Bli bedre kjent med meg, og vinn en overraskelse!

IMG_2647kopi2

Har du lyst å bli bedre kjent med meg? Jeg heter Thea Madelen, jeg er 18 år og kommer fra Bergen. Da jeg var liten bodde jeg litt her og der, men jeg er oppvokst på Landås. Nå bor jeg på Sotra og har bodd her i snart seks år. Jeg har spilt håndball, men fant ut av at dette ikke helt er min sport. Jeg begynte da på boksing, og trives veldig med dette! Kampsport er noe alle burde lære seg, for det er alltid greit å kunne forsvare seg om det trengs, og det er utrolig gøy å lære. Her gjelder det å følge med, kanskje du legger merke til noe gøy? 


 • Jeg liker veldig godt å synge hjemme, min bror liker det ikke, da sangstemmen ikke er på topp!
 • Jeg har mye rytme i meg, så jeg liker å danse, men kunne sikkert trengt noe kurs.
 • Vi har hytte på fjellet og jeg liker best å være der om vinteren, da det er fritt for mygg og andre insekter. Et pluss er jo også skiturer, bålkos og boblebad ute under åpen himmel.
 • I sommer var jeg på Slottet i Oslo.
 • Jeg går gjerne på konsert hvis jeg har mulighet!
 • Jeg har møtt Cecilia Brækhus.
 • På samme ferie har jeg vært på telttur midt oppi en maurtue på en av Norges fineste strender i sommervarme, isbadet i brevannet til Jostedalsbreen, vandret på Folgefonna, etterfulgt av isbading så klart. Jeg elsker Norge.
 • Jeg har også vært på en av verdens fineste strender.
 • Jeg elsker å utfordre meg selv ved å bade ute, nesten uansett temperatur.
 • I fjor gikk jeg et skoleår på hudpleielinjen, men avsluttet for jeg vil heller bli politi eller makeup artist.
 • Jeg liker å ha det ryddig og rent rundt meg.
 • Jeg liker å bli kjent med nye folk :)
 • Vi har to små hunder her hjemme som heter Leo (hvit) og Felix (svart). Begge er blandingsraser. Leo er blanding av to raser, og Felix er blanding av tre raser. Leo er også onkelen til Felix! Klarer du se hvilke blandingsraser de er på bildene under? Konkurranseregler: Lik og del Facebooksiden min og legg igjen svaret ditt i kommentarfeltet på facebook. Kanskje det blir du som får et signert bilde av meg med personlig hilsen + en liten overraskelse :) 1 vinner trekkes 16. desember. Lykke til!

Foto: Iselin Jamne

 

Følg meg på Instagram, og gjerne lik og del siden min på Facebook :)

 

Jeg ønsker samarbeidspartnere så hvis dette virker interessant for deg, kontakt meg på email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gi stjerner til dette innlegget:
252 Hits

Juletre, julesang... alene?

IMG_2598-copy

I dag har jeg vært på den årlige Lysfesten i Bergen som ringer inn juletiden. Lysene tennes på juletreet som står på Lille Lunggaardsvannet, koselige julesanger synges av barnekor for å underholde publikum som står i kulden med opptente fakler på hele Festplassen og rundt vannet. Mens vi venter på fyrverkeri for å avslutte det hele, stiger forventningene vi har til den hyggelige førjulstiden.

Lysfesten markerer også adventstiden. Vi teller ned søndager til julaften kommer med kos blant våre kjære, god julemat, deilig julegodt og julekjeks, og masse latter og glede! Men ikke alle får oppleve dette. Dessverre er det slik at det finnes mennesker i denne verden, landet vårt, byen vår, og nærområdet ditt som ikke har noen å dele den fine stunden sammen med. Mange sitter alene, og kjenner på den vonde følelsen ekstra i juletiden. Vær med å inkludere alle, ikke bare i juletider, men også til vanlig! Dersom du vet om noen som er alene: ta kontakt, smil og si hei. Du får pratet med vedkommende, gjerne bli litt kjent og sleng ut en invitasjon! Så enkelt kan det være, og det varmer så mange hjerter.

