fbpx

Den som leter skal finne

Dagen i dag har jeg tilbragt hos Fretex i Halden. Der har jeg hjulpet til med å pakke opp nye klær som har kommet inn og jeg har stått i kassa. Helt fra jeg var liten har jeg alltid vokst opp med at klær som er for små enten har blitt gitt videre til yngre familiemedlemmer eller venner, og det som ikke har gått i arv har blitt gitt til Fretex. Det har altså blitt noen sekker til Fretex opp i gjennom årene, og da var det ekstra spennende å få være med i dag og se hva som skjer med klærne man leverer inn eller putter oppi containere. 

Velkommen inn på lageret til Fretex Halden. Her tilbragte jeg mesteparten av dagen i dag med å pakke ut og sortere nye skatter

Alle klærne som blir levert inn blir først pakket opp og sjekket så de er hele og rene. Deretter blir de sortert og hengt opp. Til slutt blir de priset og hengt ut i butikken. Da er det bare å gå på skattejakt for å lete etter plagg som kanskje ikke alle andre har. I løpet av dagen pakket vi opp mye fint, og det var alt fra treningstøy til vakre kåper i sekkene vi pakket opp. Det er nesten litt som julaften å åpne opp alle posene som folk har levert og se på alt det fine som er oppi. De plaggene som av ulike årsaker ikke kan selges i butikken blir sendt videre og brukt til andre formål, slik at det ikke er noe som går til spille.

Når klærne er kvalitetssikret og priset blir de hengt ut i butikken. Der prises de etter hvor eksklusive de er, og hovedregelen er at plaggene skal være billigere enn i vanlig butikk. Hos Fretex er tanken at flest mulig skal ha råd til å kjøpe seg noe fint. Siden det er slutten på sommeren var det mange fine sommervarer på halv pris i dag. Det var også et eget tilbudsstativ i butikken med masse varer til 20 kroner, og der gikk det virkelig unna.

Klærne er sortert etter farger i butikken, så det er lett å finne klær i favorittfargen

Jeg jobba sammen med tre hyggelige damer i dag, som alle tok meg godt imot. Hos Fretex i Halden jobber alle frivillig og butikken er drevet av Frelsesarmeen som korps. Det vil si at inntektene for salget ikke går til lønn til de ansatte, men istedenfor går de til Frelsesarmeen sitt veldedige arbeid. De har flere fokusområder og jobber blant annet for eldre, rusomsorg og med bistand og nødhjelp. Det er fint å tenke på når man kjøper noe hos Fretex. Samtidig som man gir et gammelt plagg nytt liv er man også med på å støtte andre som trenger det. 

Etter mange år med erfaring fra å jobbe i butikk synes jeg det er ekstra gøy å stå i kassa og selge klær til fornøyde kunder. Bak meg er det faktisk et kart over Israel, landet der finalen i Miss Universe skal holdes i år. Jeg pekte ut hvor finalen skal være og hvilke steder deltagerne skal besøke for de jeg jobbet med. Tenk at en av oss finalistene skal ta turen helt dit for å representere Norge, så spennende!

Frelsesarmeen, som driver Fretex, er en global kristen bevegelse som ble startet i England allerede i 1865 og kom i Norge i 1888. Det er altså en organisasjon med sterke tradisjoner, men selv om Frelsesarmeen er en kristen organisasjon er alle velkomne, uansett hvem man er og om man tror eller ikke tror. Jeg fikk fortalt av de som jobbet på Fretex at de tar alle varmt imot, og at de mer enn gjerne slår av en prat med de som måtte trenge det. Det synes jeg er veldig fint, fordi det er bra å ha et sted der du vet at du alltid er velkommen, uansett hva.

Jeg har hatt en fin dag på Fretex, og har kost meg med å pakke opp klær og ekspedere kunder. Det var god flyt med kunder gjennom hele dagen, og det var først helt på slutten av dagen at det var bitte litt stille. Ellers har det vært mye folk innom. Det er flott å se at mange mennesker benytter tilbudet og handler brukt. Dette er godt for både miljøet og lommeboka, og jeg tror mange kan finne mye de liker om de leter. Den som leter skal finne.

Man kan fortsatt stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Nedringt av sure personer
Skadet!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på