fbpx

Sliter du med motivasjon? Her er mine beste treningstips!

Hei og god lørdag<3

Jeg tenkte å lage et innlegg som jeg virkelig brenner for! Jeg har faktisk fått en del spørsmål rundt hvordan jeg har energi og motivasjon til å trene så mye som det jeg gjør i tillegg til jobb alt annet jeg driver med. Og svaret på det synes jeg er ganske enkelt, det er nok viljestyrke og disponering av tid. Så jeg tenkte å skrive ned noen punkter som hjelper for meg å få energi og motivasjon i min hverdag<3

* Målsetting: Jeg tror det er viktig å sette seg mål du vil oppnå, slik at du kan skape en motivasjon ut av hva du ønsker å nå. Hvis ikke du er helt sikker på hva slags mål du vil ha når det kommer til trening, så kan du sette mål som at "jeg vil klare å trene 3-4 ganger i uken" for eksempel. 

* Disponering av tid: Start å tenk i helgen på hvilke dager det passer for deg å trene. Slik at hvis du har bestemt deg for å trene mandag, tirsdag onsdag og fredag for eksempel, så fullfører du det. Det skal jo være gøy å trene, men jeg tror at hvis man gjør hjernen klar og forbereder seg til å trene den dagen så er det lettere å ikke havne på sofaen.

* Tren med venner du har det gøy med: Jeg personlig elsker å trene med andre. Jeg har jo så høyt konkurranseinstinkt at jeg gjør alt til en konkurranse, og da yter jeg bedre på trening når jeg har noen å trene med. Lett å ta det litt chill når man er alene;) Jeg vet det er corona og at man skal ikke være så mye med andre, men det går fint ann å trene med venner med god avstand :) <3

* Restitusjon: Søvn og hvile er utrolig viktig hvis du skal ha energi og overskudd til trening i en hektisk hverdag. Prøv å legg deg litt tidligere i sengen, så kanskje du sovner før. Det å prioritere å slappe av er viktig. Skjenner du at kroppen er litt sliten, så ikke takk ja til å være med en venn hjem fra skolen <3 Ta deg tid til å ligge på sofaen noen ganger også! 

* Drivstoff: Vi er mennesker, og vi er laget slik at vi fungerer ikke uten mat. Uten rikelig med mat så blir man slapp og ukonsentrert, og da kan det være vanskelig og enda mer krevende å få motivasjon og ork til å dra på trening. Spis frokost, lunsj, middag og kvelds. Væske er også utrolig viktig. Jeg merker at hvis jeg har drukket litt lite, så blir jeg litt svimmel når jeg begynner å trene, og det er veldig ubehagelig. 

* Konkurranseinstinkt: Hvis du har noe konkurranseinstinkt så bruk det for det det er verdt! Jeg lager som sagt konkurranse av alt. Jeg vil være best i alt, spesielt når det kommer til trening. Jeg prøver å trene 5 morgninger i uken i tillegg til kveldsøkter, og jeg skal være ærlig og si at det er ikke alltid like lett å stå opp. Jeg slumrer og slumrer den klokka, men motivasjonen min for å stå opp, så flaut det er å si. Men det er riktig nok at jeg har lyst til å imponere. Ikke noen spesielle egentlig, men det å komme seg opp og legge ut på story eller sende en snap til kompiser at du er å trener mens de ligger i senga er en utrolig tilfredsstillende følelse for meg hehe. 

Jeg elsker også skryt, så det å få den kommentaren "åå du er så flink" "Du motiverer meg" "sporty" osv... Det er nok til å ville fortsette å trene hehe. Jeg tror alle klarer å finne frem noe i seg selv å motivere seg med! Konkurrer med deg selv og din kropp! 

* Ha det gøy: Det er utrolig viktig å synes det er gøy å trene, at det ikke alltid bare blir sett på som ork og tapping av krefter! Trening skal gi energi, og derfor kan det være viktig å ta noen morsomme treningsøkter, eller restitusjonsøkter som jeg liker å kalle det. Tren de treningsøvelsene du synes er gøy å trene, søk på nettet etter øvelser, og ha noen lette økter. Hvis trening skal være gøy i lengden og at man ikke skal bli lei så tror jeg at å bare ha tunge og harde treningsøkter kan være demotiverende, man blir så utbrent og sliten at man tenker at dette orker man ikke. Bare det å møte opp på trening og gjøre noen øvelser kan være med på at kroppen blir vant til å ha bevegelse og trening at det kanskje blir lettere og lettere å ha flere økter i uken. 

Jeg skal ikke legge skjul på at kroppen min og jeg er vant med trening hver morgen og kveld etter da jeg gikk på Wang toppidrett. Så trening har blitt en rutine i min hverdag, og jeg føler det gir meg mer energi og glede<3

Viljestyrke: Mye sitter i topplokket ;) Bestem deg for å dra å trene. Selv om man kanskje føler seg litt slapp og sliten, så pleier det å hjelpe for meg å dra å trene. Kjemp mot sofaen, og få på deg treningsklærne! 

Håper det var noen gode tips, og det var noe nyttig med denne teksten ;) Jeg ønsker at flere skal få den treningsgleden jeg har, så derfor tenkte jeg å dele mine beste tips<3 Det er jo ikke sikkert at de passer til akkurat deg, men man kan jo forsøke om man ønsker å få motivasjon til trening. Men må ikke glemme å nevne at det er normalt å være sliten, men det er når man er sliten og man pusher man blir bedre <3

Ønsker dere en fortsatt fin helg, ikveld kan sofaen få lov til å vinne<3

Vil du følge meg på mine sosialemedier? <3

Link til min Facebook-side: facebookAmine-Veien-til-Miss-Norway-2021 

Instagram: amine.storrod/ // Amine.storrod

Snapchat: Storrod2000 (Prøver å vlogge litt i min hverdag)

Ønsker du å samarbeide med meg, så kontakt meg gjerne: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

Antrekket er klart!
Om avisomtale, at reisen er i gang og mer!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på