fbpx

Tanken bak mine finaleantrekk!

God kveld alle sammen! :)

Tenk at finalen er om bare to dager, jeg sier det virkelig hele tiden, men dette året har gått så fort, og vi er så utrolig nærme den store dagen nå! 
I dag skal jeg fortelle litt mer rundt valget og tanken bak alle antrekkene jeg skal bruke på finalen på lørdag. 
Som jeg tror de fleste har fått med seg er en av mine største interesser mote og klær, det er noe jeg har fokusert en del på gjennom konkurransen og valgene av finaleantrekkene mine er heller ikke tilfeldige. 

Foto: Daniel Millan 

Utenom talen vi skal holde, så skal vi ikke si noe på scenen, så personligheten og hvordan vi representerer oss selv, vil syntes gjennom kroppsspråk, opptredenen på scenen, og så klart klærne vi stiller opp i. 
Uten å røpe for mye hva antrekkene er, skal jeg nå fortelle litt om tanken bak og symbolismen rundt hvert antrekk. 

Casual:
Dette er det første outfitet vi vises i, og kanskje det mest åpne med tanke på hva vi kunne velge å bruke. Her kan man nemlig bruke enten kjole, bukse, jumsuit, playsuit, shorts osv. 
For min del ville jeg få frem en litt "bosslady vibe", med en detalje på ermene som faktisk er en signatur i min personlige stil. 
Fargen på dette antrekket kan sees på som ganske uskyldig, men i rett sammenheng veldig sterk og kraftfull, litt sånn jeg ser meg selv. 
Øredobbene er et symbol på min interesse for mote, de er fra mitt favorittmerke som også representerer deler av mitt navn, kallenavn, og til og med Instagramnavn. 

Treningsantrekk:
På dette antrekket har jeg ikke tenkt så altfor mye på symbolismen, men fargen jeg valgte hadde jeg originalt tenkt å ha på aftenkjolen, men da jeg endret de planene tenkte jeg det var perfekt på trening. For meg symboliserer nemlig denne fargen glede og styrke, noe jeg også forbinder med trening. 

Cocktailkjole:
Dette er definitivt en av mine favoritter! I dette antrekket skal vi holde talen om vår hjertesak! Et stort hint til mitt antrekk, fra topp til tå, er glitter. Dette fordi jeg først og fremst elsker det, og syntes det er utrolig vakkert, men også fordi «my spark» kommer fra å ha overvunnet utfordringer i livet knyttet til min hjertesak. Dette kommer fra et sted av lidenskap, og jeg føler jeg skinner sterkest når jeg har muligheten til å hjelpe, inspirere og motivere andre, og det føler jeg blant annet at jeg har gjennom å sette fokus på, og fremme min hjertesak! 

Bikini:
Dette var det første antrekket jeg ble klar med, og som på mange måter er viktigst for meg. Bikinidelen i skjønnhetskonkurranser mener jeg er til for å fremme selvtillit, og vise mangfold blant kropper, og at alle kropper er flotte og viktige uansett hvordan de ser ut! 
Derfor har jeg valgt en bikini, og et sjal, som for meg representerer og symboliserer havet. Jeg er oppvokst på en halvøy med fjord rundt hele, i tillegg til at jeg har vært på utallige båtturer gjennom livet. Sjøen har for meg derfor blitt det stedet jeg føler meg friest og mest som meg selv. 
Å sitte ved havet en sommerdag og se sola reflektere i bølgene, og glitteret det skaper, da er jeg virkelig i mitt rette element. Dette ønsket jeg å ta med meg på scenen, noe som jeg da syntes ble perfekt å gjøre i bikinidelen, for når jeg bare er meg selv er jeg som mest selvsikker! 

Aftenkjole:
Denne kjolen er meg! 
Da jeg fikk vite jeg var kommet videre til finalen begynte jakten på den perfekte kjole, i utgangspunktet skulle jeg designe kjolen selv og var godt i gang med det, men av ulike grunner ble planene endret. Jeg skulle da egentlig bruke en helt annen kjole, denne kjolen var fantastisk fin, og på mange måter veldig meg, men også på mange måter ikke. Derfor var jeg ikke overbevist, og jakten på kjole fortsatte. 
I August kom jeg derimot over en ny kjole, og jeg bare visste at dette var den rette! Kjolen jeg dermed har gått for representerer meg, og hva jeg har ønsket å oppnå i denne konkurransen perfekt. Det er på mange måter en veldig tradisjonell kjole, som kan minne om noe Audrey Hepburn, et av mine største forbilder i livet, ville brukt, men med en moderne tvist.
Den er klassisk, men annerledes, og er ikke redd for å skille seg ut! 
Man kan også, nesten bokstavlig talt, se seg selv i kjolen. Det symboliserer hva jeg har ønsket å oppnå i Miss Norway. Jeg ønsker å være et forbilde unge mennesker kan relatere til, jeg vil vise at uansett utfordringer i livet, har vi det vi trenger for å lykkes med våre drømmer og mål, og jeg vil være en rollemodell hvor det reflekteres! 
Øredobbene til dette antrekket har jeg vært med på å designe, og de er litt som kjolen, veldig klassiske, men med en moderne vri. De passer selvsagt perfekt til antrekket også!
Jeg kan nesten ikke vente med å vise dere denne stylingen på scenen!


Jeg gleder meg virkelig til å vise alle antrekkene, og spesielt nå som dere vet litt mer tanken bak, og planleggingen som har gått til hver enkelt look. For meg er det sjeldent noe som er tilfeldig, og slik er det også med finalegarderoben min. 

Håper dere er like spente som jeg er, for nå er det bare to dager igjen til Miss Universe Norway 2020 kåres!! 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Det har alltid vært en stor drøm for meg å være me...
Fakkeltoget, stå sammen gå sammen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på