fbpx

Hei!

Jeg er 18 år gammel og kommer fra Møre og Romsdal. Jeg er opprinnelig fra Venezuela men flyttet til Norge da jeg var 5 år! Følg med på bloggen for å bli bedre kjent med meg og bli med på reisen min i denne konkurransen<3

En god rollemodell

Bilde fra lørdagen Bilde fra lørdagen

Hei Hei!

I går bestemte jeg meg for å gjøre deltagelsen min offisiel på Instagramen min! Jeg har drøyd litt med å gjøre det, fordi jeg ikke helt visste hva jeg skulle skrive når jeg fortalte mine fantastiske følgere om nyheten. Det som inspirerte meg var jo egentlig hovedgrunnen til at jeg meldte meg på, så jeg skrev litt om det. Jeg fikk utrolig god støtte fra både venner, familie og følgerne mine! Det er jeg utrolig glad for, det at de er stolte av meg og heier på meg. I dag la jeg merke til at jeg egentlig ikke har skrevet noe her om hvorfor jeg meldte meg på. Så derfor har jeg bestemt meg for å skrive om det i dette inlegget.

Helt siden ungdomskolen så har jeg vært opptatt av hvordan jeg fremstilte meg selv. Jeg har alltid synes at det er utrolig viktig å være et godt forbilde, for meg var det i aller fall det. Jeg var jo ofte den jenta som søkte oppmerksomhet, og det betydde jo at jeg hadde mange øyner på meg, både små og store. Når en person ser meg for første gang, kan de fort gjøre seg tanker om hvem jeg er. Jeg sminker meg, fikser håret hver dag, bruker mye tid på å sette sammen outfits og jeg jobber en del med sosiale medier. En person som kjenner meg, vet at jeg har brukt mye tid på å jobbe med mennesker, rettigheter og samfunnet. Dette var på en måte første jeg la merke til, det at så mange hadde sjangsen til å dømme meg for noen jeg ikke var.

En av mine viktige prinsipper, er det å kunne vise at man kan være vakker, drive på med sosiale medier, bry seg om klær osv. samtidig som man kan være samfunnsengasjert og smart. Derfor mener jeg at jeg er en god rollemodell. Jeg viser unge jenter, og konservative mennesker at man kan være begge deler! Man kan faktisk gjøre det man elsker og bidra til verden samtidig. Jeg har ikke lyst til å være en influencer som bare sitter å reklamerer plastisk kirurgi og hvordan man kan se penere ut! Jeg har lyst til å være en god rollemodell, som får mennesker til å jobbe for drømmene sine og som jobber for å være et godt medmenneske. Ikke minst vise at alt ikke er perfekt!

Miss Norway åpner dører for meg. Jeg får sjangsen til å kunne representere Norge på en god måte. Dette har jeg alltid drømt om. Jeg vil være et fjes man forbinder med en god sak. Under konkurransen kan jeg spre budskapet mitt enda bedre, og endre syn på ting. Jeg får jobbet med det jeg elsker - veldedighet, og får oppfordret andre til å gjøre det samme. For meg er Miss Norway perfekte plassen å vise det at man kan være skjønnhetsutøver og rettighetsforkjemper på en gang, og inspirere andre til å gjøre det samme!

Det høres kanskje litt rart ut, en del av meg ville skrive om hvor glad jeg er i mote, å være modell ogsånn. At å vinne Miss Universe er en stor greie der jeg er født, ikke minst har Venezuela vunnet flest ganger. At det er derfor jeg stiller, for å følge tradisjoner og fordi jeg elsker å vise meg frem. Men det hadde ikke vært helt ærligt. Hovedgrunnen til at jeg stiller, er ikke fordi jeg eventuelt har et bra utsende og står modell ofte. Jeg meldte meg på for å være en god representativ rollemodell. Det er viktig for meg.

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

Vil du sammarbeide med meg? Ikke nøl med å spørre, email eller telefon: 97435364.

  346 Hits
346 Hits

Å være fri, er en menneskerettighet!

Bilde fra demonstrasjon 2019 Bilde fra demonstasjon i 2019

Heisann, mine vakre!

I dag når jeg sto opp så satt jeg å tenkte på at tiden min som elevrådsleder på skolen snart var over. Dette synes jeg er utrolig kjipt, da jeg elsker å jobbe for elevenes rettigheter, og det at alle skal kunne ha den tilrettelagte undervisningen de har rett på! Da jeg mimret rundt tanken på hva jeg har oppnådd de siste 5 årene jeg har jobbet med ungdom og elever, tenkte jeg også på hva som fikk meg til å starte med dette. Altså min hjertesak som jeg idag har lyst til å dele med dere.

