fbpx

Bokbad

81872520_2557534917826570_1264800304541466624_n

I dag har jeg hjulpet til på et bokbad med forfatter Nina Hanssen. Hun har skrevet en barnebok om plastforsøpling som heter «Den siste Flamingo» som handler om den miljøengasjerte 11-åringen June fra Lofoten som reiser til Kenya, og blir kjent med Frans Flamingo og hans venner.Boken er skrevet for å formidle budskapet om at vi alle har et ansvar for å ta vare på naturen. Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland har skrevet forordet og det var hun som for 30 år siden introduserte begrepet bærekraftig utvikling.


Under seansen vekslet vi mellom fakta og fiksjon fra boka. Jeg leste høyt fra boka foran flere barn, foreldre og besteforeldre. Det var ekstra hyggelig å se hvor engasjert de yngste barna var og at det var et tema som rørte folk.

En av innlederene Kristin Naituli bor i Kenya til vanlig. Hun fortalte om flamingoene ved Nakuru sjøen og hvordan forsøpling har vært et økende problem også for disse store flamingo flokkene. Da forfatteren besøkte Kenya i 2016 var det bare en flamingo igjen i Nakuru som vanligvis har to millioner flamingoer.

Jeg synes det er gøy å se at unge engasjerer seg i et så høyaktuelt tema. Det er et tema som opptar meg og som ett av barna sa: vi bør alle engasjere oss i dette.

Her er en anmeldelse av boka fra Bistandsaktuelt.no: https://www.bistandsaktuelt.no/arkiv-anmeldelser/2019/barnebok-den-siste-flamingo-nina-hanssen-bokanmeldelse/

 

 

Håper alle har hatt en fin jul og et godt nyttår :)

Ta gjerne kontakt om du er interessert i å samarbeide med meg!

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: marielbagoien

Spania og eksamen
Hvordan ta vare på huden din etter høytidene!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på