Elise Dalby (18) er Miss Universe Norway 2014

Elise Dalby (18) er Miss Universe Norway 2014

Foran en fullsatt sal ble Miss Universe Norway 2014 kåret på Kragerø Resort i helgen. Elise Dalby (18) fra Stange ble ropt opp som vinneren etter at hun og fire andre jenter stod igjen på scenen som topp 5 av 12 finalister i konkurransen. 

Elise skal senere i år konkurrere med nærmere 100 deltakere fra hele verden for å kjempe om tittelen Miss Universe 2014. 

Reglene i Miss Universe krever at det blir kåret 4 såkalte runner ups. Disse vil være klare til å representere Norge i finalen dersom hendelser skulle føre til at årets vinner ikke har anledning til å stille. 

Topp 5

Vinner: Elise Dalby
1st runner up: Thea Bull
2nd runner up: Martine Rødseth
3rd runner up: Caroline Munthe
4th runner up: Aagot Sofie Langlie

Pris for flest stemmer fra publikum gikk til Thamirys Dias og Thea Bull.

Oversikt over alle finalistene.

Utvelgelsen

Veien til den norske finalen har vært lang for de 12 finalistene. De har blitt plukket ut blant ca 130 påmeldte jenter, og vært gjennom utallige timer med forberedelser. 

Konkurransen har ikke bare gått ut på å se fin ut på bilder eller på scenen, men det har blitt utdelt poeng for en rekke utførte aktiviteter. 

Dette er presseoppslag, oppdrag i reklame og markedsføring, sponsorjobbing og veldedighetsarbeid. Jentene har også vært med på mediatrening og beauty-camp på Grand Hotel med kursing i show-walk. Poengene gir juryen en indikasjon på om finalistene har evnen til å markedsføre seg selv, snakke med pressen og om de er i stand til å utføre oppdrag på en profesjonell og ydmyk måte. 

Juryens oppgave var å velge en representant for Norge, med et vakkert ytre, intelligens, selvsikkerhet, stil og karisma, som kan føre seg på en scene. Juryen ble ledet av øyenbrynstylist og gründer Fred Hamelten, som er blitt kåret til en av verdens 10 beste skjønnhetsbehandlinger av bladet Costume. Hamelten hadde med seg verdensmester i beauty make up, Irina Jensen, direktør på Grand Hotel, Ola Bjørnstad, klesdesigner Nina Naustdal og fitnessutøver og bedriftseier Paola Yepez. 

- Det var ingen enkel jobb å velge en vinner. Men juryen ble enige om å kåre Elise som Miss Universe Norway, forteller Hamelten.

Både glamour og dybde

Finalistene entret scenen for første gang i treningsklær fra Babalu Nordic, med en videointroduksjon av seg selv i bakgrunnen.

Senere fikk de oppmøtte se jentene i både fargerik badetøymote og i glamorøse aftenkjoler. Det ble også lagt inn en spørsmålsrunde, der finalistene måtte svare på spørsmål om alt fra diskriminering og miljøsak til hva det vil si å være en rollemodell. 

Finalistene gikk en visning i couture-kjoler fra Nina Naustdal, norsk designer bosatt i London. Naustdal er mye omtalt i media for sine juvelbesatte kjoler til prinsesser og artister og er i år offisiell kjoledesigner for Miss Universe Norway. 

Vinneren Elise Dalby skal ha med seg en helt spesiell kjole til den internasjonale finalen senere i år. I tillegg har Naustdal gitt hver og en av finalistene en gave - en kort kjole tilpasset deres mål.

En helg med skjønnhet og underholdning

Finalen ble holdt i forbindelse med National Beauty Weekend på Kragerø Resort. Foruten finalen i Miss Universe Norway kunne gjestene få oppleve elegante motevisninger med skjærgården som bakgrunn, samt beauty-messe og spabehandlinger.

Gjestene fikk ristet løs til ett av Norges hotteste band for tiden, Robin og Bugge, samt 90-tallslegendene Reset og Solid Base, som gjorde noen låter sammen på scenen. De to sistnevnte bandene har tilsammen solgt over 3 millioner plater over hele verden, og har 16 topplasseringer på hitlistene. Robin og Bugge har spilt for utsolgte konsertlokaler over hele Norge de siste årene. De fremførte noen av sine største hits, som Elak Elak og Bongo Drum.

Elise Dalby har allerede startet forberedelsene til den internasjonale finalen, hvor sted og dato foreløpig ikke er offentliggjort.

Presse rett før og etter finalen:
Dagbladet - Kjendis
Adressa
ABC Nyheter
Østlendingen
Glomdalen
Telemarksavisa
Østlandsposten
Østlandsposten
Malvikbladet
Adressa
KV
SB
TA
Adressa
AN
Lofotposten
Østlandsposten
Byavisa
Glomdalen
KV
HA

Babalu og Miss Norway utvider samarbeidet med mode...
Bilder og presseoppslag fra finalehelgen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på