fbpx

Føler du deg trygg?

IMG_3983_forside

Internett er stort og brukes for å dele bilder, videoer, tekster og mye annet. Når du publiserer noe, ligger det ute. Alle kan se hva du deler, og mye spres fort ved hjelp av et tastetrykk. Kanskje det er et fint bilde, en morsom video, eller dette blogginnlegget. I dag markeres Safer Internet Day, med slagordet "Together for a better internet". Denne dagen har som formål å fremme trygg og ansvarlig bruk av internett. Dette gjelder spesielt for barn og unge. Vi er generasjonen som vokser opp med internett som en del av hverdagen. Kommunikasjon mellom mennesker over hele verden foregår på nettet, og vi finner informasjon ved et kjapt søk.

Du kan få mange nye vennskap på internett, kanskje til og med finne den store kjærligheten. Flere har jobb som foregår via nettet og er helt avhengig av at alt fungerer som det skal. Nyheter for hele verden er alltid tilgjengelig, du kan kose deg med en film, serie, eller høre på musikk som du liker. Shopping på nettet er gøy, betale regninger er lettere, sende/motta penger fra en bestemor, og lære seg nye ting har aldri vært enklere! Alt dette positive, og så mye mer på grunn av internett. Men det har seg slik at av og til er det ikke alltid like lett å forstå hva som er rett og galt. Spesielt hos de yngre. Det finnes alt for mange tilfeller der mennesker blir mobbet, trakassert og utestengt. Nettmobbing er sårt og ødelegger mange. Det er viktig at man setter grenser for hva unge bruker internett til. Dette gjelder forsåvidt ikke bare barn - men også voksne mennesker må tenke over hva de bruker internett til. Gå gjennom personvern og innstillinger, vil du ha åpen eller privat profil? Bruk uansett nettvett - alt kan deles.

Tenk deg om to ganger før du skriver eller deler noe på nettet, og spør deg selv om dette er noe du kunne sagt ansikt til ansikt. Hvordan ville du følt det hvis noen hadde sagt det til deg? Bidra til å gjøre internett til et tryggere sted. Vi lever med nettet i hverdagen, og det er fremtiden for mange i denne verden.


Noen nettvettregler:

  • Ikke publiser bilder av andre uten tillatelse
  • Vis respekt for andre mennesker
  • Vær kritisk til det du leser - det er lett å lyve på nettet
  • Tenk på hva du ønsker å dele om deg selv av personlig informasjon og bilder
  • Følg reglene og normer som gjelder for internett!

Foto: Iselin Jamne

 

Ønsker du å samarbeide med meg? Send meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vil du se litt flere bilder av meg kan du følg meg på Instagram. Jeg blir glad hvis du liker og deler min Facebookside :)

Min daglige morgenrutine- Eirin Tunheim
Vi er i Sør-Amerika
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på