fbpx

Hei!

Velkommen til min blogg!

Mitt navn er Emilie Natalia Svendby, jeg er 20 år, er fra Hamar og er modell, årets Miss Earth Norway samt. som en ny deltaker her i Miss Norway.

Jeg valgte å melde meg på igjen, for å lære enda mer og ikke minst for å prøve meg på Miss Universe Norway 2024 kronen.

Jeg meldte meg på Miss Norway av flere grunner, det da for å utfordre meg selv, lære mer om meg selv og ikke minst dele saker jeg brenner for.

Kvinnehelse har ikke vært en stor nok prioritet opp gjennom tiden, og jeg er her for å bidra. Hovedfokuset mitt er å snakke om endometriose, da jeg har det selv, og det er hundretusenvis av andre kvinner som har samme sykdom. 

Det er minimalt med ressurser for å behandle og forebygge denne sykdommen, da det ikke har blitt forsket nok på. Det er et utrolig viktig tema å snakke om, og det er et tema som ligger dypt i hjertet mitt. 

Jeg har jobbet 4 år på sykehjem, og har nå startet i rus og psykiatri - tjenesten for å hjelpe de som trenger det mest, og trives utrolig godt med det.

Jeg fullførte videregående i 2022, og er utrolig fornøyd med resultatene derfra. Jeg har en plan om å studere videre, spørsmålet er om jeg velger å bli i helsevesenet, eller prøve noe nytt i næringslivet.

Jeg trives utrolig godt i misseverdenen, da jeg får muligheten til å jobbe med mye forskjellig- da blant annet sponsorarbeid, veldedighet og man jobber mye med seg selv. Dette er helt klart noe jeg ønsker å fortsette med.

 

For nærmere kontakt:

E-post: Emiliesvendbynilsen@gmail.com

Instagram: @Emiliesve

 

IM BACK!!!

IMG_6720


Hei

Velkommen tilbake til bloggen min <3

 

Jeg har da bestemt meg for å melde meg på igjen, nettopp fordi dette er en utrolig fin og lærerik reise jeg gjerne ønsker å oppleve igjen- og selvfølgelig prøve meg på å vinne kronen som Miss Universe Norway 2024!

Som de fleste har fått med seg reiser jeg til Vietnam neste mandag, 27. November for å representere Norge i Miss Earth 2023. Dette er da topp 5 en av de største missekonkurransene i hele verden! Det blir minner og erfaring for livet, og jeg kommer så klart til å dele mye av reisen min med dere her. 

Jeg gleder meg masse til å bli kjent med årets deltakere, og håper på at dette blir like morsomt som det var i år. 

Love, Emilie

Emneord:
389 Hits

Bli ekstra kjent med meg før finalen!

IMG_1491
Foto: Robin Kaldhusdal

Hei

Takk for at du kommer innom <3

Mitt navn er Emilie Natalia Svendby, jeg kommer fra Brumunddal men bor i Lillestrøm for tiden! Dette blogginnlegget lager jeg først og fremst for å takke alle som har vært med på denne reisen, støttet meg og fulgt med! Men også for at dere kan bli ekstra godt kjent med meg, hvor jeg kommer fra og hvordan jeg ble meg. Jeg føler meg utrolig heldig som kan sitte å skrive at jeg er en av årets finalister i Miss Norway 2023. Jeg er stolt over meg selv, og det har virkelig vært en spennende og lærerik tid for meg- der jeg blant annet har lært å gå ut av min egen komfortsone, men også lært å bruke den stemmen jeg har.

Inntil nå, så har jeg vært med på flere kurs, catwalk kurs, beauty camp, og utrolig mange fotoshoots med flere forskjellige dyktige fotografer! Jeg kom inn her som en uviten liten jente, til å komme som en mer erfaren kvinne. Jeg har lært meg å gå, jeg har lært meg å snakke mer ordentlig, og jeg har lært meg å kjempe for det jeg vil ha. 

Jeg har en side av meg selv som er utrolig sterk, en som tør å snakke ut og si sin mening. Men jeg har også en annen side som ikke ønsker å trå feil og som er litt mer usikker. Det er den siden jeg har kjempet mot denne reisen, for det handler mye om å bli tryggere på seg selv, altså mer selvsikker. Det er utrolig vanskelig å bli mer selvsikker, dersom man ikke trer ut av komfortsonen sin. Det er det jeg har gjort nå, og jeg har en utrolig stor og god mestringsfølelse. Jeg har også opplevd så mye positiv respons, fra både familie, venner, bekjente og fremmede mennesker jeg har møtt på. Det er super godt å ha så gode støttespillere rundt meg, og det gjør meg ekstra motivert.

