fbpx

"Mindre alene sammen" Kirkens bymisjon 2018

Bilde-21.10.2018-18-27-06

I dag gikk jeg og en venninne frivillig som bøssebærer for Kirkens Bymisjons arbeid til TV-aksjonen NRK.


Årets tema for TV-aksjonen er å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I Norge øker forskjellene i samfunnet, om du står innenfor eller utenfor uavhengig av etnisitet, religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men hvordan står man utenfor? Om det er å mangle et sted å bo, være utenfor arbeidslivet eller fra sosiale fellesskap. Dette påvirker hele befolkningen, og ikke bare enkeltpersoner.

*Vil du gi et bidrag, klikk her.

For at fler skal få endret livet og muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, skal TV-aksjonen tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt felleskap, fysiske behov eller en samtale. Flere akuttovernattinger etableres over hele landet. Innendørs matstasjoner til mennesker som ikke har noe sted å være skal også komme. Spesielt for fattige tilreisende personer skal det være sikret at flere byer har et sanitærtilbud som har toaletter, dusj og vaskemaskin.

Mennesker som er utenfor arbeidslivet av ulike grunner, om det er dårlig psykisk helse, rus eller frafall i skolen skal få tilbud om kafeer. Kafeene er et sted der alle kan oppleve felleskap, spise næringsrik mat og få hvile. Dette bidrar til økt livskvalitet, og øke lysten og motivasjon til å komme seg i arbeid. I tillegg skal alle barn og unge få mulighet til å delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig. Mange har ikke råd eller tilgang til dette, og barn ønsker å sosialiseres og være i aktivitet gjennom fritidstilbud, derfor skal TV-aksjonen opprette flere utlånssentraler og fritidsaktiviteter.

Alle skal få muligheten til å delta i et inkluderende fellesskap. Innvandrere som har vært kort eller lang tid i Norge, og andre med norsk bakgrunn skal få tilbud om organiserte møter der de kan ta del i fellesskapet, og få være en ressurs i eget nærmiljø. Alle skal bli kjent, få et utvidet sosialt nettverk, gjøre ting sammen, praktisere norsk og forstå norske samfunnskoder.

 Visste du at:

- TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning.

- 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer, og 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører.

- TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.

"Mindre alene sammen"

En morgendag for alle
Min nye sponsor
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på