fbpx

Heia kjærlighet og mangfold

Juni er pride-måneden. En måned der vi feirer mangfold og kjærlighet. Uansett kjønn eller seksualitet fortjener man å få være seg selv og elske den man vil. For meg er det helt selvsagt at det er sånn det skal være, men det er dessverre ikke realiteten for mange. Det er ikke alle som skjønner hvorfor vi feirer pride, men den dag i dag er det å være homofil ulovlig i 68 land. At kjærlighet skal være så provoserende for mange at det til og med er ulovlig i mange land synes jeg er vanskelig å forstå, men nettopp derfor synes jeg det er på sin plass at vi har en måned hvert år hvor vi fokuserer litt ekstra på å heie fram alle sine rettigheter til å elske hvem man vil. Jeg har troa på at hvis vi alle viser vår støtte og kjærlighet kan vi påvirke i en positiv retning.

Pamela The Pam og meg

Helt fra jeg var liten har mamma og pappa tatt med meg på pride i Oslo. Jeg har alltid fått sett mangfold og vokst opp i et fordomsfritt hjem. Det er jeg innmari glad for, fordi alle skal kunne være seg selv og det er det viktig at man lærer helt fra man er barn. I år er det ekstra stort fokus på homofiles rettigheter også innen kultur og underholdning. I og med at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge har både TV Norge og TV2 blant annet laget tv-serier om drag. Jeg har blitt helt hekta på Drags på TV2 Livsstil. Det er en serie der man følger flere dragartiser både på jobb og privat, og man blir kjent med personen bak parykken og all sminken. Jeg har sett alt, og elsker serien. Da jeg så at Pamela, som er en av personene i serien, skulle ha drag show på Jessheim måtte jeg selvfølgelig ta turen. Hun var helt rå på scenen og jeg skulle virkelig ønske vi fikk se enda mer, fordi det var dritbra og jeg ble så imponert.

Her fremfører Pamela Hit Me Baby One More Time av Britney Spears. Som hun fortalte på scenen har det vært en veldig viktig sang for henne

Det jeg synes har vært mest spennende med å følge med på Drags er at de har missekonkurranse for dragartiser, som arrangeres av Pamela. De som deltar i Miss Iconic er helt utrolig flinke alle sammen, og jeg blir så inspirert selv. Tror nesten jeg må ta meg turen og se på konkurransen i år for å se det live. Etter showet på Jessheim fikk de som ville møte Pamela og jeg måtte fortelle hvor flink jeg synes hun er. Det jeg spesielt la merke til var turnsene, altså måten man snur på, som jeg synes var veldig bra så det måtte jeg fortelle at jeg hadde lagt merke til. Jeg fikk noen gode tips til hva jeg burde gjøre og de skal jeg ta med meg videre i øvingen mot finalen i Miss Norway.

Da jeg kjørte hjem fra showet lyste regnbuen klart over meg på himmelen hele veien hjem. Tilfeldig? Kanskje det, men jeg synes det var veldig symbolsk og fint, så måtte faktisk stoppe og ta bilde av det før jeg kjørte videre

Å ha dragshow på Jessheim storsenter er ikke bare vanlig underholdning en torsdagskveld. Det er noe som er veldig viktig, fordi det er med på å normalisere det å ikke være som alle andre. At barn, unge, voksne og gamle kan se at det er greit å være seg selv er så viktig. Jeg så at det betydde mye for mange å få lov til å møte Pamela etter showet, og det var fint å se. At det finnes forbilder for de som vokser opp nå og føler seg annerledes er så bra og helt nødvendig. Kanskje ting som det her en helt vanlig torsdagskveld kan gjøre noen sin hverdag litt lettere.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Konghaugen bruktbutikk !
Hvorfor stemme på meg!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på