fbpx

Hva sier buddhismen om happiness?

Hva Buddha egentlig har sagt om om ulike typer lykkelighet, skal jeg fortelle om med tre trinn.

(Tempel/Monastery)

(Wat Pah Bodhi Dhamm, Drammen)

 

(

(Holy Saturday Buddha sitting Narkpork)

(to offer food to the monks/ to give alms to the monks/ to make merit)

 

1. Lykkelighet som kommer i form av behagelighet. Individet som opplever dette vil være glad, ha det gøy, og smiler også fra underbevisstheten sin.

2. Lykkelighet som skal tåle ulykkelighet. Det er individets evne til å tolerere ubehagelighet og ukomfortabilitet både psykisk og fysisk. I dette tilfellet snakker vi ikke om evnen til å ignorere ulykkelighet, men evnen til å leve med det. Som en student som må gå flere kilometer for å studere hver dag, men som ikke vil gi opp selv om man han sulter seg i hjel hver vei.

Mot, håp og motivasjon gjør at studenten klarer å fullføre studiet. Et annet eksempel kan være en pasient med en alvorlig sykdom som lider fryktelig av tilstanden, men lidelsen glemmes når pasienten får sin elskede på besøk, da vil motivasjonen til å overvinne sykdommen også stige betydelig. Dette omhandler evnen til å leve med vanskeligheter. Vi trenger ikke å tvinge oss til å være lykkelige. Å spise kaker og god mat er ikke noe vi trenger å tvinge oss til. Når du må spise mat du ikke liker, oppstår derimot den ubehageligheten vi snakker om.

3. Det siste punktet sier at lykkelighet er en tilstand der vi ikke finner ulykkelighet. En mynt som du kaster i lufta vil lande enten med kron eller mynt opp.

Det er ikke antall likes på instagram eller facebook som gjør deg lykkelig. Men forholdet mellom deg og andre mennesker rundt deg. Din familie, dine venner og dine kolleger. Disse små tingene avgjør om du føler deg lykkelig eller ikke. Jeg har gått rundt og tenkt på dette i flere år. Når du ikke er trist eller lei deg, det er da du er lykkelig. Problemet er bare at mennesker er skapt for stadig å kreve mer lykkelighet enn forrige gang. Det skal alltid være bedre og større.

 

Med vennlig hilsen 

Eirin Grinde Tunheim

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

Hvordan en A i markedsføring fra NHH skal hjelpe m...
The family is one of nature’s masterpieces.
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på