fbpx

Verdens autismedag

Cocktail-kjole-2

Hei alle vakre mennesker!

I dag, den 2.april, feirer vi den internasjonale dagen for autisme. Dette er en dag dedikert til å øke bevisstheten rundt autisme og fremme inkludering av mennesker på autismespekteret. Autismespekteret er mangfoldig, og hvert individ har sine unike styrker og utfordringer.

Det er viktig for oss alle å forstå og respektere ulikheter, og denne dagen gir oss en mulighet til å lære mer om autisme og hvordan vi kan støtte mennesker med autisme i våre samfunn. Vi kan skape et inkluderende miljø ved å være åpne, lyttende og respektfulle. 

La oss også huske på at bak hvert individ er det en unik historie. Mennesker med autisme har bidratt til kunst, vitenskap, teknologi og samfunnet på mange måter. La oss anerkjenne og feire deres mangfold og bidrag. Visste du at Elon Musk er i spekteret?

La oss bruke denne dagen til å spre kunnskap om autisme, utfordre fordommer og jobbe mot et samfunn som gir like muligheter for alle. La oss stå sammen for inkludering og aksept av mennesker med autisme. 

Sammen kan vi gjøre en forskjell og skape et mer inkluderende samfunn⯑

 

// Jessica <3

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @jessicaruzafa

Emneord:
234 Hits

Jeg er med videre!

image0-4

Heisann! 

Jeg er utrolig begeistret for å kunne dele med dere at jeg er en av tolv semifinalister i årets Miss Norway! Det har vært en fantastisk reise så langt, og jeg er takknemlig for all støtte og oppmuntring jeg har fått underveis.

Jeg Har hatt minneverdig fotoshoots, blitt intervjuet og ikke minst fått muligheten til å bli kjent med nye mennesker!

Gjennom denne reisen har jeg også blitt enda mer overbevist om viktigheten av inkludering og likestilling. 

Jeg vil gjerne takke alle som har støttet meg så langt, inkludert mine nærmeste og alle andre! Uten dere hadde jeg ikke kommet så langt.

Nå ser jeg frem til semifinalen og er spent på hva fremtiden vil bringe. Jeg vil oppdatere dere alle med mer informasjon og bilder etter utover i konkurransen.

// Jessica <3

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @jessicaruzafa

Emneord:
374 Hits

Semifinaleuttak

image0-33

Heisann! 

Jeg vil bare dele litt med dere om min opplevelse i Miss Norway så langt. Det har virkelig vært en utrolig reise med spennende opplevelser. Noen av minnene for øyeblikkene har vært photoshootene jeg har fått deltatt i og ikke minst menneskene jeg har blitt kjent med. 

I tillegg har jeg hatt gleden av å bli intervjuet av forskjellige medier, inkludert aviser og selvfølgelig Larisa. Det har vært en ære og kunne dele mine tanker, erfaringer og litt mer om min hjertesak til et større publikum. 

En annen viktig del av min reise i Miss Norway så langt har vært muligheten til å være en frivillig og være med autismeforeningen. Det har vært en lærerik opplevelse som har åpnet øyne mine mer for deres unike perspektiver og styrker. 

Nå er vi et steinkast unna semifinaleuttak, så det er på tide at jeg forteller litt mer utdypende om meg selv. Til slutt vil jeg bare si at jeg er takknemlig for alle de nye mennesker jeg har blitt kjent med og til alle dere som har støttet meg så langt! Så ønsker jeg de andre deltakerne masse lykke til!

 

Hvem er jeg?

Mitt navn er Jessica Jacqueline Ruzafa og er 22 år. Jeg er oppvokst her i Norge men, begge foreldrene mine er spanske. Noe som har gitt meg en spennende kulturell bakgrunn. Gjennom oppveksten min har jeg bodd i en liten by kalt Askim, der bodde jeg med min fantastiske mor og mine to brødre. Fra jeg var liten har vi alltid hatt dyr i hus og de har blitt en viktig del av vår familie. Nå bor jeg i Vestby, her har jeg bodd i snart tre år.

 

Portrett

Foto: Roger Myrland

 

Min Utdanning

Mitt første år på videregående var i Askim. Der valgte jeg å gå linja salg,service og sikkerhet, jeg tenkte det var en flott mulighet for meg å lære om kundeservice og sikkerhetsaspekter i salgsbransjen. 

Andre året på videregående fortsatte jeg min utdanning på Mysen Videregående. Etter å ha fullført videregående, tok jeg beslutningen om å bli lærling. Gjennom to år som lærling fikk jeg erfaring og kunnskap jeg kunne bruke i arbeidslivet. 

Etter endt læretid, fikk jeg en spennende mulighet til å jobbe hos Hugo Boss. Der begynte jeg som supervisor, etter et halvt år ble jeg forfremmet til å bli assisterende butikksjef. Etter ett år som assisterende butikksjef så ble jeg forfremmet til butikksjef. I løpet av de snart tre årene jeg har jobbet her, har jeg fått muligheten til å utvikle mine lederegenskaper, lære om moteindustrien og skape min egen suksesshistorie.

