fbpx

Alle som brenner for noe, fortjener å bli hørt!

Skjermbilde-2021-08-13-kl.-08.41.33

Heisann<3

Da jeg først ble med i Miss Norway, så ga denne organisasjonen meg en viktig påminnelse. Det var at selv om man er ung, går på videregående og stresser med hvilken karakterer man for - så lever vi fortsatt ikke i en boble. Ting skjer rundt oss hele tiden, og dessverre er ikke alltid de tingene så bra. Gjennom disse 8 måneder jeg har vært deltaker, semifinalist og finalist så har jeg jobbet med utrolig mange fantastiske organisasjoner. De består av mennesker som deg og meg, som brenner for noe og som vil gjøre en forskjell.

Alle har en stemme og hver og en av de jeg har vært frivillig for, er organisasjoner som fortjener å få oppmerksomhet. Her i lokalsamfunnet har jeg vært veldig opptatt av å spre ordet om hvilke organisasjoner vi har og hvilke tilbud kommunen gir oss, som ikke så mange på blant annet min alder, visste om. Å skulle velge hvilke organisasjoner jeg vil presentere for deg - er vanskelig, det er som å velge mellom hvilke av barna dine som er ditt favorittbarn - du elsker jo de alle like høyt. Men jeg har valgt å presentere for 3 prosjekter som virkelig har engasjert meg og som jeg føler jeg har fått gjort den største forandringen hos. Dette er også prosjekter vi kjenne igjen i mine hjertesaker.

Run to feed

I sommer så har jeg fått samarbeidet med en organisasjon som heter "Venezuelan Community in Irland". Å få jobbe med de har vært veldig rørende for meg. Jeg fikk bli med på et prosjekt der vi alle frivillige sammen hadde digitale live maraton arrangement der vi samlet inn penger for å mate skolebarn i Venezuela. Det å sulte og ikke få i seg nok mat, kan være skadelig for en hjernes utvikling, dette påvirker også skolegangen deres. Som der evet er rett til utdnanning en del av det jeg brenner for. Så det å gi disse barna muligheten til å lære - selv om samfunnet raser rundt dem, var et mål jeg virkelig elsket å nå.

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/run-to-feed-et-prosjekt-med-irland-og-venezuela.html

 

Å elske, er en menneskerettighet

Under oppholdet mitt i Oslo når det var Beauty Camp, så fikk jeg også muligheten til å være frivillig på Oslo Pride. Jeg jobbet rundt en plass der de skulle holde foredrag og passet på at alt gikk som det skulle. For meg var dette kjempe givende - fordi jeg tenkte på alle de som følte seg alene bare fordi samfunnet hadde fortalt de at de elsket feil. Jeg tenkte på at de fikk nå komme inn til varme hender, omringet av mennesker som forsto de. Jeg tenkte på at jobben jeg hadde her, gjorde at de fikk høre historier fra andre som engasjerte og motiverte de - og som de kunne føle tilhørighet til.

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/pride-festival.html

 

Rett over egen kropp

Det er 1 av 3 kvinner som opplever seksuelle overgrep og vold, og det er 10% men som opplever dette. I lokal samfunnet så fikk jeg samarbeider med Nok Møre og Romsdal. Jeg fikk være med å høre på alle de sterke historiene menneskene som kom innom hadde. Det kan være læreren din, søstra til bestevennina de - hvem som helst. Seksuelle overgrep er noe som skjer alt for ofte, men som desverre mange som ikke på min alder er helt klar over hva innebærer. Skolen har får dårlig seksualundervisning, og dette må inn i skoleplana for å forebygge dette. For meg var det givende å være hos nok, for jeg fikk spre buskapet videre på min plattform - som består av en målgruppe som kan rammes av dette, men som desverre har veldig lite informasjon om hvordan det skjer, og hva de kan gjøre med det. 

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/dagen-min-hos-nok-more-og-romsdal.html

Barneekteskap, omkjæring og kvinners rettigheter

Disse tre temaer er en del av hjertesaken min, men som har vært vanskeligere å jobbet fysisk med i år. Dette er temaer som vi finner igjen i flere andre land, men som ikke er like tett på oss her i Norge. Men det betyr ikke at man ikke kan gjøre en forskjell der også! Jeg har spredd dette budskapet mitt på mine plattformer som blant annet Instagram og her på bloggen. Jeg har også fått snakket høyt om dette i media. Her er linker til noen av blogginleggene der jeg har fremmet dette sammen med Plan Norge, care og SOS barnebyer:

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/sos-barnebyer.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/nei-til-tvangsekteskap.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/a-vaere-fri-er-en-menneskerettighet.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/mensen-er-tabu.html

Disse har også en plass i hjerte mitt

Jeg vil også takke disse organisasjonene for den gode rollen de har i samfunnet, og at jeg fikk være med å bidra til å gjøre en forskjell hos dere:

Redd barna, frelsesarmeen, frivillighetsentralet, rydd Norge, World Saving Hustle, NMS gjenbruk, kattens vern, Noah, Unicef, Røde Kors og de andre organisasjonene jeg har fremmet på min plattform.

Å spre et budskap
Intervju om finalekjolen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på