fbpx

En fantastisk mulighet

23

Foto: Pernille Wester

 

Jeg har alltid vært opptatt av å ha positive og gode folk rundt meg. Folk som gir meg bra energi, motivasjon og inspirasjon til å jobbe videre med det jeg liker. Derfor er jeg så utrolig glad for at jeg har blitt tatt så godt imot av doTERRA-familien, som jeg liker å kalle dem. Allerede fra første møte jeg var på å ble kjent med de så kjente jeg at dette er et sted jeg vil bruke tiden min. Alle er utrolig imøtekommende og hjelper deg mer enn gjerne til å lære mer om doTERRA og oljene. Å føle at man er del av noe større, et slags lite samfunn gir meg både motivasjon og glede til å jobbe videre som et team. Det som er så fint med doTERRA er at man nødvendigvis ikke trenger å være en selgertype for å få solgt oljene. Det holder i masse vis å bare dele av kunnskapen sin med folk man møter og la folk få muligheten til å prøve oljene selv. Det har ved flere tilfeller vært folk som ikke har hatt noe tro på at oljene skal fungere så bra som folk sier, men som har prøvd de, for så å ha blitt positivt overrasket og ser med sine egen øyne at oljene hjelper dem. Flere av disse personene bruker nå oljene i til daglig. 

 

Det er litt som bokklubben, man blir belønnet for å formidle kunnskap ut til folk og formidler nye kunder til selskapet. Når man er begeistret over produktene og hele selskapet så vil man jo gjerne dele dette med andre, så at man i tillegg kan tjene noen tusenlapper på det er bare en herlig bonus. Jo mere man lærer seg om produktene jo gøyere blir det å formidle denne kunnskapen videre. Jeg er helt i startfasen og har masse mer å lære, så jeg gleder meg enormt til fortsettelsen. 

  1579 Hits
1579 Hits

Naturlig Frisk

45

Foto: Pernille Wester

*Sponset*

God Fredag!

Nå nærmer finalen seg med stormskritt og da kan man fort bli litt stresset og ikke helt finne roen når man skal slappe av. For at kroppen, og sinnet skal fungere hundre prosent er det viktig at den får ro og virkelig får slappet av imellom slagene. 

Så i dag tenkte jeg å avsløre for dere hvordan jeg finner roen, og samtidig holder kroppen frisk. Som jeg fortalte dere om forrige uke så har jeg oppdaget noen fantastiske oljer som virkelig hjelper meg med disse tingene. Jeg fikk som sagt seks oljer i posten forrige uke, og jeg er godt igang med å teste de ut. Den som er en klar favoritt er absolutt Lavender. Denne har hjulpet meg ved flere anledninger når jeg har hatt lettere angst, eller ikke klarer å falle helt til ro på kvelden. Alle oljene er gode på hver sin måte, så jeg tenkte jeg skulle fortelle dere litt kort info om de seks oljene jeg fikk i posten.

 
Sitron:
- Renser og forfrisker 
- Oral helse og motvirker dårlig ånde
- God tørstedrikk (noen dråper i vannet hver dag)
- Fin ved forstoppelse og fordøyelsesproblem (kolikk)
- Hostdempende
- Roer mage og letter kvalme
- Forebygger malabsorpsjon (dårlig opptak av næringsstoffer i tarmen)
- Bedrer fordøyelsen
- Pleier huden
- Hjelper ved vektnedgang

Lavendel:
- Lavendel kan være fin å bruke mot forkjølelse og hoste
- Lavendel roer ned følelser forbundet med stress og angst
- Lavendel er utrolig fin å bruke mot brannsår, solbrenthet og arr
- Lavendel er en fin olje og inhalere for å komme seg etter besvimelse eller sjokk
- Lavendel er helt fantastisk mot søvnløshet

OnGuard:
- Kan brukes til rengjøring
- OnGuard virker både energigivende og oppløftende

Peppermynte:
- Peppermynte øker oksygenopptaket (med opptil 20-30%)
- Peppermynte øker fokus
- Peppermynte kan være utrolig fint for å tømme hodet for tanker
- Peppermynte stimulerer til drømmer

Vill Appelsin:
- Virker rensende og oppfriskende
- Rik på antioksidanter
- Virker oppløftende på kropp og sinn
- Kan øke kreativiteten

DigestZen:
- Kan brukes mot halsbrann
- Kan brukes mot sure oppstøt
- Kan brukes mot fordøyelsesproblemer
- Kan brukes mot kvalme

 

 

 

Jeg har også vært så heldig å få låne en doTERRA diffuser av en venn, og den er helt fantastisk altså! Bare få sekunder etter at man har hatt vann og oljer oppi den og skrudd den på lukter det så utrolig godt i hele rommet.