Jeg har vel alltid vært ei jente med store drømmer, og i år tenkte jeg at det er på tide å følge drømmen. Akkurat nå kunne jeg ikke følt meg mer klar, mentalt og fysisk. Jeg har i det siste stått på ekstra, og det er litt gnagsår og blåmerker her og der, men det er såå verdt det. Jeg elsker nå å gå på heler, og jeg har begynt å bruke heler mye oftere i hverdagen. Det var en tid jeg var utrolig usikker på høyden min, da jeg er en høy kvinne. Men nå så går jeg med haken opp, og er kjempe stolt over det. Høyden min har blitt noe jeg er mest stolt av når det kommer til utseendet mitt. 

Da jeg mistet faren min i 2016, så satt det store spor i livet mitt. Der jeg følte at jeg bare feilet, og jeg ikke klarte å gjøre noe riktig. Det er vondt å vite at han ikke er her, å heier. Pappa var min livs bestevenn, og vi hadde det alltid utrolig gøy sammen. Det å miste pappa gjorde det veldig klart for meg at livet er kort, og at man har ikke all verdens tid. Jeg har begynt å sette stor pris på små ting, og alle rundt meg. Man vet aldri når man har sin siste dag, og derfor er det viktig å spre litt ekstra kjærlighet.  

Derfor jobber jeg enda på sykehjem, dette er mitt 4 år og jeg stortrives. Det er en så givende, krevende og koselig jobb. Det å kunne spre ekstra kjærlighet, men også å hjelpe dem som trenger det er en så god jobb å ha. Jeg ser ikke for meg å slutte i helsevesenet med det første!

Endometriose og min hjertesak

August 2022 ble jeg diagnostisert med den kroniske sykdommen endometriose, etter få år med kamp med leger og gynekologer. Det var en tid jeg følte meg utrolig alene, og gjorde sorgen for pappa enda vondere. Jeg vil påstå at 2022 var mitt verste år, og det var i januar 2023 jeg ønsket å ta grep i livet. Jeg har hittet rock bottom i livet, men jeg har kommet meg mye sterkere ut av det. Jeg har opplevd en skikkelig breaktrough, og synet har blitt klarere. Jeg vet i dag hva jeg vil, og hva jeg ønsker å oppnå i livet. 

Endometriose har gjort det vanskelig for meg, psykisk og fysisk. Men jeg kjenner at motivasjonen er mye sterkere, at det er mulig for meg å fortsette med det jeg liker. Jeg ønsker virkelig å være der for andre som sliter med det samme, og ikke nøl med å ta kontakt med meg dersom du mistenker at du har endometriose.

Om du skulle mistenke det, har jeg laget et eget blogginnlegg om hva du kan gjøre: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/mistenker-du-endometriose.html
Om du ønsker å bidra til forskning, sjekk ut dette blogginnlegget!: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/du-kan-bidra-til-forskning-pa-kvinnehelse.html
Mer informasjon om endometriose: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/hysterektomi-kurerer-ikke-endometriose.html

Jeg vil være et levende bevis der man kan få til alt, så lenge man vil og prøver. Det er mye bedre å vite at man har prøvd sitt beste, gitt alt, enn å angre for at man aldri prøvde. Livet er alt for kort til å gjemme seg bak gardinene. I starten lurte jeg på om jeg skulle jobbe med mental helse fremfor kvinnehelse. Men jeg ser det er så utrolig mange dyktige mennesker her ute, som er så flinke på den fronten og at det er på tide at flere jobber med kvinnehelse. God helse generelt er livsviktig, om det er mental helse eller kvinnehelse. Jeg er utrolig stolt av alle jentene her inne, som jobber opp mot gode saker og bidrar med alt de har. Jeg har sterke konkurrenter!

Hvordan har misseskolen vært for meg?

Jeg føler jeg har jobbet så godt jeg kan i denne konkurransen, men jeg tror på at man alltid kan gjøre det bedre. Misseskolen har lært meg mye om næringslivet. Jeg har i dag sponsorer jeg jobber aktivt med, og det er jo ingenting annet enn gøy. Jeg har fått og prøvd så mange fine kjoler, og jeg elsker kjoler. Jeg har også hentet cocktail kjolen min jeg skal bruke på finalen min, som er designet av en av sponsorene mine: MEAH Design. Kjolen er utrolig fin, og den representerer både meg og hjertesaken min. Jeg gleder meg utrolig mye til å vise den frem, for den kjolen er jeg stolt over, og jeg er stolt over de flotte damene som har lagd den fra scratch. 

