fbpx

Hei!

Jeg er 18 år gammel og kommer fra Møre og Romsdal. Jeg er opprinnelig fra Venezuela men flyttet til Norge da jeg var 5 år! Følg med på bloggen for å bli bedre kjent med meg og bli med på reisen min i denne konkurransen<3

Veien til mestring og livsglede (5 gode råd)

foto: Roger Myrland

Heisann!

I dag våknet jeg til veldig blanda vær, det var litt bipolare egentlig. Første gangen jeg åpnet øynene mine så var det pøsregn og mye vind ute, men andre gangen så ble jeg helt blendet av sola. Nå så er det overskyet men alt er rolig - ikke noe storm nå. I går ble jeg veldig inspirert av det jeg selv hadde oppnådd de siste månedene, eller årene egentlig. Jeg har liksom alltid hatt baller i luften og sånn, men jeg har egentlig aldri satt meg ned å bare tenkt over hva jeg faktisk har fått til og hva jeg har oppnådd. Jeg burde vell egentlig gjøre det ofte - det å rose meg selv og si til meg selv at "jeg er stolt av deg". Man må huske å ikke ta seg selv forgitt - verden og livet er ikke alltid like lett, derfor er det viktig å være glad på sine egne vegne også av og til. Jeg tror 13 år gamle meg hadde vært veldig stolt av meg nå i all fall, alle drømmene jeg hadde når jeg var 13 år - jeg har kanskje ikke oppnådd alle enda, og utviklet noen av dem: men jeg er på en god vei.

Jeg er jo et menneske som av og til kan ta litt plass, og en av grunnene til det er jo fordi jeg alltid skal være med på noe og gjøre noe. Dette har jo ført til at det også er noen mennesker som ikke helt unner meg det jeg gjør og få til, som vil pushe meg noen steg tilbake. Å ikke la disse menneskene komme inn på er jo noe man må lære seg å mestre. Av og til kan grunnen til dette være det at de skulle selv ønsket at de turte å gjøre de tingene du gjorde, men siden de ikke tørr - får de heller ikke til å unne deg det du oppnår. Sånn vil det jo alltid være, uansett hva du driver på med - vil det alltid være noen der som prøver å trykke deg ned. Nøkkelen er å lære seg å ikke bry seg, tenke at de ikke er verdt din tid. Man kan jo også velge å omringe seg med positiv energi og mennesker som støtter deg, men man vet jo aldri hvilken type mennesker som plutselig skal være de som vil deg rundt. Gjennom oppveksten har jeg hatt nødt til å lære meg noen verdier jeg må følge, og nå tenkte jeg å gi dere fem gode råd som jeg selv har tilknyttet meg til:

1. Ikke sammenlign deg med andre!

Dette er et punkt som er utrolig viktig å faktisk sette seg ned og tenke litt på. Det er nemlig kilden til utrolig mange problemer som f.eks. det å føle på kroppspress. Det er mange som sammenligner seg selv med andre og hva de gjør - som kan føre til at man ikke tørr å gjøre noe annerledes, noe man virkelig har lyst til. Bare for å passe inn med det de andre gjør. Men det som er viktig å huske på er at alle har forskjellige mål! Grunnen til at de gjør ting annerledes kan jo være fordi de må gå gjennom en annen vei for å nå måle sitt, en vei som kanskje ikke passer helt for deg. Som f.eks. så må en som vil bli lege ha flest mulig 6ere på vitnemålet, men en som skal bli kunstner trenger jo ikke det. Derfor må man huske på at hvis man sammenligner seg med andre så kan utfallet bli helt feil. Sammenlign deg heller med hvem du har vært, hvem du er nå og hvem du vil være!

2. Ikke ta råd fra mennesker som ikke lever et liv du vil oppnå!

Dette her, dette er virkelig noe! Altså mennesker skal alltid ha noe å si om deg, og sine meninger om alt du gjør. Men det er jo fordi de ser på livet på en helt annen måte enn du gjør. Om du får negative råd fra mennesker som føles helt feil ut for deg, så ikke hør på de heller. Da kan det jo mest sannsynlig bare være at det er ikke sånn de ville gjort ting, men for deg føles det riktig ut. Altså om rådene faktisk vil deg godt bør du høre på de. Men f.eks. om du får råd fra et sjenert menneske om at du kanskje ikke burde gjøre så mye ut av deg selv - så sier det seg selv at det kanskje er slik de ville ha gjort det - men det er jo ikke sånn du vil være?