Jeg har alltid vært glad i duftlys, duftoljer, røkelse og lignende, så denne er midt i blinken for meg. Flere av vennene mine som har vært innom meg etter at jeg fikk låne den har blitt overrasket over hvor bra den funker og hvor behagelig lukt det er blir etter et par dråper av oljene. 

Oljene har flere ulike bruksområder, man kan la den sive ut i rommet med sin delikate lille runde beholder. Det hele ser ut som en beroligende, sivende damp stråle. Den er kjølig og virker avslappende for sjel og sinn. Denne damp strålen er ikke skadelig og kan brukes på ulike måter. 

Den kan bare sive ut i rommet som den er, la dampen danse over huden, eller pustes inn for korte perioder. Dette har jeg selv opplevd kan løse opp tett nese og lette et tungt sinn.

Den er rett og slett magisk. 

Anbefales virkelig! Du kommer ikke til å angre :)

Det som er så genialt med disse oljene er at man ikke trenger å binde seg til noe abonnement for å kjøpe de. Det er ingen mellomledd, det går direkte fra produksjon til forbruker. 

Derfor får man oljer av beste kvalitet til en god pris. 

Hvis du enda ikke har prøvd dette produktet, så anbefaler jeg på det varmeste å sjekke det ut. 

Ikke nøl med å ta kontakt med meg hvis du lurer på noe :)

 

  1592 Hits
1592 Hits

Nabocafe Sagene

IMG_5783

 

I April startet jeg å jobbe frivillig på et sted som heter Nabocafe, som er et tiltak i regi av Røde Kors. Det er en Cafe som er åpen for alle som vil komme, men flertallet av de som kommer dit er mennesker som av forskjellige grunner har falt litt ut av andre sosiale ting. Vi er 3-4 frivillig som jobber der hver onsdag fra klokka 18 - 20. Det er folk i alle aldersgrupper som besøker Cafeen, og vi er blitt en sammensveiset gjeng som alltid har det hyggelig sammen når vi møtes. Vi drikker kaffe, snakker, spiser kake og spiller spill. Jeg ble utrolig godt tatt imot når jeg kom dit første gang, så dette er absolutt en plass jeg kommer til å fortsette å jobbe som frivillig en god stund fremover :)

 

 

  1641 Hits
1641 Hits

Artikkel i Psykisk Helse

IMG_574_20170727-203829_1

 

For en liten stund siden ble jeg kontaktet av redaktøren i bladet Psykisk Helse. De hadde lest blogginnlegget mitt hvor jeg skrev om hvordan det er å leve med angst og depresjoner, og spurte meg om jeg ville stille opp på et intervju med dem. Selvfølgelig takket jeg ja, og bare noen dager etterpå så fikk jeg besøk av dem. Det var en utrolig hyggelig prat, og journalisten var veldig forståelsesfull. 

Artikkelen ligger dessverre ikke på nett helt enda, men jeg fikk bladet i posten for noen uker siden, så jeg har skrevet inn det som står i artikkelen slik at dere kan lese den.

_________________________________________________________________________________________

Eli Almeli (26) vet hva det vil si å føle seg annenrangs og ha angst og depresjon. Angsten har ridd henne som en mare i mange år. Første gang angsten slo ut for alvor, var på videregående.

-Først trodde jeg bare at jeg var sjenert. Men etter hvert turte jeg ikke gå på skolen og bel sittende hjemme, sier hun. Hun har ikke fullført videregående. Almeli er fra bygda Feiring i Eidsvoll kommune i Akershus. Som barn var hun i overkant ivrig på skolen.

-Jeg ble nok oppfattet som bråkete. Læreren hysjet på meg og satte meg på bakerste benk. Etter hvert turte jeg ikke å være utadvendt og trakk meg inn i meg selv. Mange med ADHD får ADD når de blir eldre, slik hun fikk. Uroen er ikke så lett å oppdage.

 

To motpoler

-Jeg har hatt to motpoler inne i meg. Hyperaktiviteten gjør at jeg egentlig trives med å være utadvendt og være et midtpunkt. Men så kommer den sosiale angsten og stopper meg.

-Før drakk jeg mye for å dempe angsten å bevege meg ute blant folk. Men alkoholen har ødelagt mye for meg. Etter at jeg har kuttet ut meg drikkingen kan jeg jobbe mer med angsten, sier Eli.