Da jeg var mindre så gjorde jeg meg tanker som de fleste har gjennom oppveksten. "Hvorfor må jeg på skolen, det er så urettferdig?!" , " det er så kjipt å måtte sitte å bruke tiden sin på matte når vi heller kan leke", "skole er jo ikke så viktig". De fleste 13 åringer vil synes synd på seg selv pga. at vi må gå så mange år på skolen, helt til de finner ut hvor viktig det faktisk er. Vi som er privilegerte, tar utdanning og vår frihet alt for forgitt! Spessielt oss jenter. Jeg tenkte å fortelle dere om noen fakter som endret mitt syn. (Kilde til det jeg skal skrive nå er : plan-norge.no)

- Hvert år blir 12 millioner jenter, vi snakker om barn, giftet bort! JA, Tvangsekteskap skjer fortsatt! Små jenter allerede fra 8 år blir lovet bort til andre menn som ser på de som en "eiendom". Det utføres vold mot de hjemme, og ikke minst blir de gravide, noe som en liten barnekropp ikke er klar til. Dette fører til at mange dessverre dør under fødselen! Alt dette her skjer mot deres vilje! Jentene som overlever vold og en mulig graviditet, må ofte slutte på skolen mot sin vilje. Da de må passe barn og rett og slett ikke har tid. De får ikke den friheten til å gjøre noe ut av seg selv, eller å faktisk få leve!

- I verden, så er det ca 130 millioner jenter mellom 6 og 17 år som ikke går på skole! Se for deg at vi sitter å klage for den muligheten vi har til å ta en utdanning, så har du et så stort antal som ikke engang for sjansen til å vit hvor kjedelig matte er. Det er ofte under puberteten jenter ikke får gå på skolen. Dette er fordi de f.eks. ikke kan ha mensen på skolen, det er nesten en skam i enkelte land at jenter har mensen. DET ER EN SKAM Å HA MENSEN?????????? En annen grunn er at skoleveien blir alt for utrygg for jentene, da det kan resultere i f.eks. kidnapping, voldtekt osv. . Familier har ofte dårlig økonomi og må derfor prioritere guttene over jentene. Dette betyr at jentene rett og slett ikke får lov til å gå på skolen, og heller må jobbe hjemme. Dette gjør at jenter ikke får noen mulighet til å bli økonomisk selvstendige, og derfor kan ende med å være avhengig av å bli gift bort.

- Kjønnslemlestelse blir utført på 200 millioner jenter og kvinner idag, og andelen forsetter å øke! Det er også økt risiko for jenter å oppleve økt seksuell overgrep/vold og tvangsekteskap i kriser og konflikter. Da bli jentene ofte beholdt hjemme uten å kunne være sosial eller få den hjelpen de trenger. Jenter blir ofte diskrimintert på grunn av alder, religion, etnisk tilhørighet og sosial klasse, samtidig som jenter har vanskeligheter med å komme seg ut av fattigdomsfella. Både pga. av mangel på kunnskap om sine rettigheter og fordi landene styres med gamle normer som representerer null form for likestilling!

Jeg synes det er helt sykt å tenke på, hvor langt vi har kommet i Norge, men så er det fortsatt flere land i både Asia, Afrika og Sør/mellom Amerika som ligger langt bak. Kunnskap er vår viktigste ressurs, som ikke bare tar oss med videre, men også kan forhindre store økonomiske forskjeller, barnedødelighet og flere av disse type problemene. Jenter og kvinner er ofte preget av dårlig psykisk helse pga. Vi i Norge, som har så mange fordeler, har fortsatt ikke et perfekt system på det med psykisk helse, da kan du se for deg hvordan det er i de landene der det nester er tabu å snakke om sånt... Kvinner for ingen hjelp med psykisk helse, de for ingen opplæring om hvordan takle enkle ting som det å ha mensen, og det å begynne å få pupper og former. Kvinner får aldri noe hjelp etter de har blitt mishandlet, opplevd seksuell overgrep og vold, de blir bare innestengt i hjemme sitt. Kvinner får aldri muligheten til å få en utdanning som gjør de selvstendige og fri!

Jeg brenner for å jobbe mot akkurat dette. Dette er en utrolig viktig sak vi ikke kan ta øynene bort fra! For meg så betyr det utrolig mye det å kunne være fri. Det å kunne leve, lære, mestre. Å kunne ha noe å se fram til, å jobbe mot. Være suksessfull, ta en utdanning, jobbe, oppfylle drømmer. Og ikke mist det å kunne være selvstendig og ikke la noe som helst stoppe meg. Så for meg er det også utrolig vondt å vite at så mange mennesker i verden, fler millioner, blir tatt fra denne rettigheten om å få leve. De får null sjanse til å være noe annet enn en "eiendom". Jeg som sitter med kunnskap, frihet og makt vi gjøre noe med dette! Og jeg håper du også velger å tenke mere over det, og prøver å gjøre det du kan for å endre dette. Utdanning og likestilling er  den viktigste nøkkelen!

Dette ble et veldig langt innlegg, men det er vanskelig å begrense seg når det er snakk om noe så viktig! Men jeg velger å avslutte innlegget her, så kan jeg heller skrive mere om det senere<3

Følg meg gjerne på sosiale medier, Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

Hvis du vil være min sponsor så ikke nøl med å ta kontakt ! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

  311 Hits
311 Hits

Hvem er jeg nå idag?

117708459_388742168758486_4235221076605532183_n

Hei igjen, mine kjære lesere<3

I går fikk du høre om bakgrunnen for den jeg er nå, i dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt mer om meg selv   - hun som mine venner og familie kjenner.

