fbpx

Generasjon prestasjon

God ettermiddag!

Som mange av oss unge ofte kan kjenne på er det drøssevis av forventninger og normer man må forholde seg etter! Dette kan bli utrolig stressende og kan ødelegge mye for enkelte ungdom. I dages samfunn har det blitt slik at ungdom må prestere bra på alle arenaer! Jeg må få gode karakterer, trene, jobbe, være sosial (status), ha et bra utseende, gjøre lekser og mye mer. Dette er utrolig mye jobb for et menneske å være best i alt og det er umulig. Mange får disse forventningene fra vennegjengen, foreldre, lærere og familie, noe jeg synes er trist. Vi mennesker er alle forskjellige og er alle flinke på ulike ting. I dagens samfunn skal alle være "perfekte", noe som ingen kan være! Og det er bra at vi ikke er perfekte, for vi er bygd opp til å utfylle hverandre. Noen synes dette er så ille at de ikke lengre ønsker å leve lengre! Det er helt forferdelig, og er ikke noe vi ønsker skal fortsette. 

De fleste har kjent på forventningspresset og det å prestere bedre enn andre! Men er det sunt i lengden? Jeg tror ikke vi mennesker har godt av å holde på dette presset over lengre tid! Det gjør oss utmattet, og kan skape et dårlig selvbilde av seg selv. 

I forhold til yrkeslivet er det også slik at noen skal jobbe som helsefagarbeidere og andre som advokater. Det er ikke slik at det en yrket er bedre enn det andre, tvert i mot! Et samfunn trenger begge disse yrkene, og derfor er det viktig å muntre hverandre opp isteden for å rakke ned. Er du kanskje lei av skole og føler at du presterer bedre i praksis, så er det noe samfunnet absolutt trenger. Hvis vi skal leve i et godt samfunn handler det om å utfylle hverandre, og da er det ikke behov for at alle skal være like! Denne generasjonen er svært opphengt i å være best, noe man ikke kan være i alt. 

Jeg ønsker bare å oppfordre alle, inkludert meg til å roe ned på forventningene og stresset rundt prestasjon. Jeg tror livet vil bli mye lettere og lysere når man kan være god på sin måte, og ikke etter hvordan alle andre vil at du skal være. 

 

Hvis du eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Eller instagram: @sunniva3

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sol, Trening og Mandag!
Gulvet beveger seg! O.o
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på