Plutselig hører vi en svak mjauing. Det er katten Labbetuss. Den varme sommerdagen har gjort at Almeli vil ha balkongdøra åpen, så katten er inne på soverommet. Hun vil ikke risikere at han faller ut fra syvende etasje. Hun lukker igjen balkongdøra og nå piler en svart og hvit, langhåret katt mellom beina på oss og gjemmer seg under sofaen, og blir der.

 

 • Hvordan arter angsten seg? -Jeg kan følte det helt fysisk. Noen ganger har jeg ringt legevakta og sagt at nå gjør det så vondt i brystet at det kjennes ut som jeg skal dø.

Almeli sier at angsten er blitt verre med årene og dukker opp med jevne mellomrom. Om lag to ganger i uka. Da kan den slå ned i henne som et lyn fra klar himmel og bli lammende. 

-Angsten gir seg fysiske utslag. Jeg begynner å svette, stamme, blir kvalm og svimmel. 

 

Kjendiser stått fram

 • Norske kjendiser har stått fram med sine psykiske lidelser, men hva med vanlige folk, gjør de det i for liten grad?  
  -Det er kjempe fint når personer som noen ser opp til, som Maria Mena, snakker om dette. Det gjør at vanlige folk tenker at det ikke er så unormalt, og at de ikke behøver å gå med det for seg selv. Ett av kravene i Miss Norway-konkurransen er at vi skal blogge om noe vi er opptatt av. Nå har jeg fått en plattform jeg kan være med på å forandre livet til andre, sier hun. Hun vil ikke bare blogge om sminke og klær. 

Almeli tror hun hadde hatt det bedre om hun hadde åpnet seg tidligere. Det er en av grunnene til at hun fikk kontakt med bladet Psykisk helse, for å hjelpe andre til å stå fram.

 • Det indre trykket blir vel mye større når du ikke kan fortelle om det? 
  -Ja. Man burde ikke skamme seg for noe man ikke kan noe for, sier Almeli, som mener det dobbel belastning både lide av angst og tillegg skjemmes over det.

 

Videre i konkurransen

 • Miss Norway har vært kritisert for være for utseendefokusert. Men det er blitt økt fokus på personlighet og egenskaper. Hva står du for?
  -Det er ikke bare utseende som teller. Der er blitt mer fokus på hva man står for og frivillighetsarbeid. Du skal være et forbilde, en rollemodell, ikke bare en modell.

Almeli har tatt kurs i regi av Røde Kors for å bli besøksvenn. Hun vil hjelpe andre som sliter psykisk. 

-Etter konkurransen har jeg lyst til å jobbe med psykisk helse. Jeg vet selv hvor langt det kan går før du får hjelp. Jeg fikk ikke hjelp før jeg hadde prøvd å ta livet mitt to ganger. Da ble jeg tatt på alvor og fikk hjelp av psykolog. 

Nylig var det semifinale i Miss Norway. 16 fikk gå videre til finalen 29 juli. Almeli er blant dem. Hun forstår at noen mener konkurransen gir økt utseendefokus og gjør at unge jenter føler seg utilstrekkelige. 

 

 • Har du tenkte på at du er med i Miss Norway-konkurransen, så er du indirekte med på å øke skjønnhetspresset på unge jenter og gjør at de føler seg utilstrekkelige eller misfornøyde med seg selv?

  -De har sagt at de ikke en gang så på bildene, under den første utvelgelsen av kandidater. De så kun på det du hadde skrevet om personligheten din i søknaden. Det er jo veldig mye kroppspress i samfunnet uansett. Jeg tenker at jeg kan bruke denne plattformen til å vise at man ikke trenger å være perfekt for å være med. Det er ikke det som er skjønnhet.  

 

  1511 Hits
1511 Hits

Den utrolige reisen

17760545_1331983793528758_759297629_n

Foto: Einar Breen

 

God sommer alle sammen! Håper dere nyter den like mye som meg og koser dere i varmen :) I skrivende stund sitter jeg på sofaen hjemme og tenker igjennom tiden som har vært, og min reise i Miss Norway konkurransen. Det er helt surrealistisk at 6 måneder har gått så fort! Jeg husker godt den dagen jeg så at jeg hadde fått mail fra Miss Norway, hvor de fortalte at jeg hadde blitt trukket ut til å delta i årets konkurranse. Jeg ble utrolig overrasket og enormt glad. Fra den dagen til nå så har alt gått i ett, og jeg er ubeskrivelig takknemmelig for at jeg har fått lov til å være med på dette eventyret. Jeg har vokst utrolig mye på denne reisen og lært meg selv bedre å kjenne. Jeg har utfordret meg selv på ting som jeg for bare et år siden aldri i verden trodde jeg kunne klare, og brukt min posisjon som deltager og en offentlig person til å fronte hjertesakene mine. Nemlig dyrevern og psykisk helse.

