fbpx

4. juli: Frigjøringsdagen til De Forente Stater (USA)

Foto: Privat

Jagerfly tordner over himmelen, marinesoldater står i stram giv akt og det eldste krigsskipet som enda er i tjeneste (USS Constitution) fyrer av en salutt som får vinduer til å riste, og bilalarmer innen 1 km radius går av!

Den 4. juli 1776 etablerte Den Kontinentale Kongress frigjørings erklæringen som var med å danne De Forente Stater (USA). Kongressen vedtok da at De 13 Koloniene ikke lengre var en del av, og under, Storbritannias monark Kong Georg 3. - og at samtlige kolonier var nå forente, frie og selvstendige stater. Thomas Jefferson var bedt om å godkjenne det første utkastet av frigjørings erklæringen. Han rådførte seg med komiteen, men skrev frigjørings erklæringen selv i isolasjon, over 17 dager, mellom 11. og 28. juni 1776. Thomas Jefferson bodde da i 3 etasjer hus i Filadelfia, som i senere tid har blitt døpt Declaration House, som også bare ligger en spasertur unna Independence Hall. Kongressen feide først bort Thomas Jefferson fordømmelse av monarken for å ha innført slavehandel,  vedtaket selv fant sted 2. juli da kongressen stemte for frigjørings erklæringen, som tok effekt 2 dager senere, 4. juli 1776. 

I dag forbindes 4. juli gjerne med fyrverkeri, parader, barbecues, baseball kamper, karneval, piknik, messer, konserter og politiske taler, blant andre offentlige og private arrangementer som er rettet mot å feire historien, parlamentet, og andre tradisjoner som stammer fra United States. 4. juli er nasjonaldagen til De Forente Stater USA. 

Gratulerer med frigjøringsdagen, USA! 

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg ❤︎.

Har du spørsmål eller andre henvendelser? Ta kontakt!  

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎.

Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Privat

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Bærekraftighetsmål nr 7 - Ren energi til alle
Nå kan du stemme!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på