En av de beste minnene jeg har er vel fra catwalk kurset og beautycampen. Jeg har fått meg gode venner her inne, som jeg håper varer selv etter finalen. Det har vært fylt med latter og glede, og vi hjelper hverandre så godt som vi kan!

Bilder fra catwalk kurset:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Bilder fra beautycampen

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Flere minnerike opplevelser!

I mai stilte jeg opp som frivillig til et moteshow på et sykehjem med venneforeningen. Der stilte jeg opp som modell, konferansier og stylist der jeg hjalp de eldre med å fikse på håret! Som konferansier snakket jeg om plaggene pasientene brukte under moteshowet, men jeg fikk også mulighet om å snakke om hjertesaken min kvinnehelse. Om du ønsker å lese mer, legger jeg frem linken til blogginnlegget her: https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/dagen-som-konferansier-og-modell.html

Jeg har også vært med på et event med en av mine sponsorer, høyer! Dette var da en åpningsfest. Jeg legger til link om du ønsker å lese mer: https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/event-med-sponsor.html

Her er mine presseoppslag: 

Ringsakerbladet: https://www.ringsaker-blad.no/emilie-20-fra-brumunddal-er-svart-nar-malet-bare-tiden-vil-vise-hva-som-skjer/f/5-79-662394
H-Ahttps://www.h-a.no/emilie-20-folte-hun-ikke-ble-tatt-pa-alvor-det-viste-seg-at-jeg-hadde-rett/s/5-139-1253879
Klikk.nohttps://www.klikk.no/helse/doktoronline/sykdommer/emilie-fikk-diagnose-som-20-aring-jeg-trodde-dette-var-normalt-for-jenter-7275644?fbclid=IwAR0PS2JY-G9tdV3ZhXvp0UK4zR1HRtxyOAcHBlKqtc191zWCPCCIJLbNuLI
Ringsakerbladethttps://www.ringsaker-blad.no/smertene-gjorde-at-emilie-20-falt-sammen-pa-gulvet-dette-er-blitt-min-hjertesak/f/5-79-620871?fbclid=IwAR3_OnhZRLtrQsNJ-mRHwH1PxxJHpTigfeOll2KbK9_H-t5MiqWRKs7lu9M
Romerikebladet: https://www.rb.no/emilie-20-opplevde-a-ikke-bli-trodd-av-legene-pa-det-verste-foltes-det-som-en-motorsag/s/5-43-1963000
Her er også linken til presentasjonsvideoen min for finaleuttaket!

https://www.youtube.com/watch?v=QB8Y9jMU_Nc


Ønsker du å stemme på meg?

Send MISSU 6 til 2401

Alle stemmer koster 20kr, og man kan stemme flere ganger.

For nærmere kontakt:

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: Emiliesve

 

Tusen tusen takk for at du kom innom <3

Klem Emilie

 

276 Hits

Alexanderk_photography

IMG_1047

Foto: AlexanderK

Takk for at du kommer innom!

Nylig så planla jeg og fotografen AlexanderK å prøve på en bikinishoot i Sandefjord, der han holder til. Jeg har aldri besøkt Sandefjord før, så vidt jeg vet, og jeg gledet meg veldig til å se hvordan ting var der. Det var super nydelig. Vi tok både bilder på kontoret, og noen ved og i vannet. 

Det jeg likte så godt med han, var at han snakket, var ærlig, hjalp til, og var så kul. Tiden gikk kjempe fort under shooten, og det var absolutt ikke slitsomt, men utrolig gøy. Jeg elsker hvordan bildene ble, og at det ble en varm og sommerlig tone på bildene. Dere finner han på Instagram: Alexanderk_photography

Jeg legger ved noen av bildene han tok:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Super fornøyd!

Klem Emilie <3

Ønsker du å stemme på meg?

Send MISSU 6 til 2401

Man kan også stemme flere ganger!

For nærmere kontakt:

Instagram: Emiliesve

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

422 Hits

Hvorfor stemme på meg?

