fbpx

Verden brenner. . .

Nå må vi begynne å sette ned foten. Verden brenner. Det er oversvømmelser. Vi ruinerer dyrene sitt hjem. Koalaene i Australia dør snart ut. De blir brent opp av flammene, allerede opptil 1000 har blitt drept og mange flere er skadet. Jeg har ikke ord for hva jeg føler nå. Økosystemene til dyra på jorda blir ødelagt. Venezia har i denne måneden opplevd flom. Dette er baksiden av medaljen folkens. Jeg føler så sterkt med alle dyrene og alt det forferdelige som skjer. Det skjer kun fordi vi vil gjøre det bedre og lettere for oss selv. På grunn av habitat-tap, blir arter som tigere, snøleopard, elefanter, isbjørner og pingviner truet. Klimaet i de polare regionene endres, der isen smelter og havet stiger fordi temperaturen øker. Her er land som Nederland og byen Venezia i faresonen til å bli kun hav. WWF (World Wide Fund for Nature) er en nettside som er verdt å ta en titt på. Etter å ha lest meg litt frem, vil jeg vise dere noen tips til hvordan akkurat du kan hjelpe verden!

1. Bruk din stemme - sosiale medier er et godt verktøy for å spre ordet videre.

2. Vær informert - les nyheter, og følg med på hva som faktisk skjer i verden. Dette var jeg dårlig på før, men jeg har innsett at det ikke bare er en dans på rosa skyer. 

3. Vær politisk - stem på Miljøpartiet de grønne for en grønnere fremtid, og husk å bruk din stemme. Fra og med du er 18 år kan du stemme helt selv. <3 Miljøet burde være topprioritet. 

4. Reis ansvarlig - Man må ikke alltid ta den lille bilturen dit, men heller gå eller sykle. Man kan jo også gå for elbiler, som er litt bedre for miljøet i hvertfall. 

5. Spis bærekraftig - matproduksjon er dessverre en av mange drivere for utryddelse av dyreliv. Å bevege seg bort fra et kjøttdominert kosthold mot et mer plantebasert kosthold kan redusere påvirkningen din på miljøet.

6. Reduser avfallet ditt - Effekten av plastforurensning i våre hav blir stadig tydeligere og har drastiske innvirkninger på livet i havet. RESIRKULER!!! Vi må slutte å kaste bort ting som mat, klær osv. I året blir flere tonn mat kastet bort.

7. Se hva du kjøper - Vi kan bli mer bevisste på hva vi kjøper. 

8. Finne måter å donere - Det er mange måter å gi. Bli medlem av WWF, adoptere et dyr, ta på deg en utfordring for Team Panda eller oppmuntre familie og venner til å donere ved å sette opp en Facebook-bursdagsinnsamling.

9. Lag et løfte med deg selv - du kan forandre på livet ditt og bli med å kjemp for den stakkarslige jorda vår. En persons forandring kan virke liten, men sammen kan vi utgjøre en forskjell. <3

(kilde: tatt utgangspunkt i punktene fra https://www.wwf.org.uk/thingsyoucando

La koalaene og annet dyreliv ha et trygt hjem. La dem ha den rettigheten. (Kilde)

Håper noen fikk opp øynene, måtte dere ha en fin kveld videre. 

Hvis DU eller noen du vet om har lyst til å samarbeide med meg, hadde jeg satt stor pris på det.

Send mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Instagram: victoria_emilie

Facebook: Victoria Løken og "Victoria - veien til Miss Norway 2020"

 

 

Årets julegave
Ny artikkel! iFinnmark denne gang!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på