Foto: Iselin Jamne


 

Gi stjerner til dette innlegget:
242 Hits

Er du inkluderende?

halloween

Halloween er noe barn og unge gleder seg til, og mange hyggelige eller skumle arrangementer blir stelt i stand. Folk samles, det henges opp skummel decòr i hus, musikk spilles og utkledningen er fult i gang. Det jeg synes er viktig er å inkludere alle. Mange unge gruer seg til denne dagen, da de er redd for å stå utenfor, og ikke bli invitert med av venner, klassevenner eller andre bekjente. Det er bedre med en invitasjon i siste liten, enn ingen! Husk å få med alle, det kan bety så mye for den enkelte.

Skeleton clown

Sminke interesserer meg mye, og Halloween er tiden av året til å eksprimentere med dette! I år valgte jeg å gå for "skeleton clown". Jeg fant et bilde på nett, studerte det for å se hvordan jeg skulle begynne, og sminket meg steg for steg. Man trenger ikke mye og avansert sminke for å klargjøre seg til Halloween, bruk det du har i skuffen!

Mine tips for enkel sminke til Halloween:

 • Start med en base, gjerne et tynt lag med fondation eller en concealer for å få litt lysere farge i ansiktet, eller området du skal fremheve i sminkelooken.
 • Har du et solpudder eller øyeskygger, kan du markere og skyggelegge der du vil ha mørkere partier.
 • Eyeliner/mascara er fint å bruke til å tegne rundt munn, øyne, øyebryn o.l. Kommer an på hva du skal sminke deg som :-)
 • Avslutt gjerne med en leppestift. Det kan og brukes på øyelokk, det er bare fantasien som setter grenser!
 • Miks og triks med farger, prøv deg frem, du kan og blande de med hverandre for å få flere farger.

Ha en skremmende aften :-)

Foto: Iselin Jamne
Gi stjerner til dette innlegget:
267 Hits

"Mindre alene sammen" Kirkens bymisjon 2018

Bilde-21.10.2018-18-27-06

I dag gikk jeg og en venninne frivillig som bøssebærer for Kirkens Bymisjons arbeid til TV-aksjonen NRK.


Årets tema for TV-aksjonen er å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I Norge øker forskjellene i samfunnet, om du står innenfor eller utenfor uavhengig av etnisitet, religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men hvordan står man utenfor? Om det er å mangle et sted å bo, være utenfor arbeidslivet eller fra sosiale fellesskap. Dette påvirker hele befolkningen, og ikke bare enkeltpersoner.

*Vil du gi et bidrag, klikk her.

For at fler skal få endret livet og muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, skal TV-aksjonen tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt felleskap, fysiske behov eller en samtale. Flere akuttovernattinger etableres over hele landet. Innendørs matstasjoner til mennesker som ikke har noe sted å være skal også komme. Spesielt for fattige tilreisende personer skal det være sikret at flere byer har et sanitærtilbud som har toaletter, dusj og vaskemaskin.

Mennesker som er utenfor arbeidslivet av ulike grunner, om det er dårlig psykisk helse, rus eller frafall i skolen skal få tilbud om kafeer. Kafeene er et sted der alle kan oppleve felleskap, spise næringsrik mat og få hvile. Dette bidrar til økt livskvalitet, og øke lysten og motivasjon til å komme seg i arbeid. I tillegg skal alle barn og unge få mulighet til å delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig. Mange har ikke råd eller tilgang til dette, og barn ønsker å sosialiseres og være i aktivitet gjennom fritidstilbud, derfor skal TV-aksjonen opprette flere utlånssentraler og fritidsaktiviteter.

Alle skal få muligheten til å delta i et inkluderende fellesskap. Innvandrere som har vært kort eller lang tid i Norge, og andre med norsk bakgrunn skal få tilbud om organiserte møter der de kan ta del i fellesskapet, og få være en ressurs i eget nærmiljø. Alle skal bli kjent, få et utvidet sosialt nettverk, gjøre ting sammen, praktisere norsk og forstå norske samfunnskoder.

