fbpx

Jentebarna som verden har forlatt

Heisann, i dag har jeg noe veldig spennende og trist å fortelle dere<3

Jeg hjalp til som frivillig Lørdags kveld som var, på et arrangement som samlet inn penger til en organisasjon som heter Dinastiftelsen. Kanskje noen av dere har hørt om den, mens andre ikke. Jeg skal fortelle litt om hva det handler om, men først si litt om hva jeg gjorde og hvordan arrangementet var<3

(Foto: Stig Repstad)

Jeg ble invitert av min sponsor Anne May`s frisørsalong til en konsert for skulle foregå i hennes store innredede låve. Inntekten fra billettsalget, maten, snacks og mer skulle gå til Dinastiftelsen som Anne May har gode relasjoner til. Jeg ville gjerne hjelpe frivillig og stod derfor i kiosken denne kvelden. Der fikk jeg selge lapper, is, brus, boller, pølser og kaffe. Arrangementet ble også holdt av frivillige, og det var flere band som kom for å spille. Det var mange som kom, og det ble skikkelig stemning utover kvelden. 

Grunnen til at jeg ønsket å bli med på dette var fordi Dinastiftelsen er en organisasjon som hjelper med akkurat de tingene, som jeg har på mitt hjerte. Hver time blir kongolesiske jentebarn torturert og utsatt for seksuell vold. Ofrene er helt ned i spedbarnsalder. Alle disse jentene blir som regel fraktet til sykehusene for å operere indre skader og ødeleggelser. 

Krigens offer er kvinner og barn!

Ofte er det snakk om gruppevoldtekter, der hensikten er å påføre fienden skader og forsterke samholdet blant soldatene.

Ofrene, som ofte er kvinner og barn, straffes ytterligere ved at de utstøtes fra samfunnet. Voldtekt av motstanderens kvinner signaliserer at motstanderen ikke klarer å beskytte sine egne og på den måten ikke blir sett på som ekte menn. Målet med overgrepene er derfor å prøver heve seg over sine fiender og vise sin makt. 

Jeg snakket også med noen andre på konserten, og de sa at mennene helst ønsket å voldta en jomfru for da hadde de oppnådd det beste. Det var en ekstra "rus" for dem!

Ofrene må bære på skammen og smerten i lang tid etterpå, men får sjelden hjelp, mens lokalsamfunn kan bli revet i filler. Det dårlige rettssystemet gjør at overgriperne går fri, og fortsetter å ødelegge kvinnene i Kongo.

Hvorfor heter det Dinastiftelsen?

Grunnen til at det heter Dinastiftelsen er at det var hun som var den første til å komme inn på senteret. Stiftelsen ble grunnlagt i 2004, men historien går tilbake til 2002. 

Stiftelsens grunnlegger, Rune Edvardsen, var på en reise i Den demokratiske republikken Kongo da han fikk et lite jentebarn i armene sine. Hennes fortvilte mor fortalte hvordan hennes to år gamle datter var blitt voldtatt av sine to onkler, og at hun ikke hadde råd til å gi sin datter behandlingene hun trengte.

Synet var utholdelig og Edvardsen tenkte på sine to døtre hjemme – og fikk et sterkt behov for å hjelpe det lille jentebarnet. Det trengtes midler raskt for å få medisinsk behandling til henne. Edvardsen fikk i løpet av kort tid nok midler til å sende den lille jenta til sykehus.

(Foto: Dette er Dina da hun nylig kom inn på senteret)

Året etter stod et hjem for voldtatte jenter ferdig i byen Goma. Det lille jentebarnet var den første som flyttet inn. Dette ble starten på Dina-stiftelsen. Møte med det lille jentebarnet ble redningen til hundrevis av andre jenter som er blitt ofre for en av krigens brutaliteter. I dag er hun 20 år gammel, og arbeider selv på senteret hvor barn som har blitt voldtatt en eller flere ganger får lov til å komme.

Jeg hørt også en historie da det var en jente som skulle hente vann i brønnen til familien. På veien ble hun voldtatt av to soldater og da de var ferdige, skar de ut det ene høyet hennes med kniv! Da jeg hørte det fikk jeg gåsehud over hele meg, det går ikke an å forestille seg denne grusomheten:(

 

 

 

 

 

 

 

 

På senteret får de trygghet og beskyttelse, traumebehandlinger, medisinsk hjelp og utdanning. Les mer her: https://dinastiftelsen.no

 

 

Ønsker du å stemme på meg i Miss Norway 2020, kan du sende "MISSU 13" til 1963<3 Jeg er utrolig takknemlig for hver eneste stemme som kommer inn, og det gjør en stor forskjell. En stemme koster 20kr, og det er lov til å stemme flere ganger<3
 

Hvis du eller noen du kjenner trenger markedsføring, send gjerne en Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg også gjerne på sosiale medier:

Facebook:https://www.facebook.com/Sunniva-Veien-til-Miss-Norway-2020-106564227452195/?eid=ARCCHxSARpslywV2NUUyEzA73CBcPdthARQa7shg3CKIRIFa5JLw4la-hhT8b9Mj4_v5geDaUR0k-D16

Instagram:https://www.instagram.com/sunniva3/   

 

 

 

 

 

Kjøp billetter til finalen i Miss Norway

Miss Norway finaleshow lørdag den 13. august 2022 på Samfunnssalen, Oslo.

Les mer og kjøp billetter

Fotoshoot i Byparken, Haugesund
Infeksjonsmedisinsk avdeling
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på