fbpx

Hei der! Jeg er Aila Ellila (19) deltager i miss norway 2024, og er kokkelærling for hurtigruten. Jeg er en søring som bor på toppen av NordNorge i Honingsvåg.

Jeg er ei positiv jente som liker å utforske nye ting og ta sjanser og utfordringer. Jeg er her for å vise meg selv og andre at man kan klare alt og gjøre hva som helst hvis du bare vil, og har troa på deg selv. Hvis det går galt prøv å kom deg opp igjen å prøv på nytt, selv om det er vanskelige utfordringer underveis. Miss Norway er en utrolig sjanse som jeg har fått og er veldig takknemlig for. Jeg vil prøve mitt beste på å klare dette uansett hvor mange vanskelige hindringer og utfordringer som kan komme.

Min semifinaleunttak

419090604_3197308380565840_783668788242688841_n
Hei nå er vi endelig kommet til semifinale unntaket. Nå begynner det vel å bli på tide at dere blir litt bedre kjent med meg og hva jeg gjør. Jeg har også en liten overraskelse. Jeg har vært så heldig at den cocktail kjolen dere ser på bildet har nemlig moren min sydd til meg. Hvis jeg er såpass heldig at jeg går videre så blir dere å se flere av hennes kreative verk i tiden framover. Bildene som er tatt er kanskje ikke tatt av en profesjonell fotograf, men jeg kan med sikkerhet si at det var veldig gøy å ta bilder selv også.

Litt om meg

Jeg er Aila Ellila, halvt norsk og halvt vietnameser, jeg er 19 år og bor i Honningsvåg nemlig Norges nordligste by på fastlandet. Jeg gikk ungdomskolen på Sørreisa sentralskole, der fant jeg fort ut at kokk var mitt kall. Etter det begynte jeg på Senja Vg1, restaurant og matfag. Deretter fullførte jeg Vg2, kokk og servitør. Nå holder jeg på med lærlingtiden min som kokk om bord på Hurtigruten. For dere som ikke kjenner til Hurtigruten så er det båter som seiler langs norskekysten fra Bergen i sør og opp til Kirkenes i nord. Når jeg har fullført lærlingtiden om bord på Hurtigruten håper jeg på å bestå fagprøven slik at jeg kan fortsette å lage mat, noe jeg trives veldig med.

Hjemmestedet mitt

Jeg flytta fra Sørreisa for en stund siden og nå bord jeg oppe i Honningsvåg. Honningsvåg er en liten plass med litt over 3000 innbyggere ca. 45 minutter i fra Nordkapp som er Norges nordligste turistattraksjon. Honningsvåg er også kjent for å være Norges nordligste sommerby. Naturen hvordan fjellene her oppe nesten fungerer som et skjold mot byen er bare helt magisk og må oppleves. Vi har en kirke midt i byen som ble bygd i 1885, dette var en av de få som ikke brant ned under andre verdenskrig. Koselig om du tar deg en tur opp til Nordkapp

Hva jeg brenner for 

Noe av det jeg brenner mest for er matsvinn. I Norge kastes det rundt 450 000 tonn spiselig mat hvert år. Dette tilsvarer ca. 84,7 kg per innbygger. Matsvinn er både et ressurs, klima og miljøproblem. Det krever land, vann, energi og arbeidskraft får å produsere mat. Vi i Hurtigruten har startet et prosjekt mot matsvinn. Alt av svinn som normalt bare hadde blitt kastet sender vi inn til kompostering slik at norske gårder kan bruke det i deres jordbruk.

Idrett

En liten funfact om meg er at jeg har drevet med litt forskjellig kampsport siden jeg var liten. Men av alle de jeg har prøvd så var det Taekwondo jeg trivdes best med. Jeg var med på nordnorsk mesterskap 2 ganger. I 2021 fikk jeg sølv i sparring, og 2022 vant jeg med gull i min vektklasse i sparring. Klubben jeg representerte var Målselv Taekwondo Klubb.

