fbpx

La oss rocke mangfold

21. mars er verdensdagen for Downs syndrom. Grunnen til at det er akkurat 21. mars er fordi mennesker med Downs syndrom har et ekstra kromosom 21, og da passer datoen 21. veldig bra for å markere dagen. Selv om vi kanskje tenker at vi bor i et åpent og inkluderende samfunn er det likevel ikke alle som føler det sånn. Mennesker som har Down syndrom eller andre funksjonsnedsettelser opplever ofte å ikke ha de samme mulighetene som alle andre, og det er urettferdig. Folk forventer kanskje ikke at de kan klare det samme som funksjonsfriske mennesker og det er ikke alle som en gang blir gitt en sjanse. Alle fortjener å bli behandlet som likeverdige i samfunnet og vi trenger mangfold. Det er derfor vi feirer Rockesokk-dagen.

I dag går jeg med #rockesokk, gjør du?

21. mars oppfordres alle ulike typer mennesker til å gå med to ulike fargerike sokker. Dette er for å symbolisere hva samfunnet trenger. Vi trenger mangfold, farge, lek og glede. Det at vi omgir oss med ulike typer mennesker og ser muligheter, fremfor begrensinger, er med på å berike livet. Vi har så mye å lære av menneskene vi møter, og om vi har et åpent og inkluderende sinn kan jeg love at det kommer til å berike livet.

Her er videoen for Rockesokk 2022

Håper alle starter uka med fargerike sokker og et smil. Hvis du vil lese mer om Rockesokk kan du gjøre det ved å klikke deg inn her.

Julie

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Lengselen etter sommer.
Presseoppslag i Subjekt!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på