fbpx

En hjelpende hånd

7242247893537545656

Hei å hå

Da var 8 dagers hjemmeeksamen overstått i traume, tilknytning og psykopatologi. Dette faget har vært utrolig interessant i henhold til hva tilknytning og god omsorg gjør med oss gjennom hele livet. Det var også ganske tøft fag i henhold til traumer og omsorgssvikt, overgrep og mishandling.

En statistikk fra NKVTS (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress), viser at 1 av 20 barn opplever alvorlig vold hjemme! I en klasse på 20-25 stk så vil altså en av klassekameratene eller klassevennine oppleve å bli alvorlig slått eller banket opp hjemme. Eller kanskje det er du som opplever det?! Vold kan også være psykisk som alvorlig krenkelse. Det er rundt 1 av 5 som opplever dette hjemme! Psykisk vold er ofte vanskeligere å oppdage men det er minst like skadelig som å bli slått!

Dette er et alvorlig tema vi i Norge står ovenfor! Bare 5% av de barna som opplyste om vold hjemme takket ja til et hjelpetilbud i ettertid. Det er stor skam, tabu, mistillit og redsel som tar overhånd hos barnet. Barn er også ofte trofaste mot sine foreldre uansett hvor stygt barnet blir behandlet.

Etter en interessant men hard eksamen tok jeg turen til en av mine favoritt butikker nemlig En Hjelpende hånd. Dette er en av landets største bruktbutikker å den befinner seg heldigvis for meg, i min hjemby Grimstad. Bruktbutikken gir pengene sine i veldedighet til Stine Sofie stiftelsen og de ansatte jobber frivillig i butikken! Hva er vell bedre enn å støtte slikt arbeid  etter å ha lest NKVTS sin overveldende statistikk om alle utsatte barn i Norge?! Jeg fant i år som i fjor masse fin julepynt til halv pris (av allerede lave bruktpriser). Ligger ved et bilde av litt julepynt som ble hengt opp i stallen :) Så gjør din julehandel på bruktbutikk godt for både lommeboka og miljøet.

Jeg har et ønske å et håp om at det de som ønsker få et barn til verden tenker seg godt om og er forberedt på å gi barnet alt den behøver for det er så mye mer enn bare det fysiske som mat og søvn! Og til dere som har barn gi barnet deres trygghet og omsorg og støtt barnet i sin utvikling! Ikke slå å prøv å spre positive tanker til de små. Til lærere og barnhageansatte, gi barnet ros å ikke bare påpek barnets atferd men gi barnet rom til å vise følelsene sine å bli møtt på de.

 

 

Om du eller noen du kjenner ønsker bli min sponsor eller noen som har noen spørsmål så er dere hjertelig velkommen til å sende meg en mail på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Strekk ut en hånd til de som trenger det og husk å alltid være snill for vi har alle våre historier og sår som kanskje ikke alltid synes på overflaten.

 

NKVTS rapport: https://www.nkvts.no/content/uploads/2019/10/Rapport_4_19_UEVO.pdf

 

Har du vært utsatt for vold, overgrep eller bare trenger noen å snakke med? Ta kontakt med noen du føler deg trygg på, familie, venner eller helsesøster på skolen. Om du ønsker være anonym er det også mulig. De er her for å hjelpe oss. 

Hjelpe instanser for vold, overgrep eller andre psykiske vansker: 

 

Mental Helses Hjelpetelefon
(hele døgnet)
telefon 116 123

Kirkens SOS
(hele døgnet)
telefon 22 40 00 40

Du kan chatte anonymt med Kirkens SOS på www.soschat.no hver dag fra 18.30-22.30 (fredag frem til 01.30)

Du kan også skrive en SOS-melding via www.kirkens-sos.no. Du kan være anonym og du får svar innen 24 timer.

Husk du er ikke alene! 
 Peace out 


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sashimi bowl med Ponzosaus
Frivillig på asylmottak
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på