fbpx

Hvorfor skal vi lese diverse bøker?

 

    Har du ikke lagt merke til at vi mennesker har en spesiell evne som bare vi har? Den spesielle evnen til å kunne lese. Kun mennesker kan lese bøker og skrifter, og klarer dermed å tolke historien bak bokstavene. Det er hovedgrunnen til at vi har nådd toppen av næringskjeden. Dette har ført til at vi i 2019 lever i en verden med teknologisk tilgang til all slags informasjon på under ett øyeblikk. Du kan snart glemme 5G, for snart kommer det internett som er flere millisekunder raskere. Teknologi har skapt mange fasiliteter, vi reiser raskere både med fly og bil, sparer mye tid og vanskeligheter i vårt generelle levesett. Teknologi har erobret kloden totalt i hvert eneste hjørne. Vi må derfor ha kunnskap for å gjøre best mulige valg. Teknologiforståelsen kan tilegnes eller økes ved å lese litteratur, og ikke bare ei bok, men flere bøker. De som leser mye, har mye kunnskap. Disse personene blir dessverre ikke så lett lurt av teknologisvindel både gjennom medier eller andre former for sosiale medier. Å ha nesa i boka, hjelper oss med å forbedre våre analytiske egenskaper, kan vi si. 

 

(Picture by: www.facebook.com/Oathomestudio)

Eksempler på bøker som jeg anbefaler dere å kjøpe er for eksempel Sapiens, en kort historie om menneskeheten. Der lærer leseren om menneskehistorien helt siden levende organismer ble til på planeten vår. 

 

Det er ikke feil å si at vi lever et sted hvor vi må følge en leder. For en person som står der oppe på toppen av Himalaya og kan sees av alle, inkludert offentlige folk og artister. Hvis nevnte person velger å skape en trend, vil tilhengerne følge. Forhåpentligvis er det et Himalaya av bøker denne personen står på toppen av. 

Ei bok er som et menneske. Det er mye historie bak. Du vil neppe forstå mennesket uten å åpne og lese fra første side til siste side. Boka kan være din venn eller lærer. Da Will Smith ble spurt om hva han ville anbefale dagens unge, var svaret hans kort: «Read». Alle problemer som skjer i verden både på makro-, mikro- og nanonivå, i familier, i organisasjoner, i samfunnet, alt kan løses ved å lese de riktige bøkene. Mange problemer har tidligere blitt nedskrevet og løst, tilgjengelig for oss alle. 

 Et godt land, er ikke det landet med flest mulige folk, men det landet med visdom og kunnskap. Størrelsen på befolkningen har ingenting å si for hvor langt landet utvikler seg om 10 år, men hvor mye kunnskap befolkningen får, spiller en gigantisk rolle. Ordtaket «større fisk spiser alltid mindre fisker», er fortsatt brukelig i dag. 

Det er viktig å huske på at når man leser, er det en spennende aktivitet for hjernen. Hjernen trenger også fysisk trening, noe annerledes enn kroppens trening som skaper bedre oksygentilgang og blodsirkulasjon. Naturlig skapes hjernen slik at det er mange nerver helt fra vi var små fostre i magen til mødre våre. Etter hvert som vi blir eldre, kutter kroppen vår ut nervekontakter der det ikke er nødvendig bruk for å kunne spare energi og ressurser. Forskning har vist at hjernen vår er veldig fleksibel. Av dem som leser jevnt, vil flere unngå problemer med hukommelsen, som korttidshukommelse og Alzheimers sykdom som eldre.

Du som et individ i samfunnet har mulighet til å skape en bedre nasjon. Vi lever i et demokratisk styresystem der alle over 18 år har stemmerett. Hver av oss til sammen utgjør en nasjon. Vi må derfor lære og lese for å kunne analysere og velge hva som er bra og dårlig. Valgene skal skje uten å være påvirket av følelser som hat, glede eller tilstander som lojalitet og lidenskaper. 

 

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

Nå har jeg facebook side dere også kan følge!!!
Guess Who Made The News?!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på