Foto: Helene Mariussen

3. Bli et ja menneske!

Jeg kan ikke si dette nok! BLI ET JA MENNESKE! Altså du vet aldri hvilke eventyr som venter deg, derfor er det viktig å vare slenge deg på ting, være litt impulsiv. Jeg var jo me i debatten 5 timer etter at de spurte, tenk om jeg hadde sakt nei? Ting kan virke skumle, men av og til må man bare hoppe i det. Har du litt lyst, bare litt - å synes jeg at du skal takke ja til det. Du vet sånn serr aldri hva det kan føre til, og jeg er et levende eksempel på det! Det siste året har jeg sakt ja til så mange ting, og det har gitt meg så mye. Jeg startet med å si ja til å være med i en podcast, og alle tingene som har ballet seg på etter det har kommet av fordi jeg fortsetter å si ja! Selvfølgelig må du si nei om det blir for mye haha, men det viktige er at du ikke sier nei fordi du er redd! Beste medisinen mot å være redd, er å bare gjøre det!

4. Tørr å feile og kjenne på tap!

Alt jeg har gjort har ikke alltid vært en suksess. Jeg har feilet mange ganger jeg, og jeg kommer til å fortsette med å gjøre feil! Men det er også sånn man vokser! Du kan ikke forvente at du skal få et ja, eller greie det med mindre du først har fått noen nei. Å feile er en del av veien til suksess, derfor må du ikke være redd for det. Det er ikke millionerer i dag som har fått til alt hele tiden. Det eneste som stopper deg fra å nå målet ditt, er å være redd for å feile. For om du først er redd, så tørr du ikke å prøve heller.

5. Ikke undervurder deg selv!

WOOOP WOOOP! Aldri hør på de som sier "skal du gjøre det" "skjer jo" osv. Ja det skal du faktisk, du skal gjøre det. Du må aldri undervurdere deg selv, for da får du det i all fall ikke til. Det kan jo hende at du ikke får det til med engang, men om du setter forventingene allerede lavt så kan jeg vedde på at det ikke går noen sinne! Du må sette målene høye, høyere enn du noen gang kan se for deg å få til, det er da du jakter så høyt at du en dag får det til. Aldri tro at dette ikke går fordi det er du, dette skal gå fordi du har troa på deg selv!

-----

Jeg håper disse rådene ga deg litt motivation boost, de gir i all fall meg det. Husk at det ikke er enkelt å greie å følge de rådene med engang, man må ta småe skitt. Men så fort du begynner med babysteg, så er du allerede på god vei!

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  14 Hits
14 Hits

Hjemme igjen!

IMG_1361

God kveld!

Nå er jeg hjemme etter å ha vært på jobb. Jeg tror nok at jeg blir hjemme ei stund nå - ser ikke formen at jeg blir ringt og reist ned til Oslo i den nermeste fremtid haha. MEN hadde jeg fått det - hadde jeg så klart sakt ja! Jeg kjenner det er godt å være hjemme igjen, og kunne ta det litt med ro. Selv om jeg sikkert kommer til å ha mange baller i luften uansett. Nå framover så blir det egentlig bare å fokusere på skole og helsen min egentlig, samtidig som jeg selvfølgelig vil utføre prosjekter - men jeg må bare passe på å balansere det godt og sette av tid til meg selv, jeg er ikke så flink til å stoppe når jeg burde - en dag går jeg sikkert på et smell haha.

Resten av uken blir jo egentlig travel, selv om jeg er hjemme igjen. Imorgen så skal jeg være frivillig, på fredag så skal jeg jobbe, lørdag så er jeg frivillig først også skal jeg jobbe etterpå og på søndag må jeg øve på en historieprøve om andre verdenskrig. Jeg skal prøve å få gjort litt forskjellig Miss Norway greier i mellomtidene jeg har. Nå er det faktisk bare 1 måned til finaleuttaket. Så jeg må passe på at jeg har alt klart til da. Om jeg kommer videre så skal jeg jo til Oslo igjen og det gleder jeg meg veldig til!

