fbpx

Fretex i mitt hjerteMitt bidrag for å gi støtte slik at mennesker beholder arbeid, samtidig som miljøet spares er å resirkulere klær.
Visjonen til Fretex er å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning samt å gi folk grunn til å tro på framtiden!

Fretex er eid av Frelsesarmeen i Norge. Det er ingen som tar utbytte. Ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Dette utgjør ca. 28 millioner kroner årlig.
Hos Fretex Tønsberg finner du klær med tilbehør, dilldall, bøker, småmøbler og fine gaveartikler fra Fretex Redesign.

Butikkleder Ann-Torill Mykkelgård hos Fretex Tønsberg sier at de tar imot alle kvaliteter av tøy og tekstiler, også de som er ødelagte og slitte. De er takknemlig for å få bøker, CD-er, filmer, pynteting, sports- og fritidsartikler, bilder, møbler osv. - egentlig alt det du ikke trenger lenger, som du tror andre kan få glede av.

Normalt pleier jeg å pakke klær i lukkede poser eller sekker og legge det i tekstilcontainere som står utplassert i nærområde, men i dag tok jeg likeså godt turen innom Fretex Tønsberg for å gi bort noen av klærne jeg ikke lenger brukte. Noen av klærne var nesten helt nye, etter noen rene impulskjøp, og da er det jo greit å vite at andre kan få muligheten til å bruke de, samtidig som jeg sparer miljøet.Hva skjer med klærne som gis til Fretex? 78 % går til gjenbruk, 20 % til materialgjenvinning og 2 % til energigjenvinning. Klærne blir solgt i Fretex butikkene, eller eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Så oppfordringen til dere alle for å bidra til bedre miljø er å rydde i skuffer, skap og overfylte loft for å se om det er noe dere ikke bruker lenger og som kan gis til Fretex!

Andre tips til gjenbruk:
- Kjøp brukt eller redesignet, besøk bruktbutikker og loppemarkeder -
- Arranger byttekveld med venner -
- Sy om, puss opp eller trekk om -
- Selg og kjøp på nett -
- Gjenbruk er ikke bare miljøvennlig, men også bra for lommeboken! -
(som fattig student er jo det også viktig)

Du finner Fretex over hele landet. Gå inn på hjemmesiden deres og les mer: https://www.fretex.no/

Fretex i Tønsberg finner du her:

Adresse: Nedre Langgate 19

Telefon: 33 31 35 49

Åpningstider:

Man – f re: 10:00 – 17:00

Tor: 10:00 – 18:00

Lør: 10:00 – 16:00

 

Få boligen du alltid har drømt om!
Eventyret med fotoshooter i Miss Norway 2017
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på