Jeg syntes det er viktig å snakke om ting som betyr noe og hjelpe andre når man har muligheten til det. Nettopp derfor er det så utrolig flott at jeg gjennom bloggingen min og media har kunne hjulpet andre som sliter psykisk til å ikke føle seg så alene. Det har ved flere anledninger vært folk som har som har lest innleggene mine og intervjuene jeg har hatt i media, for så å takk meg for at jeg har vært så åpen. Å vite det at min åpenhet og deltagelse i konkurransen har hjulpet andre har gitt meg enda mer mersmak på å jobbe videre med akkurat dette. Jeg har allerede flere prosjekter på gang som jeg gleder meg til å fortelle dere om senere. Jeg føler virkelig at deltagelsen min i denne konkurransen er starten på et nytt og spennende kapittel i livet mitt.

Samtidig som det har vært mye gleder og oppturer på denne reisen så må jeg helt ærlig si at det også har vært utfordrernes til tider. Det har vært ganger hvor jeg har måtte legge alt litt på vent og bare konsentrert meg om helsen min, for det er ikke alltid like lett å slite med angst som dere kanskje forstår. Jeg ser tilbake på tiden som har vært, og ønsker jo selvfølgelig at jeg hadde mer energi og tid til å gjøre mer av blogging, media osv. Men jeg har gjort mitt beste utifra min situasjon. Jeg må være snill med meg selv, og være fornøyd med det jeg har klart. Selvfølgelig så skulle jeg ønske at angsten ikke holdt meg tilbake og at jeg bare kunne kjøre på hundre prosent hele tiden, men sånn er det dessverre ikke. Folk rundt meg som kjenner meg er utrolig overrasket og stolte over hva jeg har fått til, med tanke på at jeg sliter psykisk, og i tillegg jobber aktivt med meg selv hver eneste dag for å bli bedre. Så tenker da at jeg må tillate å være stolt av meg selv, og ikke tenke på alt jeg skulle ønske jeg hadde fått gjort, men faktisk alt jeg har gjort og fått til! 

 

Nå begynner veldig mye å komme på plass til lørdag, men jeg har fortsatt noen ting igjen som må fikses, så dagene denne uken er helt fylt opp. Det blir ikke så mye tid til overs, men jeg vet det kommer til å være verdt det når lørdagen kommer. Jeg kjenner nervene er i høyspenn, men jeg prøver å berolige meg med at jeg får gjøre mitt beste på scenen og smile så mye jeg bare kan :) 

Forrige uke fant jeg finale-kjolen min, og den er bare så fantastisk flott! Moren min fikk tårer i øynene når jeg kom ut av prøverommet med den på, og flere av de som var i butikken ble helt målløse. Så det er med andre ord bare å glede seg til finalen, for jeg gleder meg virkelig til å vise den til dere!

Hvis du ikke har lest blogginnleggene jeg har skrevet som handler om hjertesakene mine eller sett presentasjons-videoen min, så legger jeg inn link her så kan du ta en titt :)

Dyrevern: 

http://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/min-hjertesak-1.html

Psykisk Helse: 

http://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/er-jeg-god-nok.html

Presentasjonsvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=TMIkZBHARc0&feature=youtu.be

 

Jeg kunne skrevet så mye mer om reisen min, men jeg vet at hvis det blir for mye tekst så er det fare for at ikke alle orker å lese hele innlegget. Så derfor tenkte jeg å legge ved noen bilder som oppsummerer min tid i Miss Norway fra januar frem til i dag: 

Fra min aller første Photoshoot (foto: Ketil Sætnan):

 

 

Fotoshoot med Frøydis Geithus (som er kåret til Norges beste bryllupsfotograf):

 

 

Fotoshoot i hjembygda mi med Einar Breen:

 

 

I mai så var jeg på fotoshoot en uke i Marbella, her er noen bilder fra den turen. Noen av bildene er tatt av meg selv, men de fleste er tatt av Einar Breen:

 

 

Veldedighet for Røde Kors:

 

 

Hårmodell for Goldwell:

 

 

Catwalk-kurs (fotograf Knut Yrvin):

 

 

Presentasjonsvideo innspilling med Pernille Wester:

 

 

Det er fortsatt mulig å stemme på meg for å hjelpe meg å nå lengst mulig i konkurransen. Jeg setter så utrolig stor pris på alle de stemmene jeg allerede har fått, og alle de stemmene jeg håper jeg får frem til fredag. Stemmingen stenger klokken 23.59 på førstkommende fredag. Så stem i vei <3

 

