fbpx

Utfordringer i frivillighetsarbeid på språkkafe

276062548_5185334571489490_8049229318514063630_n

Hei alle sammen!

I dag var jeg igjen på språkkafe hos Frelsesarmeen. Det var ganske mange som møtte opp i dag, og mange nye fjes.

Jeg har møtt på mange utfordringer siden jeg begynte som frivillig på språkkafe. Jeg har måtte finne nye og kreative måter på å diskutere konsepter til folk på engelsk, og prøve å forklare ord og uttryk med så få ord og så enkel norsk som mulig. I dag møtte jeg på en ny utfordring som jeg måtte overkomme. Jeg snakket med en utrolig lærevillig kvinne fra Tyrkia som ikke kunne engelsk eller norsk i det hele tatt. Vanligvis når jeg ikke klarer å forklare noe på norsk, kan jeg alltids falle tilbake på engelsk, men å ikke ha noe felles språk med noen, samtidig som man prøver å lære dem norsk var veldig vanskelig for meg. Mange dyktige norsklærere har fått det til, og fått det til veldig godt, men dette er noe jeg aldri har gjort før, så jeg måtte finne kreative måter på å forklare ting på. Jeg endte opp med å bruke armer, ben, og ansiktsuttykk mye. Med hjelp fra Google Translate klarte vi å gå gjennom mange ting, og jeg lærte også en del ting om det tyrkiske språket og kultur! Jeg bidro også med å gi tips til elevene om hvordan man kan lære seg språk fortest mulig, ettersom jeg snakker 3 språk flytende selv.

Det å kunne lære nye ting fra andre, samtidig som man bidrar med å hjelpe andre er noe jeg synes er veldig givende. Jeg gleder meg til å dra tilbake til språkkafe neste uke!

Klem,

Rebecca

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Aldri en fridag
Frivillig hos Møre idrettsskole
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på