 

Cocktail kjole 

Foto: Roger Myrland

 

Askim og Vestby

 

Askim er en liten sjarmerende by med masse historie fra blant annet vikingtiden og forskjellige kriger. Byen ligger ved Glomma-elven, og det er mange flotte turstier og parker å utforske. Enten du foretrekker å gå langs elvebredden eller ta en piknik i en av parkene. Byen er også kjent for badelandet sitt, Østfoldbadet. Dere har sikkert også sett tegn til Askim frukt og bærpresseri i enkelte dagligvarebutikker, disse produktene blir laget i en fabrikk i Askim.

Vestby er kjent for sine fantastiske shoppingmuligheter på Oslo Fashion Outlet. Dette er en av de største outlet-senterne i Norge og tiltrekker seg besøkende fra nær og fjern. Kommunen har også en kyststi med flere strender, blant annet Hvitsten og Son som er utrolig pent å besøke om sommeren. 

Begge stedene har også en rik kulturarv. Askim har kulturinstitusjoner som gir et innblikk i byens historie og tradisjoner. Vestby har også sin egen sjarm med vakre naturområder å utforske.

 

Hva jeg brenner for

Et viktig tema for meg som jeg brenner for er å øke bevisstheten rundt autisme og sikre på at det ikke blir oversett eller ignorert. Dette er en tilstand som påvirker mange mennesker, uavhenig av kjønn. Dessverre er det ofte jenter som blir oversett eller undervurdert når det gjelder autismespekteret. Jeg håper inderlig at flere jenter som kanskje har autisme, velge å melde seg på denne konkurransen for å dele sin historie. Det er så viktig at vi hører deres stemmer og får et bredere perspektiv på hva autisme virkelig innebærer. Vi kan lære så mye av hverandre og skape et inkluderende samfunn der alle føler seg sett og forstått.

Idrett

Foto: Roger Myrland

 

Fokuset mitt fremover mot finaleuttaket

Frem mot finaleuttaket i april vil jeg fortsette å jobbe hardt, finne motivasjon i hverdagens øyeblikk. Jeg vil også fremme hjertesaken min mer og ikke minst øve mer på å gå med høyhælte sko. Jeg vet at det vil være utfordringer underveis, men jeg er fast bestemt på å takle dem med styrke og mot. Motivasjonen min kommer fra alle som har støttet meg og alle oppmuntringer jeg får. 

For å oppnå målet mitt, så er fokuset mitt rettet mot trening, forberedelser og personlig utvikling. Jeg jobber med å forbedre mine ferdigheter, utrykke meg selv på en autentisk måte og være en inspirasjon for andre.

Fritid

 

// Jessica <3

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @jessicaruzafa

Emneord:
785 Hits

Konferanse i London

431751890_1368941947131832_5781928906542842018_n

 

Fortsett lesing
Emneord:
329 Hits

Intervju med Larisa

operan

Hei alle sammen! Jeg håper dere har hatt en fantastisk søndag. For en uke siden så hadde jeg mitt andre intervju med Larisa Gabu, henne har sitt eget show. Larisa har selv vært en internasjonal missedeltager. Det var virkelig en ære å få være der og dele mine erfaringer så langt i konkurransen.

På intervjuet fikk muligheten til å snakke om hva jeg har gjort i konkurransen så langt, og ikke minst så fikk jeg dele mer om min hjertesak som er autisme. Det er noe som ligger meg veldig nært og jeg er takknemlig for å kunne sette fokus på det og spre bevissthet.

Jeg ser virkelig frem til fortsettelsen i konkurransen. Det er så mange spennende ting i vente, og jeg kan ikke vente med å se hva som skjer videre. Og ikke minst bli kjent med de andre deltakerne!

Tusen takk til alle dere som viser meg støtte! <3

Se intervjuet her: Intervju med Larisa

// Jessica

 

 

Foto: Larisa Gabu

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @jessicaruzafa

 

Emneord:
277 Hits

God kvinnedag!

lilla

Hei alle sammen!

Jeg ønsker dere alle en fantastisk kvinne dag! Denne dagen feirer og hedrer kvinners styrke, mot og prestasjoner. Det er en tid for å reflektere over kvinners rettigheter og likestilling, og å anerkjenne alle de utrolige bidragene kvinner har gjort og fortsetter å gjøre i samfunnet vårt. La oss fortsette å støtte og inspirere hverandre til å bli mentalt sterkere, og å fortsette å kjempe for likestilling i alle områder av livet vårt. Sammen er vi sterkere!

Lilla er den internasjonale fargen for kvinnedagen. Vis at du støtter denne dagen ved å ha på noe lilla idag <3 

God kvinne dag til alle de fantastiske kvinnene der ute! 

 

// Jessica

 

Foto: Roger Myrland

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @Jessicaruzafa

 

Emneord:
173 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på