fbpx

17. Mai tanker

Hei alle sammen og god 17. mai! 

Jeg håper alle har en kjempefin nasjonaldag og koser seg masse selvom situasjonen i år er litt annerledes enn det pleier. Det fine er at denne dagen kom likevel og at vi kan være litt ekstra kreative med feiringen siden de vanlige tradisjonene kanskje må vente til neste år. 

Denne dagen anser jo mange som Norges bursdag, og dagen brukes til å markere at vi på denne datoen i 1814 fikk vår egen grunnlov. Det er jo en veldig viktig dag for det norske folk, og jeg har alltid satt pris på denne dagen og det den markerer! 17. Mai får meg også alltid til å reflektere litt ekstra over det å være norsk, og hvor stolt jeg er av å bo i og være oppvokst i et så flott land som det Norge er. 

Bare av det å være oppvokst her har jeg lært så mye som har formet meg til den personen jeg er i dag, og lært meg å være takknemlig over goder vi er så heldig å ha, som ikke er en selvfølge i mange land i verden. 
For å nevne noen punkter som er viktig for meg, utdanning har jeg alltid engasjert meg for, og at gratis skoletilbud er noe vi har her syntes jeg er helt fantastisk og absolutt ikke noe vi bør ta for gitt. Utdanning og kunnskap er noe av det sterkeste vi som mennesker kan stille med, og at skoletilbudet i Norge er som det er syntes jeg vi alle skal være takknemlig over. 
Helsesystemet i Norge er også noe jeg verdsetter høyt, jeg har opplevd behov av legehjelp, ambulanse, luftambulanse og ulike undersøkelser i flere tilfeller og jeg har alltid følt jeg har fått den hjelpen jeg behøver uten å måtte betale dyre dommer for det. Det finnes mange som fortsatt klager over helsesystemet, men vi i Norge er veldig heldig på den fronten sammenlignet med mange andre land.
Å ha egne meninger og muligheten til å ytre disse har jeg lært gjennom ytringsfriheten, og at vi har sjansen til å stemme og være med på å velge hvem som skal styre landet har gjort meg engasjert og interessert i viktige problemstillinger. 
At alle mennesker er like mye verdt, uansett kjønn, bakgrunn, seksualitet, religion, hudfarge osv, har jeg lært av likestillingen. På dette punktet mener jeg fortsatt verden som en helhet har noen store skritt å ta, men at vi har kommet et godt stykke på vei her i Norge syntes jeg er veldig bra og viktig! 

Dette er bare noen få punkter jeg setter stor pris på ved landet vårt og som gjør meg stolt av å være norsk. 
Jeg føler Norge er et land som har kommet veldig langt, og kan være et forbilde for andre land, samtidig som det alltid er rom for utvikling! 
Det å nå være finalist i Miss Norway, syntes jeg virkelig er så unikt og jeg kjenner ekstra på det i dag! Det å kanskje kunne få muligheten til å representere landet vårt i Miss Universe, og fremme våre gode verdier til andre deler av verden, er noe jeg syntes er veldig spennende og noe jeg virkelig jobber hardt for å oppnå!


Igjen håper jeg alle koser seg i dag, jeg vet dessverre at denne dagen kan for mange også føles ensom, men jeg håper alle kan finne litt glede i dag uansett, for dette er jo en dag vi alle egentlig feirer sammen uansett hvor man er, hvem man er eller om man fysisk er med noen eller ikke. Vi står alle sammen og markerer grunnlovsdagen til vårt kjære, lille land og det er jo tross alt det det handler om! 

__________________________________________________
Ønsker du å hjelpe meg i konkurransen, stem gjerne på meg via SMS.
Send MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Og dersom du eller noen du kjenner trenger markedsføring og er interessert i å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(If you or someone you know are interested in collaborating with me, feel free to send me an e-mail!)  

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

17 mai.
Gratulerer med dagen Norge!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på