fbpx

I am work in progress!

I am work in progress!

Foto: Bjørn Sagen


I am work in progress! 


For meg har den setningen vært en tankevekker. En setning jeg virkelig trengte å høre og tygge på. Derfor har jeg tenkt å dele den med dere også, for unge jenter nå til dags lever i en tid hvor mange sliter med det såkalte ‘’flink pike syndromet.’’ Selv vil jeg si jeg er ganske påvirket av det, for jeg setter skyhøye krav til meg seg, og jobber knallhardt for å nå målene mine. Slike høye krav om å få til ting på umenneskelig kort tid er ikke nødvendig, men å jobbe hart for å nå målene på sikt er en annen sak. Jeg vil ikke si jeg har tatt noe skade av det heldigvis, men jeg vet veldig mange lett får depresjoner, angst og psykiske lidelser av slike høye krav til seg selv. Og om mine tanker rundt dette kan hjelpe én jente i samme båt, så er jeg mer enn fornøyd! 

For fire år siden skulle jeg være like flink om ikke flinkere enn Beyonce til å synge, jeg skulle være flink på skolen med toppkarakterer for å vise det til folk, og legge til at ‘’jeg har til og med dysleksi.’’ Jeg ville ha en kjæreste for å vise at jeg var en bra jente som alle ville ha, jeg var modell og skulle derfor være tynnest med den peneste kroppen, jeg skulle ha mange følgere og likerklikk på instagram, og sist men ikke minst, så skulle jeg være morsom og le høyest. Ja, alt dette skulle jeg mestre på et høyt nivå. Jeg hadde ingen forbilder, men bare et ekstremt stort behov for å være FLINK(EST). Når jeg tenker tilbake på alt dette, så rister jeg bare på hodet og sukker oppgitt. 

Jeg deltok på en talentkonkurranser og vant hele sulamitten, jeg fikk meg kjæreste, jeg ble veldig tynn, fikk masse komplement og trivdes utrolig godt i kroppen min. Tyra Banks delte et bilde av meg hvor det sto ‘’Camilla Ellinor has what it takes’’ og jeg fikk en hel haug med følgere på instagram. Jeg gjorde det bedre på skolen og folk syns jeg var så morsom og ‘’rar.’’ Jeg deltok også på alt av veldedig arbeid jeg fikk muligheten til, og alt dette foret flink pike syndromet i meg, men det var ikke lett å holde dette på topp. Før jeg viste ordet av det mistet jeg kjæresten, jeg gikk ikke videre i idol, produsenter giddet ikke jobbe med meg, jeg sleit med å komme meg på skolen, jeg fikk ikke flere følgere på instagram og jeg ble alt for tynn. Det endte opp med at etter ett år så giddet jeg ikke noe av dette mer, for jeg var ikke flink til NOE. Så da kunne jeg bare være ‘’kjedelige’’ Camilla. Det var noe av det klokeste jeg har gjort, merkelig nok. Nå prøver jeg ikke å si at alle skal gi opp alt og ikke gjøre noe, men det hjalp meg veldig å legge bort ALT i en liten periode og kjenne på hva jeg liker, hva jeg øsnker å gjøre og finne motivasjonen til å virkelig jobbe med de tingene på et sunt nivå. Det endte opp med at jeg la bort musikken for jeg var ikke flink da, og derfor trodde jeg det ikke fantes håp. Men det, det var ikke nødvendigvis så klokt. 

Musikken har alltid vært en stor del av meg, og har vært det tyngste for meg å ikke være flink i. Flink pike syndromet henger fremdeles igjen i kroppen merket jeg, og jeg fikk bekreftet det tidligere denne uken. For jeg ville ikke synge på konserten min med mindre jeg var flink, god og til og med BEST. For er man ikke best, så har man ingenting på en scene å gjøre har jeg gått rundt å tenkt. Det er kanskje hovedårsaken til at jeg har gruet meg sånn til å synge, men da kom en dame opp til meg og sa ‘’du er work in progress, Camilla. Du trenger ikke være best i dag, men om du trener og tørr å ikke være flink fra starten av, så vil du til slutt bli flink.’’ 

Man må krabbe for å gå! 

Det var siste puslebrikken jeg trengte. Jeg må tørre å gjøre feil for å kunne lære. Noen har medfødt talent, men de jobber nok med talentet sitt fordet for å bli flinkere! Om man finner noe man deep down liker, så må man tåle å være i startsfasen. Som X-faktor Chand sier ‘’man må vær liten for å bli stor.’’ 

Videoen av meg for 4 år siden

Presentasjonsvideo
En ny samarbeidspartner
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på