fbpx

For et eventyr

Tenk at i morgen er det allerede fire uker siden finalen i Miss Norway 2021. Tiden etter finalen har flydd avgårde i en rasende fart. Nå har jeg startet på master i strategisk markedsføringsledelse og hverdagen er tilbake igjen for fullt med nye rutiner og gjøremål. I dette innlegget skal jeg skru tiden en måned tilbake og fortelle dere alt om finalen.

 

Finaleklar og spent! Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

Etter å ha brukt hele 2021 på å øve og forberede oss til finalen var vi en spent gjeng finalister som møtte opp til trening i Oslo på fredagen, kvelden før finalen. Veldig koselig å se alle jentene igjen, siden det tross alt var et par måneder siden sist. De er så snille og hyggelige alle sammen. På treningen gikk vi igjennom programmet for finaleshowet sammen med Klara som har trent oss gjennom hele konkurransen. Jeg er så takknemlig for all hjelpen jeg har fått fra henne. Hun har forvandlet meg fra ustødig til selvsikker på catwalken. Takket være all hjelp og veiledning kjente jeg meg klar for finalen.

Foto: Daniel Millan

Selve finaledagen møtte vi opp ved samfunnssalen som ligger midt i Oslo sentrum allerede klokken ni om morgenen. Det var første gangen at Miss Norway-finalen ble arrangert der, men lokalet var stort og fint og jeg tror alle var veldig fornøyde med at finalen ble flyttet dit i siste liten. Vel fremme ved lokalet rigget vi oss til backstage. Med 13 finalister som alle har 5 ulike sceneantrekk hver er det litt å organisere, men det var heldigvis god plass og alle fikk gjort seg klare.

Turid og meg spente og klare for å gå på scena

Timene før vi skulle på scenen forsvant i en rasende fart. Vi brukte litt tid på å gå igjennom hele finaleshowet på scenen. Det som var nytt for oss alle sammen var at det var lagt til en trapp på scena, men med noen runder i trappa gikk det fint for alle. Trapper i høye hæler er ikke bare bare, men vi fikk det til. Jeg tror vi alle kjente på spenningen som bygde seg opp utover dagen. Selv gledet jeg meg utrolig mye til salen skulle fylles opp med dommere og publikum, og alt ble på ekte. Etter at vi hadde øvd var det tid for hår og sminke. Sminken og håret mitt ble naturlig og i en stil som passet alle antrekkene mine.

Første catwalk og finalen er i gang. Foto: Joe Urrutia

Plutselig var klokka åtte og det var på tide å starte showet. Spenningen var virkelig til å ta og føle på, og jeg kjente meg virkelig klar for å gå ut på scenen. Endelig var det min tur til å gå ut på catwalken og presentere meg selv og hjemstedet mitt i første walk. Jeg kjente meg litt skjelven i bena, men du verden så moro det var å komme seg ut der. Etter at jeg hadde presentert meg og var på vei tilbake igjen kjente jeg virkelig at jeg var i gang og at dette var gøy. Etter å ha spilt teater i fire år kjente jeg at den samme gode følelsen som man får når sceneteppet går opp var tilbake. Det er en helt spesiell følelse.

Smile litt til dommerne på vei tilbake. Foto: Joe Urrutia

Da alle hadde gått catwalken sin i casual wear, som var det første antrekket var det rett bak scenen for å skifte til neste antrekk. Denne gangen var det treningstøy, som var min favorittcatwalk. Grunnen til at det var favoritten var rett og slett fordi det var litt annerledes enn de andre catwalkene og en mulighet til å være mer kreativ.

Madelen Denice og meg med Mai-Helen og Stephany i bakgrunnen. Foto: Joe Urrutia

Her holder jeg talen min om mobbing. Foto: Joe Urrutia

Siste catwalk før pause var i cocktailkjole. Da skulle vi en etter en holde tale om hjertesaken vår. Å holde tale er noe jeg virkelig liker og føler at jeg mestrer, så akkurat det hadde jeg gledet meg masse til. Selv om ikke talen kom ned på papiret før på torsdagen har jeg gått rundt og diktet på talen min i hodet i månedsvis, og jeg visste derfor akkurat hvordan jeg ville ha det. I talen min snakket jeg om mobbing, som er min store hjertesak. Gjennom talen ønsket jeg å bygge fellesskap, og å vise at vi sammen kan utgjøre en forskjell. Det er aldri din feil om du blir mobba, og det er så viktig å huske på. I etterkant av finalen har jeg fått gode tilbakemeldinger om at publikum ble rørt av talen min og at de trodde på det jeg sa. Det føles fint at jeg klarte å formilde budskapet mitt på en måte der det traff de som hørte på. 

