fbpx

§ 196: Har du hørt om avvergingsplikten?

Heii igjen alle mine kjære 


I går kveld kom jeg på en viktig lov som gjelder alle oss borgere, så...Har du hørt om avvergingsplikten? Hvis svaret er nei, er du faktisk ikke alene. Over halvparten av den norske befolkningen er ikke klar over denne loven, til tross for hvor viktig den er.

Avvergingsplikten, som ligger i straffelovens § 196, er en lovbestemmelse som krever at vi alle tar ansvar for å forhindre alvorlige kriminelle handlinger.
Den trer i kraft når du har grunn til å tro at det foregår eller kommer til å bli gjennomført en alvorlig lov forbrytelse som for eksempel vold i nære relasjoner, drap eller voldtekt.
Så med enhver mistanke eller også mistanke om at lov forbrytelsen kommer til å skje igjen så har du faktisk en plikt til å melde fra til politiet

I Norge er det et felles ansvar for hver enkelt av oss å forebygge alvorlige kriminaliteter. Selv om det kan være utrygt for deg å gå inn direkte, er det fortsatt din plikt å informere politiet.
Denne loven står også høyere og kommer faktisk før taushetsplikten. Det betyr at selv om du normalt ikke kan dele informasjon om noen du jobber med eller kjenner, krever avvergingsplikten at du melder fra hvis det kan forhindre lov forbrytelsen.

Se gjerne denne videoen under for å få en enda bedre forståelse av hva denne plikten innbærer 


Takk for at du tar deg tid til å lese innleggene mine ♥ du kan gjøre en forskjell 

A.
 ♥

Bli med meg på reisen gjennom Miss Norway 2024!

Ønsker du å være en del av mitt team og støtte meg gjennom reisen til Miss Norway 2024? 
Om du er interessert gjerne ta kontakt på:

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Instagram:@xabbyxsme 
Facebook: Veien til Miss Norway 2024

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

En vanskelig påske?
Gjør deg klar for våren!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på