 

 Mitt fokus til finale unakett

Det jeg skal fokusere fram til finale unntaket er å blogge mere for dere, ta masse bilder, trene en god del på å gå i høyhælte sko og ikke minst ha det gøy. Det kommer kanskje både oppturer og nedturer, men de skal jeg klare å håndtere. De skal mere til for at jeg gir opp. Tusen takk til alle dere som har støttet og enda støtter meg under Miss Norway.

Her her resten av de bildene.   

 


Om du kunne ha tenkt å samarbeide med meg ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

eller følg meg på instagram @ailaelli

Emneord:
1223 Hits

Fine Hurtigruten

solnedgang2

hurtigruten er min lille familie med veldig koselige folk. Det er en utrolig plass med masse utrolig opplevelse du for vært med på. du reiser mye så det er anbefalt for folk som elsker å reise rund. Det beste med og jobbe der er at du kan bo hvor du vil uten og måtte flytte til den plassen jobben er på. de flyr deg på jobb og de sender deg med fly hjem igjen eller der du skal. Du må ha sikkerhets kurs og legge attest. Jeg er 22 dager på og 22 dager av. Så når jeg har fri kan jeg gjøre det jeg har lyst til hjemme. De har alt du trenger om bord mat å spise, trenings rom, boblebad og masse annet. Det kan være slitsomt å å jobbe 22 dager til og med lørdag og søndag, men det er hvert det. Du får jo trås alt 22 dager fri. jeg er lærling som kokk og lører utrolig masse der også, vi lager mat både for oss som jobber på båten og gjester. vi bruker å hilse på gjestene for å vise at dem er alltid velkommen på båten.

  her lagde jeg forett laksetartar med gulløyechips, trøffelmajones, grønnolje og fenikkelspirer. 

Det jeg syntes er det beste med jobben er at jeg får se den finne utsikta langs kysten.det er veldig pent å se den pene lang skysten.

 

 


vist du er intrisert med å jobbe med meg ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

ta gjerne følg meg på instagram @ailaelli.

Emneord:
80 Hits

Min vei

430483321_396980806398194_1780098806498655701__20240310-232217_1

Det er mange veier i livet, men jeg valgte en vei jeg liker veldig godt. Denne veien er spesiell og utforene jeg utfordret meg til å gjøre ting som kanskje er skummelt å ta, en sjanse som er spesiell som miss Norway. For å være helt ærlig så forventa jeg ikke å være her i det heletatt men jeg er utrolig glad for at jeg fikk sjansen til å være her. min mor har vist meg veien til livet og alltid støta meg i den veien jeg vil gå, selv om hun ikke er helt enig i det. Jeg valgte kokkelivet fordi mat er noe jeg er utrolig glad i. jeg er glad i å lage mat til folk og kjenne på den følelsen når noen liker maten du har brukt tid på å lage. får å si det sånn så var ikke jeg så flink på skolen og det tror jeg mange har skjent på mange ganger før. men jeg fant ut det jeg likte best både å gjøre og mestre. Det jeg var mest flink til og følte jeg kunne mestre var matlaging. For meg så er ikke mat bare mat. det er også kunst, historie og ikke minst smaken. jeg har fortsat mye å lære men det blir jeg å lære ettervært, vi lærer jo trossalt noe nytt hver dag.

i disse mådene har jeg lært utrolig mye fra misse skolen og finsete julie Tollefsen, hun har lært oss miss deltagere utrolig mye som kan hjelpe oss med veien vidre til miss Norway. min vei vider her er å lære så masse jeg kan, ha det gøy, kjøre på og vise hva jeg kan både for meg og for verden.

Følg gjerne med vidre på min vei til miss Norway 


Ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med meg om du gjerne vil sammarbeide med meg.

å følg meg gjerne på instagram @ailaelli

 

Emneord:
134 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på