IMG_1039

Foto: Roger Myrland

Jeg har nådd hele veien til finalen, og jeg er super stolt av meg selv. Jeg deltok nylig i Larisa Gabu sitt show, og der ble jeg blant annet intervjuet. Som jeg sa i showet, er det absolutt ikke lett i misseverden, og det skal det heller ikke være. Det er absolutt mye å tenke på, og ikke minst mye å gjøre- spesielt nå som finalen nærmer seg. Man må forberede seg både mentalt og fysisk. 

"Hvorfor det? Er det ikke bare å slenge på et par med høye heler å gå på scenen?"

Nei. Nei, og nei. Det er ikke sånn det fungerer. Det er heller ikke bare bare å gå på så høye heler, det er utrolig utfordrende, og ikke minst alt annet man må tenke på under catwalken. Det er utfordrende, nettopp fordi man må tenke på: Eyes forward, head high and straight, long neck, chin up, shoulders back, strong posture, straight back, arms relaxed, controlled pace & hip movement.  Poseringene i seg selv kan være krevende, for i denne misseverden har vi en egen gange og poseringer enn man vanligvis ser på typiske moteshow. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Annet som må forberedes er jo å styrke hjertesaken sin, på best mulig måte. Man må arbeide aktivt for å kunne oppnå målet om en endring, det er så klart begrenset hva man får til- men bare det å spre kunnskap, være der for andre og stille opp i samfunnet er mer enn bra nok. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg valgte å ha kvinnehelse som hjertesak, og jeg nølte ikke et sekund om at dette er noe jeg vil jobbe med. Som jeg tidligere har nevnt på bloggen, sliter jeg selv med sykdommen endometriose. Det er mye om denne sykdommen vi ikke vet nok om, og mange kan ha vanskeligheter for å skille endometriose med mensensmerter, fordøyelsesproblemer o.l. Målet mitt er å kunne hjelpe andre, slik at de kan stå opp for seg selv. 

Etter at jeg meldte meg på Miss Norway følte jeg med en gang, at det jeg driver med nå er riktig for meg. Det har vært både oppturer og nedturer også, da det er en konkurranse- og man kan føle på at det man gjør ikke er bra nok. Men det har også gjort meg mer motivert, for når ting ikke blir "bra nok", vil man forsøke å gjøre bedre. 

Jeg har lært utrolig mye om meg selv, lært hva jeg klarer, hva jeg kan klare, og mer hva jeg ønsker å fortsette med i fremtiden. Jeg føler meg som en misse, og jeg trives så godt med det. Jeg gleder meg så utrolig mye til selve finaledagen! Jeg har trent mye, både utholdenhet og styrke, men også øving på heler. Treningen stopper ikke før det blir bedre enn perfekt!

Hvorfor stemme på meg?

Hvis du ønsker å stemme på meg, velger du å stemme på en kvinne som ikke ønsker å gi opp kampen for rettferdighet og likestilling i helsevesenet. Men du stemmer også på en kvinne som elsker det hun driver med, og har ingen planer om å stoppe før hun har den fineste kronen på hodet. Bare å være en finalist er surrealistisk, og som en drøm gå i oppfyllelse. 

Jeg har i de siste 2 ukene vært litt dårlig på blogging, og det beklager jeg for! Jeg har prøvd å fokusere på meg selv, og trening- men også gått gjennom utrooolig mye planlegging av antrekkene jeg skal bruke på selve finaledagen! Det kommer til å bli helt magisk. Jeg legger ved to av mine nylige presseoppslag: 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

https://www.ringsaker-blad.no/emilie-20-fra-brumunddal-er-svart-nar-malet-bare-tiden-vil-vise-hva-som-skjer/f/5-79-662394

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

https://www.h-a.no/emilie-20-folte-hun-ikke-ble-tatt-pa-alvor-det-viste-seg-at-jeg-hadde-rett/s/5-139-1253879

 

TUSEN TAKK! KLEM EMILIE<3

Om du ønsker å stemme på meg- Send MISSU 6 til 2401

Man kan også stemme flere ganger!

For nærmere kontakt:

Instagram: Emiliesve

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

283 Hits

Hjelp oss med å bygge opp skoler i Ukraina!

52E40FE4-05B0-47B5-9122-9190BB92B593
Foto: Robin Kaldhusdal

HEI, TAKK FOR AT DU KOMMER INNOM<3

Ukraina har opplevd store tap i følge av krigen. Det er både vondt og sårt, og det er ikke mye vi får gjort med det. Flere hundre skolebygg er delvis eller helt ødelagt etter angrepene. Bare i regionen Tsjernihiv som ligger nord i landet er 133 utdanningsinstitusjoner ødelagt til det ubrukelige. 28 skoler skal bygges opp raskt, men de mangler likevel det meste. 

