fbpx

Sunt, enkelt og godt! For deg og miljøet. del 4

God mandag, alle sammen! :)

Wow, tenk at det allerede er siste mandag i Oktober, og faktisk finaleuken! Det blir noen hektiske dager for min del frem mot helgen, men jeg skal selvsagt komme med et nytt, og faktisk det siste vegetariske mattipset for denne gang! I dag ønsker jeg også å dele litt personlige erfaringer rundt det å være vegetarianer, og hvordan det har positivt har påvirket meg og mitt liv.

Foto: Daniel Millan

Hver mandag gjennom hele oktober har jeg kommet med et nytt, sunt, enkelt og selvfølgelig vegetarisk middagstips, hvor jeg også har fremmet kampanjen #MeatlessMonday, og viktigheten av å ha et mer plantebasert kosthold. 

Selv ble jeg vegetarianer for over fire år siden, og har virkelig oppdaget flere personlige fordeler ved det valget. Først og fremst har jeg fått mer energi, jeg merker jeg ikke blir like trøtt etter jeg har spist, og fordi jeg generelt sett får i meg mye mer grønnsaker og sunn mat sånn sett, har jeg mye mer overskudd. 
En annen fordel er huden min, jeg har aldri slitt veldig mye med huden, men i slutten av tenårene begynte jeg å få en del urenheter, jeg ikke klarte å bli kvitt. Derimot, da jeg ble vegetarianer, ble huden veldig raskt mye bedre og så mye sunnere ut!
Den siste, men kanskje viktigste fordelen jeg har følt, har vært følelsen av å ikke bidra til lidelse og død blant dyr! Bare ved å unngå kjøtt gjør jeg en stor tjeneste for miljøet og jorden vi lever på, og såklart dyrene. Det i seg selv har virkelig vært noe av det beste!

Om du også ønsker å se hva slags positive fordeler en vegetarisk kost kan ha, er #MeatlessMonday et fantastisk sted å starte, å unngå kjøtt bare en dag i uken kan ha stor påvirkning. Så hvis du ikke vet hva du skal spise til middag i dag, skal jeg tipse om en utrolig bra kombinasjon. Nemlig en pai/quiche med asparges suppe ved siden av. 

Quiche og suppe med asparges, oppskrift:
(For 8 porsjoner)

Du trenger:
- 125 g hvetemel

- 125 g sammalt hvete
- 7 store egg
- 1 kg asparges
- olivenolje
- 2 store poteter
- 2 gule løk
- 1/2 bunt frisk timian (15g)
- 1 1/2 liter grønnsakskraft
- 150 g ricotta ost
- 150 g reven cheddar

Paibunn:

1. Sett ovnen på 180 grader. 
2. Ha melet og en stor klype salt i en bolle, og smuldre i smøret. Lag en fordypning i midten og knekk i ett av eggene og drypp over 2ss kaldt vann. Bland og elt til en jevn og smidig deig. 
3. Legg deigen mellom to ark med bakepapir, og klem den ut til en ca 1 1/2 cm tykk deig. Sett den 30 minutter i kjøleskapet. Kjevle ut deigen mellom de to bakepapriene.
4. Legg deigen forsiktig i en 25 cm stor, kledd, paiform. Prikk paibunnen med en gaffel og stek i 20 minutter (eller til den blir gyllen)

Suppen:

1. Skjær aspargesene i to, og legg til side toppene til quichen. Skjær resten i biter og ha de i en stekepanne eller kasserolle på middels varme med 1 ss olivenolje.
2. Skrell potetene og løken, skjær dem i biter og ha de også i pannen. Ta halvparten av timianbladene av stilkene og ha de også i pannen. La det frese i 15 minutter, eller til det blir gyllen. Rør med jevne mellomrom. 
3. Hell i kraften, la det koke opp og deretter putre i 15 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og sil den gjennom et dørslag
4. Smak av med salt og pepper

Paifyll:
1. Mens suppen godgjør seg, har du resten av eggene, en klype salt og ricotta i en bolle, og visper sammen. Ha deretter i den revne cheddaren, og tilsett resten av timianbladene. 
2. Skjær aspargestoppene i biter og rør dem i eggeblandingen. 
3. Ha den over i paibunnen, stek paien i 40 minutter, eller til den blir gyllen.
4. Server sammen med suppen og nyt! 

Jeg vil virkelig takke for den gode responsen på disse innleggene, jeg linker alle de tre forrige under her, så kan dere ta vare på oppskriftene og prøve de ved en senere anledning også! Send meg gjerne bilder eller en melding om hva dere syntes om rettene, også får dere har en kjempefin mandag videre 

Link: Mandag 1, Mandag 2, Mandag 3#MeatlessMonday-innlegg
_______________________________________
Ønsker du å se meg vinne Miss Norway 2020? Frem til 29. Oktober er det fortsatt mulig å stemme på meg! Hver stemme teller, så jeg setter utrolig stor pris på all hjelp! 

Send sms med MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Høstens glade drøss
Eventyret Miss Norway 2020
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på