisk. Jeg valgte nemmelig psykisk helse av en personlig grunn. Da jeg var mindre slet jeg, og jeg var deprimert i rundt 7 år. Det kom til ett punkt hvor jeg ikke følte jeg kunne se noe lys i enden av tunellen, og hvor alt så helt mørkt ut. Men jeg fikk hjelp, og da jeg begynte å bli friskere fikk jeg en drøm, ett håp. Jeg så for meg og en gang kunne stå på en scene, i en flott kjole og snakke om psykisk helse. jeg ønsket å spre budskapet om at ting blir bedre, og å stå som ett levende bevis på nettopp dette. Dette sa jeg i talen min, og så viste til hva som skjedde akkurat da. For i akkurat det øyeblikket ble det ønsket oppfylt. Jeg fikk endelig stått på en scene i en fin kjole og snakket om psykisk helse.

 

Etter talene var det på tide med hva vi kalte "happy" walken! Dette var ett mere "positivt" opplegg, hvor vi alle skulle stå på scenen samtidig og danse, mens to og to var ute å gikk, slik som man ofte ser på kles fremvisninger. Dette har aldri blitt gjort i Miss Norway finalen før.

Etter dette hadde vi en god 30 min pause, og jeg husker jeg var helt sjokkert da jeg så vi allerede hadde holdt på i over en time! Alt gikk så fort, det føltes ut som tiden løp fra meg så gøy jeg hadde det. Neste antrekk ut var bikini! Jeg var litt nervøs for akkurat denne walken, men nå i etterkant kan jeg si at dette var faktisk favoritten min! Det å kunne ha ett slør med på scenen var noe helt annet!

 Det beste ble tatt til slutt, og vi fikk endelig vist frem aftenkjolene! Kjolen min har jeg faktisk hatt i noen år, og det er en kjole jeg kjøpte i Ungarn noen år siden. Jeg husker jeg syntes den så helt magisk ut da jeg først så den, så den ble med hjem. Siden har jeg strevd med å finne en anledning hvor den ville passe, og jeg må si at finalen var absolutt riktig anledning!

Så kom kåringene, og jeg merker jeg er utrolig stolt over alle som ble runner ups og Nora som ble Miss Norway 2021. Alle fortjente det, og jeg unner dem det så utrolig mye! Jeg viste at jeg ikke ikke hadde sjans imot dem lenge før finalen, så jeg kom til finalen for å ha det gøy å skaffe en opplevelse for livet. Dette merket jeg roet nervene veldig, og fikk meg til å nyte hvert sekund av finalen. Både på scenen og Backstage. 

Dette har virkelig vært en opplevelse for livet, og jeg har satt så utrolig stor pris på alt sammen. Jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å ikke bare være deltager, men også finalist i Miss Norway 2021. Jeg har måte så utrolig mange flotte mennesker, både resten av finalistene og organisasjonen.

Bladet D2 var også med oss backstage, og intervjuet oss og fikk innblikk i hvordan det var å være misser i Miss Norway. Det var utrolig hyggelig å snakke med dem, og du kan lese oppslaget de skrev om besøket HER.

Etter finalen ble det tatt bilder foran presse veggen, og klokken 00:30 dra jeg fra lokalet. Miss Norway 2021 var offisielt over. Jeg klarte ikke slutte å smile. Delvis fordi jeg hadde smilt i sikkert 10 timer i strekk, men også pga all gleden og takknemligheten jeg følte på.

Jeg vet at jeg kunne gjort det bedre denne sesongen, men som dere sikkert har lest på bloggen så har dette vært ett utrolig travelt år for meg. Derimot har jeg vært på tanken på å melde meg på igjen en gang, så vi får se:)

Tusen takk til Miss Norway Organisasjonen, Klara og alle som har støttet meg gjennom denne reisen! Jeg har satt pris på alt, selvom det kun var en stemme.

Alle bildene i denne bloggen (bortsett fra det første og siste) er tatt av Joe Urrutia.

Takk for meg! 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

For et eventyr
Jeg har inspirert andre til å drikke mer vann samm...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på