fbpx

Hvordan en A i markedsføring fra NHH skal hjelpe meg å promotere mine samarbeidspartnere

Som tidligere nevnt har jeg studert ved Norges Handelshøyskole, Bergen, der jeg fikk A i markedsføring. (Hvis du lurer hvordan du kan få A kan du lese et tidligere innlegg.) Dette er et krevende fag. Innsatsen spilte en stor rolle i resultatet. Men hvordan skal jeg bruke teorien i praksis? Det er ikke akkurat pugg og lim inn. Men vurdering av situasjonen og å benytte kunnskapen på det området som er relevant. Markedsføring er et stort område. Undervisning fra NHH er gull verdt. Der produseres landets dyktigste siviløkonomer. Professorene skrev boka selv, dvs. pensum var basert på deres erfaringer. Teorien som læres der har derfor blitt testet ut i markedet og viser at det virker. 

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

(foto: Rotsawat Phokmaneesap/ IG:chadjanemakeup836 )

Hva er faget markedsføring? Per definisjon innebærer «marketing» kartlegging- og gjennomføringsprosessen assosiert med varer og tjenester svarende til markedets behov for å tilfredsstille enkeltindividers og gruppers behov og ønsker. 

 

Å promotere et produkt kan gjøres på mange måter. 2019 er et digitalbasert år. Her er det snakk om «online marketing». Etter at flere gigantiske online-selskaper har blitt notert på børsen, har dette startet et online marketing-kappløp. 

 

Hvordan skal vi markedsføre oss og produktene våre? Det vi skal ha i bakhodet er hvilket område vi er dyktige i. Hvilket produkt kan du tenke deg å spesialisere deg i? Du skal selv bestemme hvilket produkt/selskapstyper du skal assosiere deg med. Liker du å reise, kan du tenke deg å skaffe en samarbeidspartner innenfor et reisebyrå. Bli så dyktig på din nisje at de ikke kan avslå dine forespørsler. 

 

Finn hva du selv synes er interessant. Jobb med det i ditt sosiale mediakontor. Skill deg ut fra folkemassen. Få sponsorene til å tenke på deg innen en kategori, på den måten vil de komme på navnet ditt når de tenker på en assosiert og relevant produkttype. Work hard, because it will always pay off. 

 

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

Hudpleie og vitaminmangel
Hva sier buddhismen om happiness?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på