Nå vil vi på dugnad samle inn bærbare datamaskiner, få installert Skolelinux, og få transportert maskinene ned til forskjellige skoler i Ukraina. Det er allerede ordnet avtale med noen skoler. 

Ukraina ber skoler stenge i frykt for russiske angrep

Hvordan kan du hjelpe?

Det er sterkt behov for hjelp nå, og dette er slik at barn i Ukraina får utdanningen de trenger. Du kan donere alle type bærbare datamaskiner, både gamle og nye. Men disse må da være brukbare. Du må ha innloggings informasjon, bør ha 2-4 GB minne eller mer, og må ha større enn 64 GB hardisk. 

Hver og en bærbar datamaskin må omprogrammeres og blant annet tastaturet må gjøres om til ukrainske bokstaver før den fraktes videre til Ukraina. For hver donasjon av bærbar, er det også 1 500kr i transportbidrag, dette inkluderer også ukrainsk tastaturklistremerker. 

Veien til Ukraina

Transportkonstnader og logistikk på bakken er raskt 150.000 kroner per tur i følge erfaringene til NorseAid som har gjennomført mange turer til Ukraina med nødhjelp. Pengene vil gå til diesel, mat, overnatting og reisekostnader, samt kostnader på bakken i Ukraina. En tur en vei til Ukraina er raskt 3000 km en vei. Det er ikke uvanlig å kjøre 6500 - 7000 km med en større hjelpesending til flere steder i landet. Diesel koster. 

Noen tror kanskje at man bare kan bestille transport til Ukraina. Men her er de opptatt av at med 100 prosent sikkerhet får hjelpen fram til folk som trenger den. Folk de har etablert trygge kontakter med slik at de med personlig kontakt, vet at hjelpen kommer til de som trenger den. Dermed stopper de korrupsjon på veien med ukjente mellommenn. Ukraina er et land med betydelig korrupsjon, og i krig øker korrupsjonen. Derfor er jobben til godt organiserte frivillige som NorseAid helt avgjørende hvor de personlig står for 100 prosent sikker levering. 

Utrygg skolestart for barn i Ukraina - Røde Kors

Her jobbes det med å øke denne innsatsen og samarbeider med de som gir 100 prosent sikkerhet for at hjelpen kommer fram. 

Har du ingen bærbar datamaskin å gi, men du ønsker å donere penger så er det også bare supert. Nå trenger vi all hjelp vi kan få! 

Ønsker du å hjelpe?

Gjerne ta kontakt på:

Tlf: 405 37 277

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

All hjelp er god hjelp <3

Klem Emilie

 

614 Hits

Annonse - MEAH DESIGN

IMG_0679

Foto: Roger Myrland

 

Hei, og takk for at dere kommer innom<3

Flere av antrekkene jeg har brukt tidligere på shoots, er nemlig fra MEAH DESIGN. Dette er et norsk klesmerke av kvinner, for kvinner. Både skreddersøm og unike klær. Disse damene kan sy på bunaden din, de kan lage drømmekjolen din, de kan fikse jakka de, og de kan virkelig fikse alt! De tilbyr også bærekraftig shopping, om dere trenger en ny sommerkjole eller penbukse, så har de bruktstoffer på lageret sitt. 

Noe av det jeg digger mest med disse damene, er jo at de jobber for en bærekraftig utvikling. De har gode verdier, og har ganske god peiling på det de gjør. De har nylig begynt å produsere ammetøy- økologisk bomull, bærekraftig, deilig passform for alle former og med en usynlig ammeåpning. Hvor genialt er ikke det! Jeg er så stolt over å samarbeide med dem, de er så hyggelige og gode. 

Jeg anbefaler med hele mitt hjerte å sjekke ut hvem de er!

@MEAHDESIGN

Her kan dere se mye av det de har laget, oog mine favoritter

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Roger Myrland // Loungewear og scrunchie

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Roger Myrland // Blazer Alia og Alia pants med Tina top.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Roger Myrland // Wow til denne kjolen, som de lagde til en modell! Heldigvis passet den meg akkurat. 

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Roger Myrland // Wow for en kjole

Om dere også ønsker å se bilder av de fantastiske og geniale ammekjolene de lager, så legger jeg ved de også!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg er ikke noe annet enn stolt og fornøyd!

Tusen takk, Emilie

 

 

 

262 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på