fbpx

Hvor høyt kan en ballong fly?-Eirin Tunheim

     Per dags dato er fattigdom fortsatt et av verdens største problem uavhengig av kontinent. Selv om verdensøkonomien har vokst mye de siste 100 årene, vokste det kun for de rike. Mens de fattige ble fattigere. Det økonomiske gapet blir større. 

 

     Hei, mitt navn er Eirin Tunheim. Jeg stiller som en kandidat for Miss Norway 2019 hvor jeg vil jobbe målrettet for at verdenssamfunnet skal våkne til en morgen der alle kan utdanne seg. Spesielt i mange utviklingsland i Afrika, Latin Amerika og Asia. Ikke bare på skolebenken, men også gjennom alle typer media og bøker. «Life learning»/livslæring er viktig for at en person skal lykkes både i karriere og personlig liv. Det handler om å forstå og bruke det man har lært videre, slik kan man adaptere teori til de forholdene man bor i. Utdanning er nøkkelen til en bedre verden. Fattigdom og mangel på utdanning henger svært tett sammen. I denne moderne verdenen ønsker jeg sterkt å jobbe for og støtte alle utdanningsplattformer som gir råd og mulighet for barn i mindre velutviklede områder i å utvikle seg selv akademisk. Kunnskap koster penger. På en annen side kan kunnskap også skape penger. Kunnskap gir yngre folk mulighet til å forstå og utvikle ideer og applikasjoner i den virkelige verden. Det er de unge som skal administrere sine respektive land i fremtiden, verden trenger kompetente ledere. Som jeg skrev tidligere, gi for å gi. vi lever i et sted hvor vi går rundt og tenker på hva vi skal spise i morgen, hva vi skal spise i kveld, hva vi skal spise om ti minutter. Når tenker du på dem som ikke vet når neste gang de finner noe å spise? Folk som lider av sult og krig. Deres mål er bare å holde seg i live i dag for å kunne se sola gå opp i morgen. 

                              (Oktober 2013, Bildet er brukt ved tillatelse fra Boorhanool Pre-Primary School)

     I 2013 arbeidet jeg som frivillig i Cape-Town, Sør-Afrika, i en barnehage. Dette kapittelet i livet ga meg mange lærerike og minnerike erfaringer. Jeg pleier fortsatt vennskapet med andre frivillige og lokale jeg møtte der. Alle tok imot meg med et varmt hjerte. Jeg var takknemlig for absolutt alt. Ingenting kunne vært bedre enn det. Hele oppholdet var ikke plassert på en varm seng. Å dra dit alene var som å hoppe ut fra komfortsonen. Ingen ser hva som er på den andre siden av veggen før du knuser veggen for å titte. Det man kunne se var et fortsatt eksisterende klassesamfunn. Er det noe som hindrer folk i å klatre oppover? Er det noe som binder dem fast? Når en ballong flyr av gårde er det hydrogengassinnholdet som avgjør om den fly høy opp, uansett om det er rødt eller blått. En person som flyr, flyr med hjernen full av kunnskap og erfaringer. Uavhengig av personens opphav, foreldre eller utseende.

 

     Fattigdom har ikke bare konsekvenser innenfor økonomi og utdanning, men også helse. Mange lider av alvorlige sykdommer. De har ikke tilgang til et god helsetilbud, når mesteparten krever penger. Vi skal selvfølgelig ikke gi fisk til folk, men lære dem å skaffe fisk. Derfor er det viktig å skaffe dem kunnskap og læring. Med forståelsen i teknologi vil kanskje en menneskegruppe i Savannah kunne lære seg å lage en youtube kanal og tjene ekstra penger. Nok til å kjøpe medisiner til å behandle sykdommer. 

 

Kind regards

Eirin Tunheim

Dream high, fly even higher - Eirin Tunheim
I dag vil jeg fortelle litt om Hvit Jul.
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på