Jeg er en 21 år gammel jente, jeg bor og har oppvokst i Moss, og brenner for å hjelpe andre mennesker. Jeg har mange interesser, noen av de er blant annet dansing, matlaging, kunst, tegning, mote, sminke, hudpleie, foto og skuespill!

Det som skulle bli en rolig ferie ble noe helt annet!

God mandagskveld!

Først vil jeg starte med å si at jeg håper dere har en fin start på uken, og at det blir en flott uke videre. Jeg derimot begynner å bli frisk, etter tre uker med en veldig ille influensa. 

For litt under en måned siden var jeg i spania. En veldig hyggelig tur i seg selv, med utrolig hyggelige mennesker. Jeg så for meg en avslappet ferie med god mat, hyggelige mennesker og varme. Det var god mat, hyggelige mennesker og varmere enn kalde norge. Men jeg er midt i et prosjekt som ikke lot seg vente, og jeg måtte styre med det omtrent hver dag. Jeg ble stresset, og alt ble bare kaos. Heldigvis var det hyggelig stemning som holdt meg litt oppe. Når jeg da kom hjem så begynte jeg å bli syk. Ikke litt syk, men skikkelig syk. Jeg har ligget rett ut hver eneste dag, dårlig matlyst og null energi. MEN nå begynner ting å bli bedre. Jeg er frisk(ere), det begynner å bli plussgrader og nå ser det lysere ut. 

Men..ikke la dette bli et klage innlegg, for jeg er egentlig ikke så negativ av meg. Vinteren byr på sykdommer i hytt og pine, og jeg slapp nok ikke unna jeg heller. Ting kan jo bare bli bedre. Nå skal jeg ha en fin uke! Trene, spise masse god mat for å ta igjen det tapte, og leve utenfor senga. 

 

Ha en fin uke videre og ta vare på dere selv!

Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

Instagram: Simat_al

Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 
  73 Hits
73 Hits

Frivillig ved skattekammeret!

         

  • Hva jeg har gjort:

Jeg har vært og delt ut utstyr til folk som kommer innom for å låne. Vi deler ut alt av utstyr til både sommer og vinteraktiviteter. Jeg har også meldt meg på noen kurs som jeg snart skal fullføre, som livredningskurs og kajakk kurs. Da kan jeg få vært med på aktiviteter sånn at barn og unge kan få mer aktiviteter i hverdagen og noen kan passe på dem!

 

  • Hvorfor jeg bryr meg:

Jeg bryr meg fordi jeg vil at så mange som mulig skal føle seg inkludert og få være med på en del aktiviteter. Jeg vil at min hjemby skal være en koselig og hyggelig by hvor både barn og unge kan være med på forskjellige sosiale aktiviteter, og ikke bare være opptatt av sosiale medier og dataspill.

Jeg vil at barn skal få komme seg ut å oppleve litt og inkludere andre folk, og det kan gi dem en mestringsfølelse i hverdagen. Det er også veldig lærerikt å finne på forskjellige aktiviteter!
 

  • Hvorfor jeg støtter dette:

Jeg støtter dette fordi jeg vet at det er mange der ute som føler at de ikke har så god råd til å ta med barna på aktiviteter. Det er lett å føle seg utelatt på en del aktiviteter, og det er en følelse jeg ønsker at mange barn og unge skal slippe å føle. Det er også kjipt for foreldre å se at barna blir lei seg hvis de ikke får blitt med de andre. Jeg vil også være med å gjøre Moss en mer aktiv by!

 

  • Hva kirkensbymisjon er og hva de gjør:

Skattekammeret i Moss er et sted styrt av kirkens bymisjon. Målet til skattekammeret i Moss er å få så mange barn og unge som mulig til å være med på forskjellige aktiviteter uten at det skal koste noe. Skattekammeret tilbyr nemlig gratis utlån av alt av utstyr til både sommer og vinteraktiviteter.

 

Kirkens bymisjon gjør også mange andre veldedige saker. For eksempel deler de ut mat til de som trenger. Krikens bymisjon drives hovedsakelig av frivillige hjelpere, og donasjoner. Man kan velge om man skal være en fast giver eller gi et engangsbeløp, som dekker for eksempel noen måltid til en gruppe mennesker. Man kan også donere andre ting, som en meningsfull gave!

 

Kirkens bymisjon består i dag av 1800 ansatte på heltid og deltid, og 4500 frivillige i omlag 40 byer i Norge. Jeg er nå en av de frivillige. :)

 

Her er det noen punkter fra kirkensbymisjon om hvorfor de gjør det de gjør, og mye av grunnen til hvorfor jeg støtter arbeidet deres så mye.

