fbpx

Jeg reiser til Brussel!

Utlandsterminalen på Flesland (BGO) Foto: Amy

På fredag 09. Februar reiste jeg til Belgia sammen med kjæresten min. Originalt var planen at hun skulle reise alene for å møte noen gode venner av henne i Brussel. Dette var planlagt god tid i forveien, men da jeg på kort varsel også ble invitert til å bli med, kunne jeg selvfølgelig ikke si nei. Jeg hadde aldri vært i Brussel før og jeg er sjeldent den som slår av en gyllen mulighet til å bli med på nye eventyr. 

Morgenen vi reiste var det skikkelig kaldt. Solen hadde ikke stått opp og klokken 7 var jeg oppe og fomlet i mørke etter klær og koffert, i halvsøvne. Taxi turen tok ca 18 minutter og rundt 10 tiden var vi på Flesland (BGO). Det er alltid litt stress å reise og spesielt å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg bekymrer meg alltid litt for hva om de konfiskerer sminken min? Har jeg glemt å fjerne en brødskive fra bagasjen? Husket jeg å slukke lysene hjemme? Heldigvis gikk alt bra. I 12 tiden satt vi å ventet ved gaten og etter en halv times forsinkelse var vi klare for boarding. Neste stopp; Brussel! 

Celly Jane foran Brussels Town Hall. Foto: Amy.

Foto: Amy

Det var stort å komme til Belgia. Jeg kan ikke så mye om landet fra før, og ble overrasket da jeg hørte at Fransk er et av hovedspråkene der. Jeg synes også det var litt underholdende da jeg har studert fransk på skolen, og det er ikke så langt unna Italiensk, og min kjæreste er fra Italia. Ikke at jeg kan snakke språket flytende, men jeg kan noen ord (alle har jeg lært av kjæresten, ikke alt er like formelt). Når det kommer til fransk kan jeg betale for meg i kassen og bøye verb like stødig som en nyfødt giraff kan gå - med andre ord det går akkurat!  

Under oppholdet bodde vi hos vennene av kjæresten min, fra nå kan vi kalle dem "herr og frøken Nugget". Nugget'ene er fantastiske mennesker og de tok oss så godt imot da vi kom. De hadde til og med kjøpt ny madrass og tøfler for kjæresten min og meg. Vi delte huset sammen med 3 katter og en hund. Jeg er vandt med dyr og her var det virkelig plass til alle i leiligheten. Tidligere har Amy og jeg spilt Sea of thieves med Nugget paret og jeg ble litt kjent med paret, men dette var altså første gangen jeg møtte dem begge i person. At de ga meg et godt førsteinntrykk er å underdrive!

For meg var det største opplevelsen å se Brussels Town Hall på lørdag, men Brussel i seg selv er en fantastisk by med så mye å by på. Hvis du skal ut anbefaler jeg at du tar på gode sko! Snakker av erfaring, jeg har gått med høye hæler i Romas gater en gang og det gjør jeg nok ikke igjen med det første!

Natt i Brussel. Foto: privat

Parkeringshus under Airsoft arena i Brussel. Foto: Amy

På søndag dro vi til et ukjent område for å spille Airsoft. Det nærmeste jeg har kommet Airsoft er lasertag og paintball. Disse aktivitetene er vesentlig forskjellige fra Airsoft, men jeg hadde en anelse om hvordan spillet ville foregå. 

Airsoft er en hobby/sport som inneholder realistiske våpen replica'er, som skyter små plast kuler (BB kuler). Du finner alle typer våpen drevet av gass, springfjær og elektriske mekanismer. Airsoft kan brukes på både blink og mennesker, men kun under visse forhold. Airsoft er ikke ekte våpen! Du kan eie Airsoft våpen kopier dersom du er over 18 år og bruker dem på privat område. Det er ulovlig å bære våpen eller kopier av våpen på offentlig grunn. Det er pålagt å bruke vernebriller under hver runde, men jeg anbefaler å bruke full dekkende verneutstyr. Selv om det er relativt trygt å bli beskutt av plast kuler er det vanlig at man kan ende opp med blåmerker og sår om man ikke er skikkelig beskyttet. Våpen drevet av gass kan etterlate seg kuler sittende fast i veggen, så vernebrillene sier seg selv. Jeg kan ikke nevne beskyttelses utsyr nok! Avhengig av scenarioet, blir deltakere delt opp i team der målet er å dominere/eliminere motstander teamet, ved bruk av våpen og militær taktikk (som capture the flag eller domination). Realisme er nøkkelordet og man må tåle litt smerte for å delta.  