Because I'm happy. Foto: Joe Urrutia

For å runde av med god stemning til pause kjørte vi på med dans og god stemning til sangen Happy av Pharell Williams, og det fikk frem smilet og latteren i salen etter mange rørende taler på løpende bånd. I pausen forberedte alle vi deltagerne oss på nest siste catwalk, nemlig bikini. Selv om pausen ble litt ekstra lang, fordi dommerne hadde mye å diskutere på dommermøtet sitt gikk det likevel fort. Alle jentene var i godt humør, og vi gledet oss masse til de to siste catwalkene.

 Foto: Joe Urrutia

Bikiniwalken gikk bra, og jeg fikk viftet med sjalet mitt og smilt masse til publikum akkurat som planlagt. Hele kvelden gikk utrolig fort, og med en gang bikini var ferdig var det bare å hoppe i aftenkjolen. Nå var det klart for kveldens aller siste catwalk. Det er noe helt spesielt med å ta på seg aftenkjolen som man har hatt hengende i skapet lenge og bare ventet på å bruke. Kjolen min i gull og glitter var veldig meg og jeg følte meg så vakker da jeg tok den på. Det gjorde jeg i alle antrekkene, men det er noe eget med selve finalekjolen. Det er ikke noe man bruker hver lørdag akkurat, og da blir det ekstra spesielt.

Aller siste catwalk før dommerne avgjør vinneren av Miss Norway 2021. Foto: Joe Urrutia

Da jeg gikk ut på scenen for aller siste gang tenkte jeg at nå skulle jeg bare kose meg mest mulig og nyte øyeblikket. Det går så utrolig fort når man er ute på scenen, men jeg nøyt virkelig hvert sekund, og det vet jeg at alle de andre jentene gjorde også.

3rd runner up, og jeg blir gratulert av Helene som ble Miss Norway i 2019

Her går jeg som 3rd runner up. Foto: Joe Urrutia

Angelika, meg, Nora Emilie, Amine og Stephany. Foto: Joe Urrutia

Gleder meg masse til å følge Nora Emilies reise i Miss Universe

Gjennom sesongen har jeg hatt nesten 30 presseoppslag, så veldig hyggelig å få avslutte med en glad-sak om finalen

Etter siste catwalk var gått var det bare å vente i spenning på resultatet. Nivået var skyhøyt i år, og alle jentene var utrolig flinke og verdige vinnere. Det var tydelig at dommerne hadde vanskeligheter med å bestemme seg, og de diskuterte faktisk på overtid før de til slutt kom frem til en beslutning. Da jeg sto der og ventet på resultatet følte jeg at jeg allerede hadde vunnet, uansett utfall. For meg var det en seier bare å ha kommet så langt som jeg gjorde. Jeg var derfor strålende fornøyd med å bli kåret til 3rd runner up. Vinneren ble Nora Emilie, og jeg er spent på å følge med på reisen hennes i Miss Universe i Israel nå i desember. Tror det kommer til å bli veldig bra.

Her er videoen fra finalen. Synes den får frem stemningen fra finalen veldig godt

Hele reisen med Miss Norway har vært et fantastisk eventyr. Jeg har lært masse og møtt mange nye mennesker jeg aldri ville truffet om jeg ikke hadde meldt meg på. Alle deltagerne og andre jeg har blitt kjent med har vært fantastisk hyggelige mennesker. Derfor er jeg utrolig glad for at jeg tok sjansen og meldte meg på. Selv om jeg ikke vant er jeg fortsatt stolt over egen innsats og hardt arbeid. Denne tiden er noe jeg kommer til å huske for resten av livet. Jeg krysser fingrene for at jeg får muligheten til å konkurrere mer etterhvert, men med corona er det vanskelig, så vi får se hva som skjer. Uansett hva fremtiden bringer er jeg sikker på at det er mye bra og mange fine opplevelser i vente.

Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

En stor takk til alle som har heiet på meg, støttet meg og fulgt meg på veien! Jeg setter utrolig stor pris på alle som en, og jeg blir veldig glad for alle fantastiske tilbakemeldinger jeg har fått i løpet av konkurransen. Å ha gode folk rundt seg som støtter og heier er virkelig gull verdt. Om dere vil følge meg videre kan dere følge meg på instagram for flere oppdateringer @juliedborresen

Julie

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Silkemyk hud uten hårvekst!
Da var det over
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på