Miss Norway 2018 - Hvorfor meldte jeg meg på?

Jeg var vel egentlig den siste eller noen av de siste til å melde seg på konkurransen. Jeg hadde egentlig ikke tenkt på det noe særlig helt til noen spurte meg og etter det ble tanken egentlig sittende en god stund. Jeg visste ikke helt om det var noe jeg skulle gjøre eller ikke, og personlig ville jeg egentlig vente med å gå "all inn" før etter semifinale uttaket. Jeg er litt sånn skjønner dere. Jeg må være helt sikker på at jeg vil noe før jeg deler det over alt, og jeg vil være helt sikker på at jeg gjør det for de riktige grunnene. Det må være viktig for meg, og det må være noe mer for meg enn å bare "vise meg fram". 

Det som virkelig fikk meg til å ville være en del av dette var det at jeg like før hadde prioritert mye tid til å hjelpe og begynt å være en "viktig" person for andre når det kom til mental helse/selektiv mutisme og flere hadde kontaktet meg rundt om i hele verden etter at jeg begynte å dele min historie. Men det var for det meste i utlandet. Sånn har det liksom vært i store deler av livet mitt - jeg har ikke vært så mye i Norge de siste årene og dermed var det enklere å nå ut mer internasjonalt. Men samtidig er Norge et helt spesielt land for meg, det er her jeg kommer fra, og jeg vil gjerne bruke mine erfaringer og min lærdom fra alle opplevelser, land, mennesker, kulturer og utfordringer til å kunne være en sterk representant for landet mitt og gjøre mitt beste for at alle som føler at de ikke har en stemme forstår at de faktisk kan ha den sterkeste om de bare vil det nok. Jeg vil hjelpe, støtte, og utfordre. Jeg vil utfordre meg selv og jeg vil støtte dere. Jeg vil hjelpe mennesker til å hjelpe andre. Mental helse er større enn bare "angst". Lærere trenger hjelp og støtte før de skal kunne hjelpe og støtte eleven som ikke sier noe i klassen. Endringer skjer bare om vi hjelper, støtter og utfordrer hverandre. Det er det vi må gjøre. Jeg har startet, og jeg er veldig klar til å fortsette. 

Jeg håper dere kan se at dette handler om så mye mer enn å vinne noe, se fin ut, eller få oppmerksomhet på seg selv. Jeg vil gjerne ha oppmerksomheten din, det er sant - men jeg vil ha den til noe større, noe viktigere. Miss Norway handler for meg om muligheten til å kunne nå ut til flere med en viktig sak, til å kunne vise fram mitt fine og gode land, til å bruke stemmen min og være en positiv del av andres liv og utfordringer. Til å hjelpe, støtte og utfordre. 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Flinke folk!
JUNGLETOUR
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på