Airsoft turneringen fant sted i et forlatt kontorbygg. Herr Nugget var med på å arrangere hele opplegget. Det var mange spillere til stede og stemningen var høy. Jeg hadde bare på meg vanlige klær, men ble tildelt en ansiktsmaske med metallgitter foran øyne og munn, og senere fikk jeg tak i hansker. Riflen du ser på bildet er en standard M4 assault rifle med semi og full auto (i arenaen var kun semi auto tillat). Noen av deltakerne hadde med seg egne våpen med modifikasjoner, og var iført fullt militært utsyr og camo. Ferdighets nivået på arenaen varierte stort. Vi spilte 4 runder der vi ble delt i 2 team. Oppgaven var bla. å skyte flest personer, finne baller gjemt i bygget og bringe disse tilbake til basen, dominere områder i bygget lengst mulig,  og å finne en "bombe" som var gjemt i bygget og aktivere / deaktivere den. Hver gang man ble skutt måtte man tilbake til basen og vente i noen minutter før man var tilbake i spillet. Her Nugget sørget for at hele gruppen var på samme team så jeg følte meg litt mer trygg. 

Airsoft er mentalt og fysisk krevende. Man må være bevisst på omgivelsene sine til enhver tid, bruke sansene, kommunisere med laget og holde hodet kaldt. Man løper og søker dekning, kulene fyker, hjertet dunker og adrenalinet er høyt. Det krever en viss mentalitet for å bære en rifle høyt og vite at når som helst kan en fiende dukke opp rundt hjørnet, og da må du skyte først! For meg som ellers er en jordnær person og som ikke liker vold var dette ekstra spennende, spesielt da jeg i de første rundene spilte uten beskyttelse på hendene (ikke mitt valg). Det var en artig opplevelse og jeg fikk utfordret meg selv skikkelig. På et tidspunkt ble jeg skutt i kneet og det kjente jeg, men jeg tok igjen med samme mynt og pepret i hvert fall 3 stykker med mine egne kuler. Allerede dagen etterpå var smerten og blåmerket nesten helt borte. Airsoft er en god aktivitet for å utfordre deg selv, og du vil ha muligheten til å bli kjent med flere som brenner for Airsoft. Jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette. 

På søndag tok Nugget'ene oss til Wolf i Brussel. Dette er en restaurant bygd om til en messehall med flere sammensatte boder som selger mat fra hele verden. Det er litt som matfestivalen i Lillesand kommune, bare innendørs og betraktelig mye større.

Mens Nugget paret og kjæresten min koste seg med Italiensk pizza, satte jeg til livs en pokébowl som bestod av ris, sushi laks, agurk, mango og mye annet godt. Dette var min første pokébowl faktisk. Jeg er en kvinne som setter pris på det lille ekstra så til dessert skjemte jeg meg bort med en herlig cookie dekket av 24 karat bladgull. Du hørte riktig! Dette var et måltid jeg tror selv Kongen på havet hadde verdsatt. Den desidert dyreste cooki'en jeg noen gang har betalt for, men med tanke på anledningen var dette en opplevelse for livet. #worthit! 

I leiligheten til Nugget paret før vi drar til en pub, søndag. Foto: privat.

Alt i alt har dette vert en stor suksess og jeg koste meg masse i Brussel denne helgen. Takk til Min kjæreste Amy og kompani herr og frøken Nugget for å ha bidratt til å gjøre denne reisen mulig. Dere er alle fantastiske mennesker som jeg setter så stor pris på! Jeg vil huske denne opplevelsen for livet og ser frem til flere eventyr med Nugget & Co ❤︎ 

 

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═༻

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg!

~ Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Å være usikker på seg selv
Bærekraftighetsmål 2: Utrydde sult

Relatert

Comment for this post has been locked by admin.
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på