Ellers skal jeg bare slappe av og snart legge meg, jeg har noen tunge dager i vente og da er det viktig å lade opp energi!

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  55 Hits
55 Hits

Jeg er hobbyfotograf!

Skjermbilde-2021-04-21-kl.-16.51.4_20210421-145526_1

Heii!

Jeg tenkte å snakke med dere om noe jeg brenner for, nemlig fotografering! Det er noe av det artigste jeg vet om - som jeg desverre ikke har fått så kjempe mye tid til i det siste. Fotografi er en kunst, og man kan gjøre så mye forskjellig og kreativt med det! Det er absolutt ingen grenser, det er din egen fantasi som stopper deg. Fotografer har utrolig mange egne kjennetegn. Noen liker å ta dype bilder, noen liker å fotografere natur - imens andre elsker å bruke rekvesitter som prismer for å lage en kul effekt i bildene sine samt. redigere og retusjere bildene sikkelig kreative.

Jeg elsker å ta bilder av mennesker i kreative settinger. Dette er fordi et menneske lyser opp når de ser et bilde av seg selv som de er sikkelig fornøyd med - og det gjør meg veldig gla. Det at jeg kan se at et menneske føler seg unikt, og ikke minst kommer seg ut av komfortsonen og poserer slik de aldri egentlig hadde gjort. Det er favoritt delen min - når de jeg tar bilder av føler seg litt dumme når de poserer, men ser at det bare var helt fantastisk når de ser resultatene!

Jeg har tatt utrolig mange bilder, at dette innlegget måte blitt omega langt om jeg skulle vise dere alle. Men før jul så hadde jeg et prosjekt der jeg selv kom meg ut av komfortsonen. Jeg tok bilder av mennesker, men på en mye mer kreativ måte. Jeg holdt på med mye fargeretusjering - noe som jeg egentlig ikke er så vandt med. Men det var utrolig gøy å leke med fargene inne på photoshoot, og det så virkelig ut som kunst når jeg ble ferdig!

Her er noen av resultatene (komprimert kvalitet):

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

 

 

  54 Hits
54 Hits

Mensen er tabu...

Skjermbilde-2021-04-21-kl.-09.35.2_20210421-073933_1

Hei og god morgen!

Nå sitter jeg på flyplassen og venter på bussen hjem, siden jeg har så god tid nå så har jeg lyst til å snakke med dere om noe jeg synes er utrolig viktig, og ikke minst en del av hjertesakene mine. 

MENSEN

er en helt naturlig del av vår menneskekropp, rettere sakt en kvinne sin kropp. Denne såkalte blødningen, menstruasjonen eller "discrase" som noe ville kalt det, er en utflod vi kvinner får pga. vi skal kunne ha barn, presse ut nye mennesker. I Norge så har vi lenge synes det har vært flaut å snakke om mensen, som 12 åring så var det flaut å si "jeg har mensen". Men heldigvis så har Norge vært et land der mensen er akseptert, respektert og ikke minst undervist om. Vi jenter får god oppfølging av helsesøster om hva vi skal gjøre, den dagen en rød flekk plutselig befinner seg på trusen vår. Så her er det bare flaut for oss yngre jenter når en gutt får vite at vi har fått mensen.

I Nepal er det straffbart å få mensen

Er det ikke helt sykt å tenke på? At noe så naturlig, som er selve grunnlaget for en menneskefødsel - er enda tabubelagt. Det sies at mensen må holdes skjult for Guds blikk. At det er en del av kvinners synd. Men? hva? Disse områdene følger en tradisjon, som rett og slett forviser barn, unge og kvinner hver gang de får mensen. De får ikke lage mat, de får ikke dra på skolen, de får ikke snakke til menn og de må rett og slett skjules fra verden og mennesker. Da blir de sendt til en "Goth" som det kalles - rettere sakt en mur boks mindre enn de billigste 1 roms studentboligene i Oslo.

Slik ser hverdagene ut for utrolig mange jenter i Nepal. Fordi de har menstrasjon. For oss i Norge er dette helt utenkelig, men i disse landene er det realitet. Dette her er mangel på kunnskap og rettigheter. Mangel på undervisning og selvstendighet. Heldigvis så finnes det mange organisasjoner som jobber mot disse problemene i disse samfunnene, med både utdanning, psykisk helse hjelp og mye mere. Blant annet Plan Norge.