Det er fortsatt ledige billetter igjen til finalen på Wallmans som er nå på lørdag 29.Juli. Billett kan kjøpes her:  https://www.deltager.no/miss_norway_2017  

Det er fortsatt mulig å bli med meg på denne reisen og bli min sponsor/samarbeidspartner. Ta kontakt med meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 48267784, så avtaler vi videre der.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har trodd på meg og støttet meg på denne fantastiske reisen, og til alle de flinke folka i Miss Norway organisasjonen som har gitt meg denne muligheten. Vi sees på lørdag!! :D

 

Her er lenker til et lite utvalg av mine presseoppslag:

http://www.side2.no/helse/miss-norway-deltaker---noen-dager-har-jeg-sa-mye-angst-at-jeg-ikke-gar-ut/3423306495.html

http://feiring.info/2017/02/01/eli-marie-fra-feiring-er-miss-norge-kandidat/

http://www.eub.no/kultur/eli-marie-fra-feiring-kan-bli-miss-norway

http://www.eub.no/kultur/spillselskap-tilbyr-odds-pa-miss-norway-det-liker-semifinalist-eli-marie-almeli-darlig

https://www.vartoslo.no/det-ma-blir-mer-apenhet-rundt-angst-og-depresjon/

https://www.vartoslo.no/til-slutt-sovner-jeg/

 

Følg meg gjerne;

Instagram - https://www.instagram.com/elimarie90/ 

Facebook - https://www.facebook.com/elimarie.missnorway/

 
  1966 Hits
1966 Hits

Jeg har oppdaget noe helt fantastisk!

17951465_1345852395475231_2859076887641070650_n

Foto: Einar Breen 

 

*Sponset*

Hva hvis jeg sier du har muligheten til å forbedre din egen helse på en naturlig måte og i tillegg hjelpe mennesker i u-land til å ha en jobb og tjene sine egne penger? Det høres helt fantastisk ut, ikke sant? Jeg har nettopp oppdaget et firma som kombinerer disse to tingene!

Jeg er utrolig stolt av å presentere min nyeste sponsor som jeg har fått med meg på laget. doTERRA! Navnet er latinsk og betyr gaver fra jorden. Det er nettopp gaver som er høstet fra jorden produktene til doTERRA er laget av. De selger en rekke produkter og eteriske oljer som er av høyeste kvalitet.

Vi blir daglig bombadert av media som sier gjør ditt og gjør datt for å holde seg sunn og frisk. Men hvordan kan man vite hvilke av disse produktene og rådene som faktisk fungerer? Eneste måten å finne det ut, er å faktisk prøve produktene selv, og det er nettopp det jeg har gjort. Jeg er utrolig glad for å endelig ha funnet produkter som faktisk hjelper meg mot alt fra lettere søvnproblemer til forkjølelse. På toppen av det hele er produktene helt naturlige, fri for alle giftstoffer, økologiske og ikke testet på dyr.

Ikke bare er jeg overrasket over hvor bra produktene er, men hele konseptet og visjonen deres fikk meg til å bli varm i hjertet. De hjelper nemlig folk i de forskjellige landene hvor oljene er høstet til å tjene sine egne penger og bygge opp noe de selv har vært med på å skape. De får ordentlige arbeidsvilkår og rettferdig lønn. Med andre ord så er doTERRA med på å skape et bærekraftig samfunn der hvor urtene dyrkes og høstes. Man kan med andre ord trygt bruke produktene med god samvittighet, og vite at man er med på å hjelpe utsatte samfunn i andre land til å klare seg selv. De har også ofte forskjellige prosjekter i fattige land hvor de hjelper til med å bygge opp skoler, sykehus ol. 

Med de visjonene og verdiene doTERRA har så er de helt unike i denne bransjen. Oljene går igjennom utallige tester av mange forskjellige slag før de blir godkjent for salg. Dette er for at du og jeg som forbruker skal være helt sikker på at produktene vi kjøper er av beste og reneste kvalitet.

Jeg har til nå bare fått testet ut et lite utvalg av oljene, men jeg fikk en pakke i posten i dag med seks nye oljer som jeg nesten ikke klarer å vente med å teste ut. Det er med andre ord bare å glede seg til fortsettelsen! 

Hvis du er mer nyskjerrig på arbeidet de gjør rundt om i verden eller de fantastiske oljene så legger jeg ved noen linker under som jeg anbefaler på det varmeste å sjekke ut. Ikke nøl med å ta kontakt med meg hvis det er noe du lurer på eller ønsker å kjøpe produktene :)

https://doterra.com/US/en

https://youtu.be/M7btq8eYavY

 

Ha en fortsatt fin sommer! :)

  1501 Hits
1501 Hits
Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på