fbpx

Fakkeltoget, stå sammen gå sammen

I dag som min siste frivillige deltagelse har jeg gått i fakkeltog hvor årets tema er: Bakerst i køen! 

(For en sikker deltagelse av markeringen har smitteregler og myndighetenes oppfordringer av 1-meters avstand blitt tatt seriøst under dette arrangementet. Jeg valgte også å bruke munnbind)

Lik behandling for alle. Ingen diskriminering av religiøse minoriteter ved utdeling av nødhjelp!

Nå under Corona pandemien har vi alle kjent på utfordringer, kanskje noen mer enn andre! Men i motsetning til oss er det mange flere land som ikke er like heldige som det vi er i Norge. Mange mennesker lider, og spesielt de som har hatt det vanskelig fra før av!

(Foto: Iselinn Andersen)

I dag blir mange millioner mennesker som tilhører religiøse minoriteter diskriminert og forfulgt på grunn av sin tro, og dette fører derfor til at de blir plassert bakerst i køen ved utdeling av nødhjelp (mat, medisiner og andre nødvendig overlevelses-gjenstander). Noen får ikke hjelp i det hele tatt! Derfor er det mange mennesker som sulter i de landene hvor det ikke er ytringsfrihet, fordi de "tror" feil. Fire av fem mennesker lever i land hvor tros- og livssynsfriheten er sterkt begrenset, derfor omhandler dette svært mange mennesker i verden. Det gjeler ikke bare nødhjelpen, men også diskrimineringen og overgrep som ofte skjer på grunn av "feil" tro! 

Jeg gikk derfor i fakkeltog for å vise min støtte til alle som ikke får nødhjelp, fordi de tror på noe som ikke blir respektert av landet! Vi i Norge er svært heldige som får lov til å mene og tro det vi selv ønsker, men det er jo tross alt viktig at vi kan vise at vi ser de som ikke har det slik. Skal troen til en person være avgjørende for om de får mat eller ikke, under denne harde pandemien? Nei, jeg mener det absolutt ikke burde være det som er avgjørende, selvom det dessverre er slik i enkelte land!

Målet med dette fakkeltog er å gjennom en aktiv handling vise solidaritet med mennesker som ikke får nødhjelp på grunn av deres tro. Vi som går i fakkeltog ønsker å bidra til at flere i Norge engasjerer seg for forfulgte troende grupper. Fakkeltog er også en synlig, offentlig markering som blir lagt merke til lokalt og nasjonalt. Målet med oppropet/fakkeltoget er å oppfordre norske politikere og utenrikstjenesten til i større grad å sette trosfrihet, forfølgelse av kristne og andre minoriteter på dagsordenen<3

Trosfrihet er en universell menneskerettighet. Artikkel 18 i FNs verdenserklæring om menneskerettigheter begynner slik:
«Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å skifte religion eller tro (…)». Dette er en lov som Norge tar hensyn til, mens noen andre land ikke har som en selvfølge. 

Jo flere som er med, jo flere steder som arrangerer fakkeltog – jo tydeligere blir budskapet: Forfølgelse av minoriteter og diskriminering ved utdeling av nødhjelp angår oss!

 

Video om Rose som lever i Nigeria som enke med tre barn! Hun for ikke nødhjelp fordi hun er Kristen!

 

Denne videoen handler om årets fakkeltog:)

 

Ha en nydelig dag videre<3

 

Ønsker du å stemme på meg i Miss Norway 2020, kan du sende "MISSU 13" til 1963<3 Jeg er utrolig takknemlig for hver eneste stemme som kommer inn, og det gjør en stor forskjell. En stemme koster 20kr, og det er lov til å stemme flere ganger<3
 

Hvis du eller noen du kjenner trenger markedsføring, send gjerne en Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg også gjerne på sosiale medier:

Facebook:https://www.facebook.com/Sunniva-Veien-til-Miss-Norway-2020-106564227452195/?eid=ARCCHxSARpslywV2NUUyEzA73CBcPdthARQa7shg3CKIRIFa5JLw4la-hhT8b9Mj4_v5geDaUR0k-D16

Instagram:https://www.instagram.com/sunniva3/  

 

Tanken bak mine finaleantrekk!
Mine erfaringer med Marine Matrix
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på