 

  • Gjennom tiltak for alle aldersgrupper og på mange livsområder ønsker vi å virkeliggjøre vårt mål om at alle mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg.
  • Ingen er bare det du ser. Vi vil møte alle med denne holdningen, og vi ønsker at brukere og gjester skal styrke sine egne ressurser, drømmer og håp.  Derfor er også slagordet vårt: «Rom for alle».
  • Vi samarbeider med offentlige myndigheter, andre organisasjoner, flere tusen frivillige, kontakter i næringsliv, utdanning og forskning, og et stort antall givere
  • Foruten våre ansatte og frivillige, er omlag 2000 bedriftsansatte engasjert i vårt arbeid gjennom næringslivssamarbeid.
  • Kirkens Bymisjons startet sitt arbeid i Kristiania i 1855, og har de senere årene opplevd eksplosiv vekst. Vi er formelt organisert som 12 frittstående stiftelser rundt i Norge, og er tilstede i over 40 byer og steder.
  • Vårt arbeid er basert på kristne og humanistiske verdier, men er ikke bygget opp som et livssynsfellesskap. Vår forankring er i kirken og den diakonale tradisjonen er sterk i arbeidet, men våre ansatte, frivillige, brukere og gjester kommer fra mange bakgrunner med ulik tro og livssyn. Du må ikke være kristen for å jobbe eller engasjere deg i vårt arbeid. Vi driver et livsynsåpent og dialogpreget arbeid. Alle er like velkommen. 

 

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

Instagram: Simat_al

Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

  252 Hits
252 Hits

NYTT SYN

 

 

 

Hei! Jeg tenkte å komme med en liten oppdatering på hva jeg har gjort i det siste. Med tanke på at det har vært både jul og nyttår har jeg ikke hatt tid til å blogge så mye.

 

For første gang i livet mitt har jeg vært i Trysil! Det var en veldig koselig tur hvor jeg fikk oppleve en del av Norge jeg aldri har sett med egne øyne før. Jeg prøvde også å stå på slalåm for første gang, noe som ikke gikk så veldig bra. Jeg er definitivt ikke født med ski på beina, så jeg brukte en god stund på å idet hele tatt lære meg å komme meg fremover. Ikke nok med det, men så klarte vennene mine jeg dro med å lure meg opp i stolheisen den første turen min, som omtrent går til toppen av fjellet. Jeg tror det er noe av det skumleste jeg har gjort på lenge, og jeg turte såvidt å reise meg opp igjen når jeg så hvor bratt bakken var. Det endte med at jeg for det meste sklei ned bakken, og ca en time senere var vi nede igjen!

Jeg håper min neste gang på ski kommer til å bli litt bedre, og jeg må passe på å kjøre litt i de lette bakkene før jeg blir dratt opp til toppen igjen!

 

Etter en lang dag i bakken dro vi på et badeland på et hotell i Trysil. Det var utrolig deilig å slappe av litt med svømming og badstue etter en meget skummel og slitsom dag på fjellet.

 

Senere feiret vi jul med de jeg var med i Trysil og dagen etter, selve julaften, dro vi ned til Jessheim for å feire jul der. På kvelden dro vi hjem til Moss og feiret jul der med våre nærmeste venner. Vi kom hjem ganske sent og de fleste var veldig slitene etter å ha feiret jul med sin egen familie, men vi koste oss med vår egen pakkeåpning og film.

 

Etter Julaften har jeg hatt det ganske travelt med å besøke både familie og venner. Jeg var en tur innom min storesøster hvor hele familien var samlet for å spise middag. Min onkel fra Sverige som jeg ikke har sett på lenge var også på besøk, noe som var veldig koselig! Heldigvis ser jeg de om ikke så lenge igjen, for da skal jeg være både vitne og brudepike for min storesøsters ekteskap!

 

På nyttårsaften samlet alle vennene seg hos meg, hvor jeg først hadde middagsselskap, og senere se på fyrverkeriet sammen og ønske hverandre et godt nyttår!

 

Håper dere hadde en fin julefeiring, og ønsker dere alle et godt nytt år!

 

 

 

 

 

                                                                Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

                                                                                 Instagram: Simat_al

                                                       Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  242 Hits
242 Hits

JUL

 

Julen har akkurat begynt for de fleste, men for meg begynner det å nærme seg slutten på det jeg liker best å gjøre i julen, nemlig det å kjøpe gaver til mine nære og kjære! Jeg elsker å bruke tid på å kjøpe gaver til de jeg er glad i uten at de sier til meg hva de ønsker seg. Jeg føler at det er måte jeg kan vise at jeg virkelig kjenner dem, og vet hva de trenger eller ønsker seg!

 

Denne julen skal jeg for det meste tilbringe med vennene mine. For første gang i mitt liv skal jeg opp til Trysil for å besøke familien til en venn av meg. Vi kommer til å være der i noen dager før julaften, og dette er noe jeg ser mye frem til, siden jeg har alltid ønsket å oppleve mer av Norge!