Akkurat nå så går jeg siste året på Medier og Kommunikasjon. Denne linjen har jeg valgt fordi fotografi, filmskaping, journalistikk, grafisk design og ikke minst REKLAME er noe jeg elsker å drive på med. Når jeg var liten så likte jeg også veldig godt sport, jeg spilte fotball i 10 år. Samme med musikk, jeg gikk på kulturskolen, danset, sang og spilte instrument. Jeg likte å delta i mye. Men gjennom oppveksten min har jeg også alltid elsket det å stå modell for noen, lage videoer selv og hvordan media verden fungerer. Det var ikke så enkelt å være den "fisefine" jenta på bygda, men fotballen reddet meg inn igjen - hahah.

En av mine andre interesser jeg har hatt siden jeg var liten, er politikk og samfunnet. Jeg satt i ungdomsrådet på ungdomskolen, og nå på videregående er jeg elevrådsleder. Jeg har til og med fått deltatt på elevtinget - der jeg møtte min nåværende kjæreste haha. Å være engasjert, og delta i samfunnsproblemer er utrolig viktig. Jeg anbefaller dere sterkt å delta! Det gir deg så mye, du får mer forståelse på hvordan ting fungerer og blir kjent med nye. Du trenger ikke å bestemme deg for et parti, du trenger bare å brenne for et problem, og kjempe for å fikse det:)

Videre i livet har jeg lyst til å jobbe i moteverdenen. Til høsten vil jeg gå SOFI (moteskole) og flytte til Oslo, og senere studere noe med markedsføring. Etterhvert vil jeg bo litt i Paris, og skaffe meg kontakter. Motebransjen er utrolig vanskelig å lykkes i! Men jeg tror jeg har det som skal til, og jeg skal ikke gi opp!

Nå på fritiden så jobber jeg i tillegg til skole. Under corona-situasjonen er det ikke så mye jeg kan være med på, men prøver å holde dagene innholdsrike. Jeg liker å ta på meg forskjellige modelloppdrag, oppdatere mine sosiale medier, møte venner, være med familie, jeg elsker å skrive poesi, trene, shoppe haha og ikke minst delta på aktiviter som gjør noe godt for samfunnet! Ellers jobber jeg med en podcast som kommer ut i februar. Når covid drar vil jeg reise!! Vennene mine ville beskrevet meg som hardtarbeidene og flink, snill, morsom og utadvendt. 

Dette er litt om meg nå fortiden, jeg føler jeg har så mye å fortelle om meg selv! Jeg elsker å by på meg selv, og føler jeg har mye å bidra med. Men dette var langt nok for idag.

Til neste gang<3

Ønsker du å være en sponsor? ta kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @stephanylarosa

 

  188 Hits
188 Hits

Min nye reise!

Min nye reise!

Hei hei!

Mitt navn er Stephany og jeg er ei 18 år gammel jente som har fått denne fantastiske muligheten, nemlig å delta på Miss Norway 2021! Opprinnelig er jeg født i vakre og tropiske Venezuela, men da jeg var 5 år gammel så flyttet jeg og Mamma til trygge og fine Norge fylt av muligheter jeg kunne gripe! 

Jeg er oppvokst i Norge med norske tradisjoner og sjansen til å leve privilegert, og dette er noe jeg ikke tar forgitt! Derfor er det veldig viktig for meg å gjøre noe ut av meg, gjøre det jeg har lyst til og aldri gi opp! For det er ikke alle som er like heldige som meg, som får en ny sjanse med null grenser! Jeg kan jo bli det jeg vil uten at fattigdom, krig og brudd på menneskerettigheter skal kunne stoppe meg! Jeg vil ikke kaste bort denne sjansen, derfor tar jeg valg som jeg vet vil gjøre med selv, familien min og verden stolt, samtidig som det tar meg et steg nærmere den personen jeg vil være.

Et av mine viktige budskap: Gjør det du kan og jobb for å få til det du drømmer om og det som gjør deg lykkelig. Ikke alle er født med denne muligheten, alt for mange i denne verden må jobbe for å overleve før de kan jobbe mot å virkelig leve. Ikke ta en sånn sjanse så mange skulle ønske de hadde, forgitt!

Mitt liv vil jeg bruke til mere enn å bare bygge meg selv. Jeg vil også bygge andre, og bygge samfunnet. Som kandidat har jeg muligheten til å være en god rollemodell og representant for Norge. Jeg håper du vil følge med på reisen min i denne konkurransen. Jeg har lyst til å fortelle dere mere om meg, mine interesser, hva jeg brenner for og hva jeg vil gjøre for at Norge og denne verden skal bli et bedre sted å bo!

Korte fakta: Oppvokst i Gjemnes, bor på Eide og går på Molde Videregående skole - Medier og kommunikasjon VG3! (Møre og Romsdal). Fullt navn: Stephany Gabriela Crespo La Rosa

Legger ved instagramen min: @stephanylarosa

link: https://instagram.com/stephanylarosa?igshid=efy1gsa1gq27

Mvh. Stephany La Rosa<3

 

  346 Hits
Emneord:
346 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på