Hva kan du gjøre for å hjelpe?

Først og fremst er det fantastisk at du engasjerer deg, da kan du også inspirere andre. Å gjøre andre bevisste på dette problemet er minst like viktig, for Sammer er vi sterkest! Du kan dele og skrive om dette på flere plattformer. Du kan også melde deg som frivillig i organisasjoner både der du kan hjelpe de direkte men også her i Norge. For deg som gjerne vil bidra men ikke har muligheten til å gjøre så mye, kan du også bidra med støtte, som å starte nettinnsamling eller donere litt penger til organisasjoner som bruker de rettet mot både utdanning til disse kvinnene slik at de kan kjempe for rettighetene sine!

https://www.plan-norge.no

 

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  62 Hits
62 Hits

Det gikk jo helt fantastisk!

Skjermbilde-2021-04-21-kl.-00.42.31

Hei!

Nå skriver jeg veldig sent til dere, men det er fordi jeg ikke greide å vente med å fortelle dere hvordan det gikk! Når jeg kom til stedet så følte jeg meg så høytidelig hahaha! Jeg fikk egen sikkerhetsvakt og ikke minst sminkør og hairstylist! Det var så gøy å komme dit, og det føltes egentlig veldig urealistisk å være med om jeg skal være helt ærlig haha!

Jeg var ganske nervøs før jeg gikk inn, og jeg hadde egentlig ikke fått noe tid til å forberede meg, men jeg sverger med engang jeg gikk inn den døren inn til tvsendingen - så forlot all nervøsiteten! Jeg følte meg så rolig og avslappet når jeg sto der. Jeg var veldig sendt på spørsmålene jeg skulle få og om jeg kom til å besvare de godt osv. Men det gikk jo kjempe bra når jeg sto der! Jeg følte jeg fikk sakt det jeg skulle.

Når jeg var ferdig så hadde jeg en helt fantastisk god følelse, jeg var sikkelig stolt av meg selv som bare hoppet i det. Ikke minst fikk jeg skikkelig gode tilbakemeldinger fra både nære men også ukjente! Det var helt fantastisk opplevelse. Jeg angret ikke et sekund på at jeg ble med og jeg håper jeg fikk inspirert og engasjert andre også!

Link til reprise: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA51042021

Se hvem som fikk bildet sitt med Fredrik hahah!

Nå sitter jeg egentlig bare å koser meg i badekaret på hotellet før jeg skal legge meg, da jeg fly tidlig imorgen!

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  145 Hits
145 Hits

Jeg er på forsiden av extraavisen!

Skjermbilde-2021-04-20-kl.-16.46.16

Hei dere! Nå kommer jeg kjapt innom igjen før jeg setter meg på flyet til Oslo! Nå nettopp så hadde jeg et intervju med kjære Daniel anngående debatt innslaget ikveld! Han ville snakke med meg litt om hvilken meninger jeg hadde, og blant annet hvordan denne forbindes med Miss Norway deltakelsen min. Akkurat nå så er artikkelen lagt ut litt kort, men den vil oppdateres og bli lenger utover dagen!

her er link: https://www.extraavisen.no/stephany-18-deltar-i-nrk-debatten/?fbclid=IwAR362w-6eY_dgxngFeYSf07BBRjqBLXyMQA4qBd2h6hRuG8x21IsqQsh464

Jeg er så utrolig taknemmelig over at jeg får være med i debatten i kveld, men også for at journalister interreseret seg i det! Det er viktig for meg å kunne spre et godt budskap til så mange som mulig, og inspirere andre:) Jeg håper dere vil se på innslaget i kveld og blant annet lese artikkelen!

Nå sitter jeg sendt å venter på å dra, og jeg gleder meg til å finne ut hva jeg skal ha på meg i kveld haha, så må jeg no forberede meg sikkelig til debatten. Det blir veldig koselig etter innslaget for da skal jeg møte ei vennene og vi skal spise is sammen haha før jeg drar til hotellet og slapper av!

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Telefon: 97435364

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  200 Hits
200 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på