Jeg har også planlagt at etter julaften, så skal jeg og et par venner ha vår egen lille julefeiring hos oss. Da blir det enda mer mat (antageligvis bare dessert) og gaveåpning, og håper på å lage en liten tradisjon hos oss.

Jeg er en person som liker å være forberedt på fremtiden, så dette blir på en måte hvordan jeg forbereder meg til jeg får meg barn og egen familie som jeg skal feire jul med!

 

Til slutt ville jeg bare minne dere på at ikke alle er så heldig å ha noen å feire jul med, eller ikke har så god råd i julen.

Send en liten god tanke til disse menneskene i julen, og  kanskje prøv å ikke skryte så mye av de flotte julegavene du får til de som kanskje ikke fikk like fine gaver i julen!

                                                                        Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

                                                                                 Instagram: Simat_al

                                                       Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  230 Hits
230 Hits

I dag vil jeg fortelle litt om Hvit Jul.

 

 

Hei! I dag vil jeg fortelle litt om Hvit Jul! For dere som ikke vet hva hvit jul er, så er dette en organisasjon som oppfordrer voksne til å drikke alkoholfritt i julen, slik at flere barn får feiret jul med trygge og nærværende foreldre.

 

Dette er en sak jeg støtter med hele mitt hjerte. Mange barn ser på julen som en av de viktigste og koseligste høytidene, og de gleder seg masse til den. Uheldigvis er det en del barn som ikke får oppleve julen på denne måten.

 

Vi voksne tror at barn ikke skjønner hva som skjer, at de bare tror at alt er bra fordi vi selv tror det. Men vi glemmer at barn ser ting, de gjennomskuer oss med en gang, de leser oss som en åpen bok. Prøv selv å sett deg inn i hvordan barnet har det, se ting fra deres perspektiv. Når deres omsorgsperson plutselig blir annerledes så er det ikke sikkert at de opplever det som noe positivt bare fordi du sitter der med vin glasset og drikker og drikker. De kan bli usikre, begynne å tvile er ikke en atmosfære hvor barn burde være tilstede i, og i tillegg er det på en dag som skal symbolisere noe godt, noe trygt, noe de kan tenke tilbake på og huske gode minner, fine stunder, med de aller nærmeste. Ikke en utrygg atmosfære hvor de ikke føler seg trygge. Er det et minne du vil at barnet ditt skal ha? Vi må innse at det er ikke vi voksne som definerer hvordan barna føler seg eller oppfatter ting, det er kun dem.

 

Jeg ønsker med dette innlegget å oppfordre flere å ikke drikke alkohol på julaften eller rundt juletider. Gå gjerne inn på hvitjul.no og skriv under på kampanjen deres! Setter også stor pris på om dere kan dele budskapet videre, vi vil at så mange barn som mulig vil få en fin jul i år! :)

 

 

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

Instagram: Simat_al

Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

  321 Hits
321 Hits

Starten av desember

 

 

Denne helgen brukte jeg på å feire bursdagen til min kjære bestevenninne! I flere måneder har jeg planlagt en overraskelsesbursdag for henne, og den gikk over all forventning. Jeg ville at bursdagen hennes skulle bli så bra som overhodet mulig, for det fortjener hun virkelig.

 

Jeg elsker å planlegge sånne type bursdager, spesielt det å se reaksjonen hennes når alle skriker «Overraskelse» i det hun kommer inn døren. Hun hadde lenge sagt at hun gledet seg til å feire bursdagen hennes, og begynte å planlegge en feiring hjemme hos seg selv. Jeg fikk de fleste vennene våres til å si at de var opptatte, slik at hun skulle bli ekstra overrasket på bursdagen jeg hadde planlagt!

 

Det var selvsagt ikke bare jeg som fikset bursdagen, men jeg fikk masse hjelp av forskjellige venner til å holde bursdagen hemmelig, rydde og pynte leiligheten. Alle hadde det kjempe gøy, og koste seg masse! :)

 

Ellers har jeg for det meste bare slappet av denne helgen. Har sett film, og vært en tur på treningssenteret.

 

Jeg gleder meg masse til torsdag for da skal jeg stå som frivillig på skøytebane og dele ut skøyter her hvor jeg bor. Så håper på at jeg ser så mange som mulig av dere der. Dette er selvfølgelig gratis og er bare å ta seg en tur ned om du er i nærheten!

 

  

Følg meg gjerne på mine sosiale medier!

Instagram: Simat_al

Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

 

 

Jeg søker samarbeidspartnere, så dersom det kan være interessant så kontakt meg på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  340 Hits
340 Hits
Påmelding for 2019

Påmelding til Miss Norway 2019 fortsetter. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på