 Visste du at:

- TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning.

- 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer, og 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører.

- TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.

"Mindre alene sammen"

Gi stjerner til dette innlegget:
553 Hits

Du er god nok

5446552_orig

I dag markeres Verdensdagen for psykisk helse over hele landet - og i resten av verden.


Dette er en årlig markering, som startet i 1992 av World Federation for Mental Health (WFMH) og er en egen markeringsdag den 10.oktober. Psykisk helse er noe alle har, om det er god psykisk helse, eller dårlig.

På denne dagen skal vi få økt kunnskap, skape mer åpenhet rundt psykisk helse, på lik linje som vi snakker om fysisk helse. 

Å ta vare på sin psykiske helse er viktig for å ha det best mulig med seg selv og kunne håndtere utfordringer i hverdagen på en grei måte. Noen mennesker har psykiske lidelser som er arvelig, mens andre har psykiske problemer. Psykiske problemer kommer som regel av en eller flere hendelser, eller påkjenninger fra hverdagen som kan være vanskelig. Stress er også med å påvirke den psykiske helsen. Husk at det er helt vanlig å ha psykiske plager i løpet av livet, da gjelder det å ta tak!

Å takle vanskelige situasjoner kan være utfordrende. Det er viktig å ha tro på seg selv for å håndtere dette på en god måte som du selv er fornøyd med. Tanker og følelser spiller inn her, så vi må lære oss å møte noe man er redd for, og akseptere følelsene våre. Snakk med noen om vanskelige tanker. Prøv å utfordre tankene dine ved å finne ut om det har rot i virkeligheten. Har du har problemer som vokser seg større er det lurt å dele dem opp. Da tar man ett steg om gangen slik at det blir lettere å løse.


 

Bilde lånt fra www.verdensdagen.no

 Hva kan du gjøre for å ivareta din psykiske helse?

 • Snakke med noen om det du tenker på eller det som føles vanskelig
 • Finn på hyggelige aktiviteter alene eller med sammen med andre
 • Hold deg aktiv hver dag
 • Spis sunn og næringsrik mat
 • Si fine ord til deg selv
 • Skriv ned positive tanker 
 • Smil hver dag 
 • Tro på deg selv
 • Du er god nok

 

Foto: Iselin Jamne

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
844 Hits

Jeg er på P5 Bergen!

Thea-pa-P5
Jubel sto i taket da jeg fikk bekreftet at jeg skulle på P5 Bergen! Jeg kjente godt på følelsen av glede, spenning og nervøsitet. Onsdag morgen var jeg på Frokostshowet deres som er kåret til Norges beste lokalradiosending.

Før intervjuet var jeg faktisk roligere enn jeg hadde trodd, og da jeg kom inn i studio gikk det helt fint. Jeg ble møtt med åpne armer og gode klemmer av alle i studio, og det var bare god stemning. De to programlederne Tony og Kjellemann, er fantastisk kule! Mye positiv energi og et tonn med humor og glede. De er akkurat som du får inntrykk av på radioen, pluss enda mer! Jeg følte meg godt velkommen og vil si at intervjuet var vellykket!

Som mitt aller første radiointervju ble det helt klart som forventet, og det var kjekt å få oppleve hvordan de lager et radioprogram. Vi pratet om meg, min begynnende deltakelse i Miss Norway og kom med tullete kommentarer her og der. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk komme som gjest i programmet, og ser fram til neste gang!

Det jeg setter fokus på gjennom Miss Norway er å fremme psykisk helse. Jeg vil få fram at du er god nok som du er, og du skal være deg selv. Vi lagde en liten videosnutt etter intervjuet som ligger på P5 Bergen og min facebookside. Følg meg gjerne der, og på instagram for å holde deg oppdatert på andre sosiale medier.


Link til intervjuet finner du HER.

Dette er en liten videosnutt fra P5 Bergen sin facebookside.


Thea Jamne

Thea Jamne, mulig sen nye Miss Norway.

Publisert av P5 Bergen Tirsdag 2. oktober 2018
Gi stjerner til dette innlegget:
613 Hits
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på